Sta za Taxi po BG ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Sta za Taxi po BG ?

Dobar deo vikenda sam proveo u ubedjivanju sa par drugara na temu "koji je auto najbolji za Taxi".
    Jedan od drugara vozi, ali je marfi naravno umesao prste pa je to onaj koji se i najmanje interesuje i zanima automobilima, mimo toga da ih vozi.
    Sad nas trojica treba da kazemo njemu sta da kupi.

Osnova diskusije je u :
    - Benzin ili dizel ? Meni se cini da je razlika u ceni gasa i dizela/benzina ipak dovoljno znacajna da je gas pod obavezno. Znaci benzinac.
    - Karavan, klasicna limuzina ili minivan, tacnije koliko prostora ? Meni se cini da je limuzina sasvim dovoljna, a da karavan jedinu prednost ima u tome sto je cesto jeftiniji od limuzine.

Pored "vecitih" Mercedesa W124 i Stila JTD karavana, u prici su nekako isplivali:
    - Pezo 407 karavan 1.9TD 1998god
    - Fiat Multipla 1.9 JTD (stariji, ne znam godiste)
    - Honda Civic 1.8 VTI sedan '98

Sva tri kostaju izmedju 3000 i 3500. Ja sam "natezao" na Hondu kao jedinog benzinca, moze gas, "ne moze se pokvari", a ima dovoljno mesta. I sper . I nece trosi preko 11-12 litara gasa. Pezo trosi sigurno 10 dizela, znacajno je veci ali za taxi je veci auto potreban jako retko. Multipla je ono, prototip Taxi automobila ali je to u Srbiji mali plus, posebno kada se vidi da se jos uvek voze Lade/Moskvici. Multipla opet vise kosta od benzinca sa gasom.

U prici je bio i Dacia Logan sa cime je decko bio super zadovoljan protekle 4 godine dok mu ga nisu ukrali pre neki dan . Da, izgleda da i Dacie kradu....

Neki predlog ? Iskustvo, sta se pokazalo ?
    work in progress
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Sta za Taxi po BG ?

dizel je bolji za grad, izdrzljiviji za kratke relacije i male brzine, mnogo skretanja i semafora ali zato sve sto ustedis na dizelu potrosis na servis i delove

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

A Multipla benzinac pa konverzija na gas ili jos bolje, ona na metan?
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• IlijaGM
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2008
        • 313
        • Gornji Milanovac

Multiplu na plin i vozi ili josh bolje doblo
        Originally posted by zoranbg
        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Istina je da u Italiji mnogi taksisti voze multiple, ali ima i jos jedna, dosta cesta opcija - putnicki Fiat doblo, koji je tamo jedno od omiljenih taksi vozila. E sad, nisam bas siguran po cemu je ta Multipla prototip taksi automobila (izvinjavam se na neznanju) ali znam po cemu nije, a to je prostor na zadnjoj klupi, kad se poredi sa Doblom (Prostor u smislu visine od sedalnog dela do krova, ali i prostor za noge putnika na zadnjoj klupi). Koliko sam primetio, Fiat doblo ima dizel motor kao opciju, a dosta ih je konvertovano na gas.
          Eto, da se ja pitam, gledao bi neki od tih varijanti Fiat Doblo, Renault Kangoo, Citroen Berlingo... Iznenadio bi se kako su zgodni i prakticni automobili, sa puno mesta, pristojne cene.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa putnički Doblo i nije baš toliko prijatan za vožnju, pogotovo ne za 60k godišnje!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by CikaKure
              Istina je da u Italiji mnogi taksisti voze multiple, ali ima i jos jedna, dosta cesta opcija - putnicki Fiat doblo, koji je tamo jedno od omiljenih taksi vozila. E sad, nisam bas siguran po cemu je ta Multipla prototip taksi automobila (izvinjavam se na neznanju) ali znam po cemu nije, a to je prostor na zadnjoj klupi, kad se poredi sa Doblom (Prostor u smislu visine od sedalnog dela do krova, ali i prostor za noge putnika na zadnjoj klupi). Koliko sam primetio, Fiat doblo ima dizel motor kao opciju, a dosta ih je konvertovano na gas.
              Eto, da se ja pitam, gledao bi neki od tih varijanti Fiat Doblo, Renault Kangoo, Citroen Berlingo... Iznenadio bi se kako su zgodni i prakticni automobili, sa puno mesta, pristojne cene.
              Ne znam, meni je multipla pravi putnicki auto, deluje da ima mesta, da se stvari odloze, da se pojede, popije. Klupe sa po troje... zvuci idealno.
              Sto se tici "pickup" varijanti, predlagao sam Pezo Partner ilislicno, cale ima takvog jednog i ne izlazi iz njega iako poseduje i bolji auto. Ja sam vozio jednog svojevremeno skoro godinu dana i delim utiske, neverovatan komfor i preglednost uz pristojan kvalitet i performanse.
              No, njemu se ne svidja, previse staklenih povrsina, previse autobus varijanta.... sta znam.
              work in progress

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Mogu da dodam da je moj matori vozio Renault Kangoo, i da, iako je presao na bolji i skuplji auto i dalje kuka za Kangooom. Prostora unutra ko u prici.
                A sto se tice Multiple, eto kazem, vozio se unutra, bas u taksiju, ne jednom vec vise puta (u Rimu je sva prilika da ce biti Multila taksi vozilo ili Doblo) i nema mesta kao sto ima u ovim drugim koje spomenuh.

Comment

Working...
                X