Dobar deo vikenda sam proveo u ubedjivanju sa par drugara na temu "koji je auto najbolji za Taxi".
Jedan od drugara vozi, ali je marfi naravno umesao prste pa je to onaj koji se i najmanje interesuje i zanima automobilima, mimo toga da ih vozi.
Sad nas trojica treba da kazemo njemu sta da kupi.
Osnova diskusije je u :
- Benzin ili dizel ? Meni se cini da je razlika u ceni gasa i dizela/benzina ipak dovoljno znacajna da je gas pod obavezno. Znaci benzinac.
- Karavan, klasicna limuzina ili minivan, tacnije koliko prostora ? Meni se cini da je limuzina sasvim dovoljna, a da karavan jedinu prednost ima u tome sto je cesto jeftiniji od limuzine.
Pored "vecitih" Mercedesa W124 i Stila JTD karavana, u prici su nekako isplivali:
- Pezo 407 karavan 1.9TD 1998god
- Fiat Multipla 1.9 JTD (stariji, ne znam godiste)
- Honda Civic 1.8 VTI sedan '98
Sva tri kostaju izmedju 3000 i 3500. Ja sam "natezao" na Hondu kao jedinog benzinca, moze gas, "ne moze se pokvari", a ima dovoljno mesta. I sper
. I nece trosi preko 11-12 litara gasa. Pezo trosi sigurno 10 dizela, znacajno je veci ali za taxi je veci auto potreban jako retko. Multipla je ono, prototip Taxi automobila ali je to u Srbiji mali plus, posebno kada se vidi da se jos uvek voze Lade/Moskvici. Multipla opet vise kosta od benzinca sa gasom.
U prici je bio i Dacia Logan sa cime je decko bio super zadovoljan protekle 4 godine dok mu ga nisu ukrali pre neki dan
. Da, izgleda da i Dacie kradu....
Neki predlog ? Iskustvo, sta se pokazalo ?
Jedan od drugara vozi, ali je marfi naravno umesao prste pa je to onaj koji se i najmanje interesuje i zanima automobilima, mimo toga da ih vozi.
Sad nas trojica treba da kazemo njemu sta da kupi.
Osnova diskusije je u :
- Benzin ili dizel ? Meni se cini da je razlika u ceni gasa i dizela/benzina ipak dovoljno znacajna da je gas pod obavezno. Znaci benzinac.
- Karavan, klasicna limuzina ili minivan, tacnije koliko prostora ? Meni se cini da je limuzina sasvim dovoljna, a da karavan jedinu prednost ima u tome sto je cesto jeftiniji od limuzine.
Pored "vecitih" Mercedesa W124 i Stila JTD karavana, u prici su nekako isplivali:
- Pezo 407 karavan 1.9TD 1998god
- Fiat Multipla 1.9 JTD (stariji, ne znam godiste)
- Honda Civic 1.8 VTI sedan '98
Sva tri kostaju izmedju 3000 i 3500. Ja sam "natezao" na Hondu kao jedinog benzinca, moze gas, "ne moze se pokvari", a ima dovoljno mesta. I sper

U prici je bio i Dacia Logan sa cime je decko bio super zadovoljan protekle 4 godine dok mu ga nisu ukrali pre neki dan

Neki predlog ? Iskustvo, sta se pokazalo ?
Comment