Pozz svima na forumu...Ovako...Imao sam skoro prilike da se vozim u istom danu u Golfu 4 1.8 T i Passatu B5 1.8 T...Oba su bili 1999. godiste,sa ugradjenim sekvencionalnim plinom,ali sam se vozio u oba na benzin..E sad isto su godiste oba auta,ista oznaka motora sa 150 konja,pa pretpostavljam da je to jedan te isti motor u oba automobila...Ispravite me ako gresim...Medjutim,osetio sam dosta drasticnu razliku u performansama ova 2 automobila...Naime performansama Golfa 4 sam bio odusevljen,dosta startan,dobar odaziv na gas,brz u preticanju,znaci dosta dobro vuce taj auto,i bas mi se svideo...Medjutim malo kasnije seo sam i u Passat B5,dakle isto godiste kao Golf,i isti motor sa isto konja...ALI..Razlika u performansama je bila daleko nego ocigledna...Dosta losije performanse je pokazao Passat,ali bas dosta losije...Znaci slabo ubrzanje,u sustini vuce on,ali u odnosu na prethodnog golfa,kao nebo i zemlja...Golf je isao kao metak,passat kao kornjaca
))..Znaci mnogo sam bio razocaran perfoprmansama passata,kao da sam seo u auto od 100 konja,tako se ponasao passat,a ne kao da ima 150...Golf je mogu reci realno i pokazao svojih 150 konja,a passat daleko ispod toga...E sad mene zanima u cemu je stos sa passatom?Posto pretpostavljam da auto sa 150 konja ipak mora da ide dosta bolje zar ne?Meni je palo na pamet samo dve stvari,a to je,razlika u tezini automobila,koja bi trebala da bude presudna,jer mislim da je passat(ne znam tacno),ali bar za 300 kg tezi od golfa?Ali da li tih 300 kilograma moze ovoliko da utice na performanse?Druga stvar koja mi pada na pamet je da pomenuti primerak passata ima neku "falinku",tj. da s tim motorom nesto nije u redu,ne znam tacno sta,ali da mu nesto bas ne funkcionise kako treba,i da ne ispoljava svoju pravu snagu..Sta vi mislite o ovome?Kakva su vasa iskustva sa ovim motorima?Imaju li oni zaista dosta razlicite performanse,ili se to samo meni cini?Hvala i pozdrav za sve na forumu

Comment