Partner ili Kangoo???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jakovljevic
    CBC Senator
    • 11.10.2004
    • 205
    • Paracin

Partner ili Kangoo???

Danas sam obilazio prodajne objekte pezo-a i Reno-a i zainteresovan sam za lizing jednog od ova dva pomenuta modela, sta mi vi predlazete, sobzirom da bih kupio na firmu-poslasticarnicu, i da bih ga koristio za potreba prevoza kolaca i torti. Ali kupio bih ipak putnicku varijantu, Kangoo 1.5 dci (80ks)kosta 13400( nemam povracaj pdv-a, ali zato ima popust 18% pa izlazi oko 12000(, a partner izlazi ispod 12000 (1.9 hdi).
    Sta mi vi preporucujete???
    Rata za kangoo-a je 254 e i 3700 ucesce, ne znam tacno za partnera...(za caddy-ja je 304e na 6 god i ucesce 4000e)
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

A Berlingo?

Comment

• divlji
      CBC Član
      • 20.02.2005
      • 48
      • ne vise Paris-samo Bataja

evo mog iskustva, ceo vozni park firme za koju radim sacinjen je od Renault vozila i naravno imamo dosta kangoo-a i to bas sa 1.5 dci(82ks) motorima, vozila su stara izmadju 1 i 3 godine sa 20-50k km na satu, u zadnjih godinu dana 2 kangoo-a i 3 clio-a(isti motor u pitanju) su isla na generalku, doduse mora da se uzme u obzir da se vozi iskjucivo po aerodromskoj pisti i po doku tj 1,2,3 brzina i voza ih ko i kako stigne, ume i hoce ( citaj urnisu ih ) svaki ali bas svaki ima tragove cadji na braniku iznad izduva!plastika enterijera tiha jeza! E sad svetlija srana sto se tice tovarnog prostora stvarno nema zamerke ima finu i cak mislim najvecu kubaturu medju konkurentima;

sto se partnera tice moj najbolji drugar ima firmu u Bosni za veleprodaju kancelarijskog materijala i ima dva parnera jednog 1.9d i jednog 2.0hdi i kaze da je prezadovoljan njima ( a moj boske to bez brige i redovno pretovara ) i da takodje je bitno napomenuti da ih voza vise razlicitih vozaca i sipa se gorivo u Bosni koje je slicnog kvaliteta nasem.

evo mog i iskustva mog drugara i nadam se da sam ti bio od pomoci
      divljina je moja vrlina

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Vozim Partnera i Berlinga u firmi. To su praktično identični automobili. Oba imaju motore 1.9d. Izuzetno su izdržljivi i tolerantni. Ovo za toleranciju mislim da trpe različite vozače i maltretiranja. Nikakav kvar na njima za proteklih 3 godina eksploatacije osim zamene prekidača za grejanje na jednom partneru. Olakšavajuća im je okolnost što se koriste samo za potrebe servisiranja aparata tako da se neopterećuju. U svakom slučaju savršeni za laki razvoz tereta.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• macak
          CBC Član
          • 07.09.2005
          • 17
          • Novi Sad

stari drugar iz detinjstva radi za neke nemce rolne od gume za štamparske mašine ...ima jedno 3 partnera u firmi i sve ih ganjaju nekršteni vozači po celoj jugoistočnoj evropi raznoseći robu itd . svi su ok prešli su po 300.000Km , tandrču na sve strane ali idu jako dobro i ne kvare se ...jedan je i putnički sa hdi 90KS , naravno to vozi moj gari (on je direktor firme) i čovek je prezadovoljan ...čak ga je i lupao i sve je ok izdržava sve torture !

primedba je na uvoznika koji ponekad nema na lageru i one uobičajene delove ali sam auto je sasvim ok

za renailta nemam nikog koga znam ....ali ako koštaju isto nemoj rizikovati !
          DRIVE YOUR WAY

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

a sta mislis o novom vw caddy???

Comment

• macak
              CBC Član
              • 07.09.2005
              • 17
              • Novi Sad

pa VW je verovatno skuplji i mislim da je nešto veći i ima veću nosivost ... ne znam proveri sve to pa se javi ...
              DRIVE YOUR WAY

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Novi ili stari kedi. Stari je neuporedivo losiji od Berlinga a novi??? Nosivost Berlinga je do 800kg zavisno od modela.

Comment

• Jakovljevic
                  CBC Senator
                  • 11.10.2004
                  • 205
                  • Paracin

Caddy je 14000 bez pdv-a i to teretni, ja sam ipak za putnickuvarijantu, poslli mi iz porsche-a profakturu za caddy-ja 2.0 tdi 304 evra mesecno na 6 god i 4000 odmah, ali vracaju pdv. Svidja mi de kod Kangoo-a sto se ne vrac pdv (za putnicko) ali daju mi popust 18%, jedino posle nema povracaj za gorivo i delove. Ne znam ni sam najbolji drug ima berlinga 2001 god, i super je, mi hocemo noviji i obavezno sa klimom, videcu, caddy je najveci, pa partner, kangoo mi je najmanji, ali i najmanja rata oko 220 e i manje je ucesce i motor je od 1.5 dci ali de kao munja, ujutru idem za Bg u verano i Jucit da vidim ponude, videcemo sta ce biti na kraju

Comment

• Jakovljevic
                    CBC Senator
                    • 11.10.2004
                    • 205
                    • Paracin

ovakav je u Jagodini bas isti

Comment

• Darko_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2004
                      • 557
                      • Srpska Atina

ja imam starog caddyja 2001 god. i stvarno sam prezadovoljan. u putnickoj
                      varijanti. tako da ga toplo preporucujem, sama karosrija mi se cini cvrscom
                      od ostalih francuskih konkurenata. ne znam kakva je situacija sa kangoom
                      i berlingom, ali caddy ima lisnate opruge nazad sto mu omogucava vecu nosivost i cvrstocu
                      pa stoga pretpostavljam da je novi jos znacajnije bolji

Comment

• macak
                        CBC Član
                        • 07.09.2005
                        • 17
                        • Novi Sad

pazi Renault je sigurno nežniji od berlinga i partnera ...za to ne treba biti veliki znalac .... e sad te druge matematike oko PeDeVejca i vraćanja i davanja ne znam ... ako ti treba robustan auto ipak je peugeot optimala love i dobijenog ...
                        DRIVE YOUR WAY

Comment

• Jakovljevic
                          CBC Senator
                          • 11.10.2004
                          • 205
                          • Paracin

Ali ljudi ja vozim torte, kolace i sladoled, a ne robusan teret

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

A jel ima da se nadju Partner i Berlingo sa "starim" 1.9D motorom ako ima kupuj to

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Naravno da mogu da se kupe sa 1.9D motorom ali to nije bas onaj stari motor vec prakticno HDI blok samo sa klasicnom bos pumpom, glavom i bez turbine. Najbolja stvar je sto se kod ovog novog klipovi hlade uljem (ima brizgaljke) kao kod turba pa je samim tim izdrzljiviji. Mana po meni je elektronika koja je nepotrebna na ovim motorima (protokomer AMM, senzor za ovo ili ono...). Auto je prilicno trom ali dobro se drzi na autoputu gde moze satima da pegla 140km/h. Limarija je prvoklasna (pocinkovana) koliko sam primetio a vidi se i po gradu svi koji se voze su jako kompaktni a proizvode se jos od 96 godine. Enterijer (rucice i cajgeri) preuzeti su sa peugeota 206. Polozaj vozaca je jako dobar (preglednost), volan se u svim varijantama opreme moze podesavati po visini. Svi modeli imaju servo upravljac, ali nemaju Air Bag u standardnoj opremi kao ni centralnu bravu... Kabina je za razliku od starog Kedija jako prostrana i visoka tako da cak ni kada su najvece vrucine nije neprijatna. Sedista su jako kvalitetno odradjena tako da nepokazuju znake habanja ni posle 5 godina upotreba u firmi. Motor pali neverovatno dobro cak i na temperaturama od -25C. Delovi su lako dostupni i relativno su jeftini (originali).
                              Mala digresija juce sam probao novog kedija upravo kupljenog od strane jedne firme neverovatno je da nema pokazivac za temperaturu motora???

Comment

Working...
                              X