Panduri lazovcine iliti kriv si za sve ako on to kaze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Panduri lazovcine iliti kriv si za sve ako on to kaze

Negde u septembru prosle godine sam dobio ovo:

Slican Zahtev je dobila i moja devojka Ralevic Milena.

Prvo, gluposti se odmah mogu utvrditi: Ja nisam drzavljanin SFRJ, niti sam radnik na neodredjeno vreme, vec student.

Ono sto se ne vidi tako lako je stvaran dogadjaj koji se odigrao krajem maja 2004.
    Prvo, nije bio 30.5. vec 29.5. Nije bilo 21:15 nego mnogo pre toga, u toku popodneva.
    Mileni sam pokazivao kako se vozi na parkingu Ade koji gleda na Radnicku ulicu. Napravila je nekoliko krugova po parkingu prvom brzinom, onda smo se zamenili i ja sam uparkirao kola. U trenutku kada smo izlazili iza nas se zaustavio pandurski auto i organi su Milenu pitali da li ima dozvolu, a mene da li imam instruktorsku dozvolu. Legitimisali su nas i jedno 10ak minuta pricali sa Milenom o nekim rodjacima i poznanicima jer su joj prepoznali prezime. Onda su nam vratili dokumenta i otisli.
    Oko tri meseca posle toga, stigli su nam ovi zahtevi za pokretanje postupka. Ocigledno je sta se tu ne poklapa.
    Kod sudeije je prvo otisla Milena. Na svaki pokusaj da ispravi nebulozan zapisnik pun notornih lazi, sudija je prekidala Milenu recimo "to nije bitno" i nastavljala dalje. Na kraju joj je rekla da potpise, sto je Milena i uradila jer nije imala pojma ad to ne treba da radi...
    Poucen njenim iskustvom, kasnije tog dana kada mi je sudija citala zapisnik i za sta me terete, nisam dozvolio da nijedna sitnica ostane neispravljena. Pocevsi od vremena i datuma, preko toga da nas nisu ni zaustavili dok smo vozili, pa sve do toga da to nismo radili u javnim saobracaju vec na parkingu. Svaka ispravka je uneta u zapisnik i to sam potpisao.
    Posle nekoliko meseci, Milena je dobila resenje da plati 3000+600din, ali sa datumom 29.9. znaci mnogo pre nego sto je resenje stiglo, a sa datumom koji se otprilike poklapa sa vremenom saslusanja kod sudije.
    Ja do danas nisam dobio nista!

Sta vise da pisem, osim gomilu psovki na znate vec ciji racun

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Iz dana u dan, kroz price koje slusam i dogadjaje kojima sam svedok a ponekad i ucesnik, sve vishe kontam koliko je truo ceo taj nas admino-zakonsko-skocijalno-bezbednosno-saobracajno-masvakako sistem

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Ajd' sada ovako:

Drzavljanin si SFRJ, kao i svi mi, iz banalnog razloga jer MUP u svom sistemu nije promenio nomenklaturu, pa to i nije bitno za postupak kod sudije, kao ni da li si student, ili sta vec jer to nema veze sa bicem prekrsaja, a tu su osnovne stvari KADA, GDE i STA.

Druga stvar je u tome sto su formalno u pravu jer ti, kao i skoro svi mi ovde nisi instrauktor voznje, pa prema tome ne mozes nikome da objasnjavas kako se vozi. Parking na Adi je javna povrsina, sve se racuna kao saobracaj i to je zavrsena prica.

Pod ucescem u saobracaju se podrazuma da cim si startovao motor, pa makar presao i 30 cm, odmah si ucesnik, a ako nemas dozvolu, onda je prekrsaj, kao i sto je prekrsaj pocinio onaj koji ti je dao kljuceve od vozila, tako da bi za sudiju bilo dovoljno da je Milena rekla da samo i pomerila auto.

Zasto tebi nista nije stiglo ne zna se, ali je verovatno dovoljno bilo i to sto si se pozivao da njihovu gresku u kucanju i da si ti 30.05. bio na sasvim drugom mestu itd, a kako tada nisi bio na Adi, ni prekrsaj nisi mogao da pocinis, osim ako nemas sposobnost da se multipliciras.

To su lepe stvari za izvlacenje od kazni - poznato je da su se ljudi izvlacili i za ubistva zbog nekih formalnih gresaka.

Jos nesto sam hteo da istipkam, ali ne znam sta.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Cekaj covece, sad sam ja lud ili sta???

Ako je to prekrsaj, zasto tako nije i napisano? Zasto na licu mesta nije napravljen zapisnik? Pogresan datum nije greska u kucanju, nego njihova izmisljotina, jer sumnjam da su pogresili i vreme koje nije ni priblizno.
        Ne bezimo od odgovornosti ni ja ni Milena, ali zasto gomila gluposti kada pare mogu da nam uzmu i ako napisu onako kako je bilo?
        Kako za jedan isti prekrsaj jedna osoba plati kaznu a druga ne?
        Ono za sfrj je ok, jasno zasto to pisu. Ali zasto su izmislili da sam radnik na neodredjeno? Mozda nije bitno, ali pokazuje kako su izmisljali gluposti.
        Verovatno nisu uspunili kvotu za taj dan ili nedelju, pa su se posle prisecali koga su zaustavili i gde...
        Ali onakva gomila sranja nema opravdanja, sri!

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dintel011
          CBC Senator XXL
          • 12.03.2005
          • 348
          • Beograd, Vidikovac

Posto svi oni IMAJU normu koju moraju da ispune u toku meseca, moguce je da im je zafalio jedan prekrsaj, pa su se eto setili tebe i tvoje devojcice, al nisu mogli da se sete datuma i vremena... pa je doslo do greske.
          Ti si je iskoristio, ali tvoja devojka nije, zato sto pokvarenstine koje rade u prekrsajnim sudovima, koje saslusavaju gradjane NISU sudije, nego "strucni saradnici" i njima je uzimanje izjave samo rutina, gradjanin je za njih samo broj predmeta, i po njima je uvek gradjanin kriv, a policajac je svetinja.
          Ne pamtim kad su me prilikom uzimanja izjave u vezi prekrsaja upoznali sa moji pravima kao okrivljenog, sto po zakonu moraju, njima je bitno samo da te saslusaju, pa prefurmulisu tvoje reci ponekad i onako kako nisi hteo da kazes...

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Ma bre ne pravdam ja nikoga, ali sta da radis kada mozgovi nisu odmah uzeli sve podatke, vec samo nesto osnovno upisali u blok.

Mozda su samo upisali tvoj maticni broj, posle ukucali u sistem i tamo npr. pise radnik, sto je sasvim moguce ako si LK vadio pre nego sto si upisao fakultet.

To si u pravu sto pitas zasto sve odmah ne upisu kako treba, ali to je opste stanje u nasoj drzavi da vecina naroda samo otaljava svoj posao.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mire
              CBC Veteran
              • 15.12.2004
              • 127
              • Beograd

mene su upecali kada sam tek pocinjao da vozim zato sto nisam stao pesaku na pesacki a nije nigde bilo pesaka

i ja onako neiskusan dam mu dokumenta i on mi vrati i kaze da nastavim

nije mi ponudio da platim kaznu, samo je rekao da idem

i posle mi je stigla cestitka

#$%#$%@#$%@#%@#
              Mail in function again

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Vidiš, meni piše da sam student...a nisam keve mi!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• coco
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2004
                  • 476
                  • i`am from the land that is placed nowhere

ne kuzim pojam "radnik". zanimanje "radnik". ima li onda zanimanja "neradnik"? hm.,...ja sam se muriji potpisao kao "Pajo Patak"..jeli to sad vazi na sudu? Milicajac nije gledao kad sam potpisivao...jel mogu ja sad reci na sudu: ja pojma nemam, potpisao se Pajo Patak na zapisnik o prekrsaju.
                  "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• coco
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2004
                    • 476

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Znaci mora i danju svetla kod vas,vi ste bre ko Swedjani nego bio ti paja patak ili Shijla,moze se utvrditi da si ti to potpisao,ja to nikada ne potpisujem

Comment

• coco
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2004
                        • 476

mnda, ali opet....murijak izgleda nije pohadjao osnovnu skolu: vrjeme, uru?eno....upaljena...ukljucena valjda....povraca mi se kad polupismenim cobanima daju pendrek i stoljpi....u qratz.....u swedskoj barem znaju gramatiku

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

wiz...kako to...bas me interesuje...jel samo kazes necu da potpisem...!
                          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• nbbulevar
                            CBC Član
                            • 02.06.2005
                            • 90
                            • Novi Sad

Ono za sfrj je ok, jasno zasto to pisu. Ali zasto su izmislili da sam radnik na neodredjeno
                            Veruj to sto su napisali da si radnik nije nimalo slucajno.
                            Vec kad sudija vidi da si radnik zna da moze da te
                            optereti sa novcanom kaznom sto im je ustvari i
                            najbitnije. jer da si student morao bi iz tvojih
                            materijalnih razloga da ti ili da najblazu kaznu ili da
                            te novcano ne kazni.Znaju panduri to nisu oni tako
                            glupi kao sto izgledaju. .Zato uvek kad te s
                            udija pita kolika su primanja roditelj kazes najmanju
                            mogucu platu.Sto manja plata manja kazna

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Originally posted by Black Knight
                              wiz...kako to...bas me interesuje...jel samo kazes necu da potpisem...!
                              Prvo ides na finjaka,kad vidis da nemoze onda ide malo ostrije i kad ti kaze da potpises kazes necu ili ga ne konstatujes,ako si fin kazes da se ne slazes sa onim sto tu pise i toliko

Comment

Working...
                              X