Golf 4 1.8 T Vs Passat B5 1.8 T-razlike u performansama?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Millan
    CBC Član
    • 25.12.2009
    • 39
    • Nis

Golf 4 1.8 T Vs Passat B5 1.8 T-razlike u performansama?

Pozz svima na forumu...Ovako...Imao sam skoro prilike da se vozim u istom danu u Golfu 4 1.8 T i Passatu B5 1.8 T...Oba su bili 1999. godiste,sa ugradjenim sekvencionalnim plinom,ali sam se vozio u oba na benzin..E sad isto su godiste oba auta,ista oznaka motora sa 150 konja,pa pretpostavljam da je to jedan te isti motor u oba automobila...Ispravite me ako gresim...Medjutim,osetio sam dosta drasticnu razliku u performansama ova 2 automobila...Naime performansama Golfa 4 sam bio odusevljen,dosta startan,dobar odaziv na gas,brz u preticanju,znaci dosta dobro vuce taj auto,i bas mi se svideo...Medjutim malo kasnije seo sam i u Passat B5,dakle isto godiste kao Golf,i isti motor sa isto konja...ALI..Razlika u performansama je bila daleko nego ocigledna...Dosta losije performanse je pokazao Passat,ali bas dosta losije...Znaci slabo ubrzanje,u sustini vuce on,ali u odnosu na prethodnog golfa,kao nebo i zemlja...Golf je isao kao metak,passat kao kornjaca ))..Znaci mnogo sam bio razocaran perfoprmansama passata,kao da sam seo u auto od 100 konja,tako se ponasao passat,a ne kao da ima 150...Golf je mogu reci realno i pokazao svojih 150 konja,a passat daleko ispod toga...E sad mene zanima u cemu je stos sa passatom?Posto pretpostavljam da auto sa 150 konja ipak mora da ide dosta bolje zar ne?Meni je palo na pamet samo dve stvari,a to je,razlika u tezini automobila,koja bi trebala da bude presudna,jer mislim da je passat(ne znam tacno),ali bar za 300 kg tezi od golfa?Ali da li tih 300 kilograma moze ovoliko da utice na performanse?Druga stvar koja mi pada na pamet je da pomenuti primerak passata ima neku "falinku",tj. da s tim motorom nesto nije u redu,ne znam tacno sta,ali da mu nesto bas ne funkcionise kako treba,i da ne ispoljava svoju pravu snagu..Sta vi mislite o ovome?Kakva su vasa iskustva sa ovim motorima?Imaju li oni zaista dosta razlicite performanse,ili se to samo meni cini?Hvala i pozdrav za sve na forumu
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Golf 4 1.8 T Vs Passat B5 1.8 T-razlike u performansama?

Nema sta tu mnogo da se polemise.
    Razlika u tezini cini svoje. Ekvivalent golfovih 150KS bi bilo jedno 180 KS u pasatu. Ali daleko od toga da treba da osetis toliku razliku ocigledno da pasat ima neki problem, te moze imati 15-30KS manje no sto je potrebno.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Hm ,šta reći ,ali nema velikog uticaja težina pa i da je 200 kg razlika.
      kada već kazeš drastična razlika e to je problem
      razlika treba da je toliko minimalna da se jedva ali jedva oseti
      zaključak je vrlo jeednostavan,passat je završio karijeru tj nešto ne valja sa motorom ,turbinom ili elektronikom koja otvara Boost Regulator
      znam iz iskustva kada je mene počela zezati elektronika pa sam ubacio rucni Boost Regulator pa štelujem koliki je pritisak
      sada ga vozim do maximuma 1bar i to je sasvim dovoljno.
      probao sam i na 1.3 ali toliko ide blesavo da ne možeš da ga kontrolišeš.

blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Hm ,šta reći ,ali nema velikog uticaja težina pa i da je 200 kg razlika.
        Uzmi povremeno 15 kilograma (ekvivalent težine naspram tvoje težine) i trči neko vreme a posle skini, mislim da ćeš dosta brže trčati bez tih 15 kila.
        Šta znaju deca šta je 200 kila, uzela i odnela...
        Svakako da utiče oblik karoserije i težina ali ne toliko da se vuče kao slina, mada je to subjektivni osećaj u kolima. Moguće da je motor u problemu ali 7 sekundi od 0 do 100 u Jugu izgleda kao da samo što nisi poleteo, to isto u Mercedesu izgleda kao da stojiš, vuče se ko slina... Merodavno bi bilo da si ih izmerio na neki način.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Aaaaaaaaaaaaaaaa samo sam čekao tebe štrumfe
          nema veze težina nema veze 200kg jer deca ne znaju šta je to
          Millan u postu opisuje drastičnu razliku pa sam eto samo malo opisao šta bi mogle biti
          naravno da 200kg pokazuje razliku ali drastičnu e to ne može biti
          Audi ima crveno T

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

E da zaboravih da te pitam
            koliko ima konja onaj Golf2 GTI 16v sa dva osobe u autu ,a nas 5 ljudova u Audiiu što nas je hteo obići kada smo išli kući iz KG-a pa je na kraju od sramote izašao kod Beške
            Audi ima crveno T

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Razlika u tezini Golfa 4 i Passata B5 je oko 150kg, a po fabrickim specifikacijama razlike u ubrzanju od 0-100 su oko 0.1s. Nema istih motora po slovnoj oznaci u Golfu I Passatu, jer se radi o poprecnom (Golf) i uzduznom tipu motora (passat), mada su po snazi i obrtnom momentu isti. Razlika moze da potice od neispravnosti kod Passata, a mozda je Golf imao chip.... Passat se inace lakse vozi od Golfa zahvaljujuci lepsim preonisnim odnosima u menjacu.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Millan
                CBC Član
                • 25.12.2009
                • 39
                • Nis

Znaci ljudi po svemu sudeci nesto nije u redu sa pasatovim motorom..Inace golf nije imao nikakav ship,nista nije "nadogradjivano",klasican motor,isti kao kada je izasao iz fabrike..

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

na tom motoru je dovoljno da WG zaglavi ili blowoff ventil ne radi i da auto ne ide
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Millan
                    CBC Član
                    • 25.12.2009
                    • 39
                    • Nis

A sta mu dodje to WG?znam sta je blow off ventil,ali ovo WG ne znam,pa ako moze da se objasni..Hvala

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Kako onda znas da nema ni chip?

WG http://en.wikipedia.org/wiki/Wastegate
                      Diverter valve
                      Code:
                      What is a diverter valve? A diverter valve (DV) is a pathway for boost when it is not being used by your engine. Whenever the throttle body is closed, like during shifts or decelleration, the boost needs an escape route. If the boost cannot escape during these times, it can back up and cause shocks to the turbo. These shocks will stall the turbo, slowing boost production upon re-acceleration (turbo lag). Even worse, these shocks can cause damage to the turbo. The diverter valve's job is to open when the throttle body is closing or closed, and reroute the boost to the low pressure intake side of the turbo, where it can do no harm.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Millan
                        CBC Član
                        • 25.12.2009
                        • 39
                        • Nis

Koliko se secam vlasnik je rekao da nista nije radjeno na motoru,sad podrazumevam da to znaci nije budzen,prepravljan i popravljan...Pitacu ponovo,ali koliko se secam,rekao je da golf ima 150 konja...Da je chipovan,imao bi vise zar ne?ovaj ima 150,a to je fabricki koliko znam za 1.8 T..

Comment

Working...
                        X