Ponašanje policije, bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ponašanje policije, bahato parkiram

Dugo sam se premišljao da napravim posebnu temu za ovo jerne znam koliko će se učestvovati u tome ali možemo da probamo. U svakoj normalnoj državi policija je neophodna i dobrodošla kao regulator zakona na dobrobit svih. Policija mora delovati preventivno, edukatvno i tek na kraju represivno ako ne pomogne ništa drugo.

U praksi to često nije slučaj a kod nas je to više pravilo nego izuzetak. Tema je namenjena za slike ili tačne opise ko gde i šta. Ako imate kohones, slikajte pogrešno parkiranje, prolazak kroz crveno sa rotacijom pa posle 2 metra gašenje i nastavak normalne vožnje, poluokret na dve pune linije itd...

Svedoci smo toga svakodnevno ali nema o tome ništa, slabo se pišu predstavke (žalbe ili kako se već kaže) i normalno ej da rade šta žele.

Neposredan povod za otvaranje teme je jučerašnji put za BG gde se patrola namontirala izmedju Kovilja i beščanskog mosta sa sve radarom i čunjevima u zaustavnoj traci, ne znam da li imaj upravo na autoputu da radarišu i zaustavljaju ali može da se sazna.
    Na povratku silazak sa autoputa u Zemun, ona krivina, on na kraju krivine u samom špicu, pali lopaticu i kreće pokret kao da zaustavlja a onda u dobrom mangupskom maniru ide češanje uveta sa lopaticom.

Dok ih ne pritisnemo oni će nas zezati kako god žele, ovo neće napraviti epohalni preokret ali malo pomalo ako nas bude i oni će raditi svoj posao kao i svi drugi, ono što treba i za platu, ni više ni manje.

Naglasio bih da ne želim izraze tipa "kerovi" i slično i ako neki stvarno jesu. Većina nije, radi svoj posao koji nije lak, ume da bude i opasan po život, svi ih volimo kad nam zatrebaju a ne volimo kad pravimo nešto što ne treba.

Ovo je upereno protiv takvih koji prave lošu stvar za samu policiju a time i za nas.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Ponašanje policije, bahato parkiram

Ispred suda u NS 30.09.2009. 10:26

izmenio: chubbs
    tx to: Joker
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Materijala za sad nemam ali sam samo hteo da kazem da podrzavam postavljanje teme ovakvog tipa. Svako od nas je svedok slobodno mogu reci bahatog ponasanja i krsenja svih onih obaveza koje mi gradjani moramo da postujemo, od strane onih koji treba da iste takve prestupe ih sankcionisu. Zato prvo treba pretresti svoje dvoriste da bi i komsijino moglo.
      Takodje, licno mislim da ova tema ne bi trebala da iskljucivo bude napad na organe reda vec samo dokaz da se i njima moze desiti da im odjednom crkne sijalica u faru pa ne moraju istog momenta da je zamene, onda da prekorace brzinu za 5-10km/h jer je veoma tesko postovati ogranicenja koja su na vecini deonica suluda, takodje i da im je prljava tablica pa ne stanu odmah da peru auto, da mogu na par min da stanu na pesacku zonu i sl... Isto tako to ne znaci da treba imati milosti ako na primer pojas nije vezan ili su organi reda u alhoholisanom stanju ili su se parkirali tako da predstavljaju potencijalnu opasnost.
      ovim sam hteo da skrenem paznju da se napravi razlika izmedju surove vozacke realnosti od onog napisanog na papiru, odnosno zakonu i svega onog sto je produkt bahatosti, nekulture i nedostatka savesti. Jedino tako ce ova tema biti objektivna i jedino tako cemo moci u poodmakloj fazi da je prezentujemo na primer medijima.
      Datum i lokacija, kao i registarski broj polocijskih i svih drugih drzavnih vozila, a pogotovo lica organa treba da se sto bolje vide jer su to u stvari i jedini dokazi. Nadam se da ce svako svojim malim doprinosom uciniti da ovo ne bude samo jos jedna tema u nizu vec da ce biti materijal za nesto konkretno.

Comment

• rajmax63
        CBC Prijatelj
        • 02.04.2005
        • 1415
        • Bačka Palanka
        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

sve je ovo lepo zamišljeno čak više veoma poučno
        e sada bi bilo lepo da se ovaj deo foruma stavi na neko posebno mesto da bude baš uočljivo
        pošto si ti Doro ovo pokrenuo trebalo bi dobro paziti da nema priča rakla ,kazala video sam nisam slikao
        ja bi ovaj deo tj link prosledio MUP-u u unutrašnju kontrolu pa da vidimo ima li vajde mada kakva nam je država nema ništa od toga
        dao bi takođe i da neke novine uzmu link i da javno objavljuju postupke policije.
        pa valjda smo demokratska zemlja mada to samo piše na papiru a papir sve trpi
        ipak su policajci bogom dani da prvo postupaju represivno pa tek onda sve ostalo.to im je ostalo u nasleđe od socijalizma

kod mene u kraju ima neverovatan primer patrole i to bilo koje u bilo koje vreme dana i noći da stoje na jednoj preglednoj krivini gde je puna linija i tu se sakriju u žbunje ili ispred auto otpada da se ne vide i tu prave berbu ko u najboljoj žetvi.navataju samo one koji nisu iz kraja a ko zna put B.Palanka -NS je veoma prometan zbog granice.inače ta puna linija je stara jedno 50 godina i nemaju nameru da je naprave isprekidanu jer bože moj kako da uzmu pare

samo da ovaj deo ne bude da se samo između sebe izjadamo i nikom ništa tj policiji.ovo bi trebalo dići na viši nivo bar je to moje mišljenje
        Originally posted by Cherokee_NS

Ispred suda u NS jesenas...
        e ovakve slike treba da imaju kompletnu istoriju što značu dan mesec godina i satnicu, jer jedino tako je validno.
        ovako ako ide samo slika ništa ne znači tj bolje je ne objaviti
        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
        Audi ima crveno T

Comment

• lancia
          CBC Veteran
          • 03.10.2007
          • 114
          • Beograd
          • Lancia kappa 5.20 t

Napokon tema koja zavredjuje
          ali...

ali da li ce3 biti efekta...

voleo bih da se svi prikljuce i da se dovedu u red pojedini policajci, naglasavam da sam i sam pripadnik MUP-a, a Vi po mojim ranijim postovima prosudite kojoj vrsti pripadam
          zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Cilj teme je da zatalasa bar malo, neko drugi još malo i polako će doći sve na svoje mesto, Na forumu ima svih zanimanja pa i policjaca. TI si se izjasnio da jesi a cilj je da svi mogu da se izjasne i da se ne stide svog posla zbog kolega koji su u mnjini ali su vidljivi za sve vozače mnogo više nego oni što rade svoj posao i nisu primetni.

Nemam ambicija da preokrenem svet ovim ali ako neko od vas koji gledate prosledi koji put neku sliku ili sugestiju na pravo mesto, možda i bude nešto od ovoga.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Originally posted by lancia
              Napokon tema koja zavredjuje
              Lancia, ti si ovde kao trojanski konj. Za koga ti u stvari radis ?

Tema je skroz na mestu, ali ako cemo pravo , zbog neke ravnoteze bi trebalo da postavimo i pozitivna iskustva sa pomenutim organima. Kao npr. juce , izmedju Resavske pecine i vodopada Lisine, vozio sam 10-ak km iza policijskog punta, jedan od saobracajaca je bukvalno trcao ispred auta (po najvecoj vrucini) i pomerao kolonu koja je isla nama u susret u stranu da bi smo mogli uopste da prodjemo. Da napomenem da nisam video da su bilo koga zaustavili , a patrola je bilo na svakoj raskrsnici. Dzabe sam pio samo kolu, prosto coveku dodje krivo sto ne duva u balon kad je spreman !
              Istog dana, dakle juce, nakon prevrtanja nekog BMW-a na autoputu, formirala se kolona od bar 50-ak vozila u sve 3 trake (u smeru NI) , a nismo stigli ni po cigaretu da ispusimo, momci su zacas obezbedili mesto, propustili 2 kamiona i napravili prolaz na zaustavnoj i svi smo prosli za 2 minuta.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• lancia
                CBC Veteran
                • 03.10.2007
                • 114
                • Beograd
                • Lancia kappa 5.20 t

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by deki-ascona
                  Tema je skroz na mestu, ali ako cemo pravo , zbog neke ravnoteze bi trebalo da postavimo i pozitivna iskustva sa pomenutim organima. Kao npr. juce , izmedju Resavske pecine i vodopada Lisine, vozio sam 10-ak km iza policijskog punta, jedan od saobracajaca je bukvalno trcao ispred auta (po najvecoj vrucini) i pomerao kolonu koja je isla nama u susret u stranu da bi smo mogli uopste da prodjemo. Da napomenem da nisam video da su bilo koga zaustavili , a patrola je bilo na svakoj raskrsnici. Dzabe sam pio samo kolu, prosto coveku dodje krivo sto ne duva u balon kad je spreman !
                  Istog dana, dakle juce, nakon prevrtanja nekog BMW-a na autoputu, formirala se kolona od bar 50-ak vozila u sve 3 trake (u smeru NI) , a nismo stigli ni po cigaretu da ispusimo, momci su zacas obezbedili mesto, propustili 2 kamiona i napravili prolaz na zaustavnoj i svi smo prosli za 2 minuta.
                  vidi Deki bez nekog preterivanja i ovo citiranje nije tebi upućeno nego ostalima a inače je poslužio kao šlagort.
                  ovde nema ravnoteže i ne treba jer policija treba da radi svoj posao za koji je plaćena
                  nema oni šta da budu dušebrižnici kada se zna koji je njihov posao.da služe svrsi a ne represiji

inače i naslov kaže šta treba pisati

po meni nema hvale za policiji tj. za nikoga ko radi svoj posao kako treba pa makar on bio i šuster

znaš kako se kaže "dobar glas se daleko čuje a lošiji još dalje"

pošto mnogo putujem po trulom zapadu recimo tamo nema policije ni u ludilu da ih vidiš,ali napravi prekršaj eto ih za 2 min.odakle ne znam ali tu su
                  suludo je pisati kako se policija ponaša na zapadu jer bi za to trebalo mnogo rečenica
                  možda bi nekome delovalo kao bajka pa zato ne vredi pisati

ebem ti ja policiju koja stoji pored rupe na kolovozu i već 2 meseca radariše pored iste i boli ih **** da obaveste putare.
                  inače po slovu zakona o bezbednosti saobraćaja kada se prijavi oštećenje na kolovozu putari su dužni da izađu u roku 24 sata i da poprave oštećenje,pa sada vidi gde smo mi tj policija.
                  kada o ovoj truloj državi bude bilo sankcionisanja i odgovaranja za posao e onda će nešto i biti ovako čuvaj auto ,gume ,trapove i naravno glavu

slikaću ovih dana rupu sa sve policijom pa će se videti šta je to .kao mali krater
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• lancia
                    CBC Veteran
                    • 03.10.2007
                    • 114
                    • Beograd
                    • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by deki-ascona
                    Lancia, ti si ovde kao trojanski konj. Za koga ti u stvari radis ?
                    i mene je ponekad sramota sto sam policajac, kad vidim kako se pojedini ponasaju

Comment

• Viper
                      CBC Senator XXL
                      • 25.11.2004
                      • 700
                      • Kać

Tema je na mestu i bila je odavno potrebna, mozda sad nebi bilo ovakvih "policajaca" da je tema ranije uvedena.

@lancia

Svaka tebi cast, da su barem svi kao ti ova drzava bi bila za primer mnogima i moj potpis nebi bio ovakav.
                      I DONT NEED SEX
                      goverment fucks me every day!

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Sve i da posaljes direktno prijavu sa dokazom nekoj unutrasnjoj kontroli nece se bakcati sa prolaskom kroz crveno, punom linijom i sl. manjim prekrsajima, a i da se pozabave sam proces bi bio jako dugacak i za sve postoji opravdanje onoga ko je isti prekrsaj napravio i najgore sto moze da dobije je nedelju dve suspenzije( ako se bas vide tablice,lice i sl. sto nije slucaj sa ovim snimcima). Unutrasnja kontrola se bavi ozbiljnijim prekrsajima sluzbenih lica tipa organizovani kriminal . Odeljenje unutrasnje kontrole je malo i nema kadrova da jurcaju niti da se bore dokazivajuci "sitne prekrsaje", zanimaju ih samo krupne stvari, ali ok treba pricati o tome pa ce se vremenom mozda nesto desiti.

Po meni mislim da ce se stvari preokrenuti onda kada se sa jasnim dokazima policijskih prekrsaja bude pozabavila dnevna stampa, koju nacelnici odeljenja citaju svako jutro, pa kad skrenu paznju da ce svako ko u njegovom odeljenju bude uhvacen u prekrsaju popiti otkaz onda ih nece ovi manji ni praviti.
                        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Originally posted by cvrle
                          Po meni mislim da ce se stvari preokrenuti onda kada se sa jasnim dokazima policijskih prekrsaja bude pozabavila dnevna stampa, koju nacelnici odeljenja citaju svako jutro, pa kad skrenu paznju da ce svako ko u njegovom odeljenju bude uhvacen u prekrsaju popiti otkaz onda ih nece ovi manji ni praviti.
                          Pa eto, neka forumasi sto vise pisu, snimaju i fotografisu takve prestupe... Ipak je danas vreme kada vecina ima solidniji telefon sa mogucnoscu pravljenja video zapisa, takodje i digitalne fotoaparate... Kad se nakupi materijala, proslediti link sa foruma nekoj dnevnoj stampi... Mislim da ne bi bio prvi, a ni zadnji slucaj da su novine obradile neko pisanje sa foruma, pogotovo kad je u pitanju malo opipljivija stvar
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by cvrle
                            Sve i da posaljes direktno prijavu sa dokazom nekoj unutrasnjoj kontroli nece se bakcati sa prolaskom kroz crveno, punom linijom i sl. manjim prekrsajima, a i da se pozabave sam proces bi bio jako dugacak i za sve postoji opravdanje onoga ko je isti prekrsaj napravio i najgore sto moze da dobije je nedelju dve suspenzije( ako se bas vide tablice,lice i sl. sto nije slucaj sa ovim snimcima). Unutrasnja kontrola se bavi ozbiljnijim prekrsajima sluzbenih lica tipa organizovani kriminal . Odeljenje unutrasnje kontrole je malo i nema kadrova da jurcaju niti da se bore dokazivajuci "sitne prekrsaje", zanimaju ih samo krupne stvari, ali ok treba pricati o tome pa ce se vremenom mozda nesto desiti.
                            Totalno netacno. Nemoj pisati o necemu sto nema veze sa stvarnoscu. Promasio si od prve do poslednje reci. Da je nesto od ovoga tacno, a pogotovo delovi za dve nedelje suspenzije i "sitne prekrsaje" ova tema tek ne bi imala nikakvu svrhu jer bi cela policija to znala i bila bi opustena za medalju.
                            A posto ovo nije vezano za naslov, nastavite sa kacenjem fotki i klipova, kako je receno, po mogucstvu sa lokacijama i vremenom, pa mozda i nesto uspe kada se skupi nesto vise "materijala".
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• cvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 11.06.2006
                              • 1008
                              • Beograd,Banovo brdo

Moguce da sam omasio, to je samo moje vidjenje stvari i misljenje jel u suprotnom da je drugacije ovakva tema ne bi ni postojala i sve bi bilo idealno, no nebitno u pravu si,aj da se drzimo teme, evo jednog snimka od prosle godine pre stupanja na snagu novog zakona o saobracaju:

Panduri pokusavaju da naplate kaznu na nepostojece ogranicenje...Igrom slucaja snimljeno je da nema ogranicenja...
                              Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

Working...
                              X