OK,nije 8000-9000 eura malo.Ali kad se pogledaju autobili iz iste godine pa chak i u klasi ispod,npr. VW Bora,cene se nikako ne poklapaju.OK svestan sam da alfa nije visokoturazna mashina i da ima mnogo brzi zamor nego VW,ali opet,sta je koska ????
Zasto je Alfa 156 toliko jefitina????
Collapse
X
-
to sve zavisi od imidza odredjene marke kod nas, prema kome se automatski formiraju i cene, jos od doba komunizma golf 1.6 D TAS
je sinonim za auto, pa otuda i vise interesovanja i vece cene za vw. a i losa iskustva daleko se cuju, neko se hvalio da je i posle 300000km cepao svoju alfu kroz krivine, a nekome je ta ista alfa pocela da truli jos na prospektu.
- imidz auto marki se stvarao jos od pocetka 20 veka, a predrasude iz proslosti jos uvek traju i zive. u vecini slucajeva automobil prodaje oznaka
na haubi iako nudi mozda manje za veci novac.
-
-
zato sto nemas delove na trafici za pljeskavice i Kalenic pijaci,zato sto Delta za razliku od Autokomerca i Radulovica ima ocajan marketing(ako ga uopste i ima),zato sto je nas narod navikao na volovska kola a Alfa nije iz te price,zato sto odrzavanje nije jeftino i na kraju nista manje vazno zato sto je nas narod pun predrasuda.
Ne znam jesi li bio skoro na pijaci da vidis kakve nemacke kanturine se prodaju za 7-8k ali bukvalno kanturine i ljudi se primaju na tu pricu kupuju...znas onu narodnu svaka vreca nadje zakrpu. Nemoj da te cudi sto Alfa drzi nisku cenu OVDE to ti nije parametar jer smo mi zivi kurt... bolji pokazatelj ti je 500.000 prodatih 156ica do danas u Evropi laskava titula najbolji auto u Evropi za 1998 i dizajn koji i dan danas kopiraju neki drugi.
Comment
-
-
@ Milos:
Chovek je pod pojmom "visokoturazhne" mislio (verovatno) na to da Alfin motor (u najvecem broju sluchajeva) ne mozhe da predje vishe od VW-ovih motora iste klase. Naravno da je pogreshno upotrebio termin, on oznachava visoke obrtaje a ne hiljade predjenih km...
Pozz =]
Comment
-
-
pogreshna upotreba termina
Izvinjavam se sto sam loshe upotrebio termin,nisam mislio na extremnu vrednost (maksimum) snage koji isporuchuje pri optimalnom obrtnom momentu nego na vreme potrebno da dodje do zamora motora. Zahvaljujem se gore na ispravci.
E sada zanima me,jel zna neko koliko se okrvirno krecu cene delova,moze i poredjenje sa nekim drugim automobilom nekog proizvodjacha koji je popularniji na ovom nashem raspalom trzistu
V.
Comment
-
-
Imam drugara koji vozi 156 2.0 TS, Sport vagon. Ono sto mu non stop pije krv je protokomer. Dva je promenio a auto je 2002 godiste i presao je 135.000km. Sto se tice odrzavanja ostalog, crkao mu je prekidac za ukljucenje zadnjeg brisaca koji mora ceo da se menja i skup je, klimu treba da dopuni (rekli su mu da nema curenja). Farovi su malko matirali i to bi bilo to. Trosi mu kako kaze 12l. Ono sto ga posebno nervira je kada crkene protokomer auto neide nikako, pa je prinudjen da ga menja, dobra stvar je da je koliko cujem pojeftinio i da se moze naci za 100 tinak eura...
Comment
-
-
Alfa je i u Evropi kao polovan auto jedan od najeftinijih ako se uporedjuje kubikaza/snaga i oprema auta, cak i u Italiji.
http://www.autosupermarket.it/1040list. ... =3&mod=156Boost or bust...
Comment
-
-
Kod nas je VW opste poznato dobro prihvacen brend.
Mentalitet znate i sami kakav je, generalizacija je omiljeni sport, kao i predrasude. Sve sto je nepoznato i novo po pravilu ne valja.
Ja licno nemam nista protiv VW-a, ali jednostavno mi se smucio zbog miliona losih primera vozaca golfa II, po mogucstvu dizel, presao 400 000 minimum i "moze on jos toliko".
Kod nas (i samo kod nas), alfa je skupa za odrzavanje, opel je kvarljiv, honda nema ni jednu pozitivnu tacku jer se nipocemu ne uklapa u profil naseg vozaca...
Meni su alfe u sustini OK auti, nisam neki ljubitelj, ali ih maximalno postujem, jer su jedni od retkih auta koji "imaju dusu".
Comment
-
-
Re: pogreshna upotreba termina
Originally posted by flycheE sada zanima me,jel zna neko koliko se okrvirno krecu cene delova,moze i poredjenje sa nekim drugim automobilom nekog proizvodjacha koji je popularniji na ovom nashem raspalom trzistu
V.
Potrosni materijal je u istom rangu sa autima te klase (Passat, Vectra...)
Cene kojih delova te interesuju konkretno ?
Comment
-
Comment