Preticanje traktora na punoj liniji, dozovljeno ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Preticanje traktora na punoj liniji, dozovljeno ili ne?

Ne brini nace se neki nacelnik... neki "stojadin" da nam vec pojasni tj ispametuje ima takvih na forumu podosta

Comment

• marija12
      CBC Veteran
      • 15.04.2010
      • 193
      • Novi Sad
      • Stilo 1.9JTD

Ne brinem ja zbog mene, žalosno je da neko vozi neko vozilo a da ne zna neka bitna pravila u sabraćaju. Nije ovo usamljen primer ima puno tako u narodu raširenih anegdota kako je nešto dozvoljno ili kako za to ne sme da te kazni i sl. a da to veze sa zakonom nema. Ne pišem ovo zato što sam sad ja tu neki pametnjaković koji sve vozi po zakonu, ja prvi kršim te zakonske odredbe. Ovo pišem zato da bi smo u datom trenutku bili svesni šta radimo, a ne da umišljamo da radimo nešto po zakonu dozvoljeno a to veze sa zakonom nema.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Zaista misliš da treba da idemo iza traktora koji se vuče 2km/h (ne stoji u mestu, ali nije ni daleko od toga) dok ne istekne svih 1.5km pune linije?!
        Uostalom, Zakon se menjao, a ja nešto nisam imao potrebu da izučavam traktore, zaprežna kola i prikolice u tom Zakonu.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• marija12
          CBC Veteran
          • 15.04.2010
          • 193
          • Novi Sad
          • Stilo 1.9JTD

Pročitaj šta sam napiao! Ne mislim da tako treba, ali ne treba ljudima pisati savete tipa "Pretiči slobodno, ja to radim, u zakonu piše da sme jer traktor ide sporije od 40km/h". Pretiči, al budi svestan šta time radiš, pogotovu novi mladi vozači sa 18 godina. Zamisli kad on pročita da mu murija ništa ne sme pa oplete preko duple pune da pretiče traktor.

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Svidja mi se kako je rijeseno u Austriji - zabrana prestizanja ne vazi za traktore i kamione preko 7,5T (table sa tom informacijom se nalaze duz vecine puteva u A kojima sam vozio). Tako jednostavno...
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Ala ste razvukli temu!!!! Jos ce neki da me ubede da treba da drhtim pred nebuloznim zakonima i iskompleksiranim policajcima! Ja preticem i patrolna kola policije ako se krecu ispod 40 kmh,preko pune ili kako bilo,i nisu me nikada zaustavili zbog toga. Zato mante te price da se traktor ne sme preticati preko pune. Prespora voznja ugrozava bezbednost isto kao i prebrza! I stvarno je sramota kako se svadjate i prepucavate oko gluposti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              PS. Pardon,40 kmh van grada,u gradu ne smem

Comment

• Damir_K
                CBC Član
                • 26.03.2009
                • 83
                • Beograd

Umesto da se obrise post koji govori o tome da je pozeljno i veoma odgovorno da se pretice preko pune linije, da se obilaze sluzbena vozila MUPa i rade raznorazne primitivne gluposti, moj post je obrisan. Odlicno, nek ovakve diskusije budu primer mladim vozacima sta treba da rade i kako da se ponasaju u saobracaju.
                Mislim da malo sale u mom postu, koji se na odredjeni nacin podrugljivo smeje tim besmislenim izjavama, nikom nije stetilo, ali ce zato sigurno ovakvi pozivi na nasilnicku voznju "pozitivno uticati na vozace".

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Moja namera nije onakva kakvom si je predstavio! Policija se namerno vuce po putu izazivajuci vozace pa ih onda zaskoce! Imam dosta prijatelja u policiji i znam odlicno sta rade. A oni odlicno umeju da procene koga mogu da navuku na foru a koga ne. Ja sam prvi za postovanje zakona ali pod uslovom da se sprovodi posteno i da ga svi postuju,i ministri a kamoli policija! i da se sankcionise sve a ne samo ono na cemu se lako i brzo uzima dobra lova!Zao mi je ako sam te uvredio ti si sve pogresno razumeo... Ja nikad ne divljam mada vozim brze,i nikad ne prolazim na crveno i uvek vezem pojas. A ipak sam placao kazne za sve navedeno! Jer im se moze! Pre mesec dana moja tasta zamalo nije preminula jer saobracajac nije hteo da pusti moju zenu da je odveze u ambulantu,vise od pola sata ih je zadrzavao jer mu toliko treba da popuni zapisnik, jer je ogranicenje 60kmh bez ikakvog razloga a vozila je stotinak na sat(toliko je ogranicenje par metara pre i par metara posle njihove "ceke") zureci u ambulantu...treba li da podsecam da je njihova duznost da pomognu u takvim situacijama???

Comment

• marija12
                    CBC Veteran
                    • 15.04.2010
                    • 193
                    • Novi Sad
                    • Stilo 1.9JTD

Ovu temu je trebalo odavno očistiti i staviti pod katanac, ovo ovako nema nikakvog smisla, zaključak je izvučen odavno. Novi komentari me podsećaju na rane devedesete "imam ljude u policiji", jasno da ni dan danas zakon nije za sve isti ali mislim da ovakve poruke CBC ne bi trebalo da šalje. Ako smo utvrdili da je belo belo a crno crno, nema potrebe da se dalje naglaba o tome! Moderatori probudite se!

Comment

• Damir_K
                      CBC Član
                      • 26.03.2009
                      • 83
                      • Beograd

Zakoni postoje da bi se postovali, a to sto ti mislis da je ZOBS nebulozan (ne znam da li mislis u potpunosti ili u nekom delu, no svejedno) i da su saobracajci iskompleksirani, ne daje ti za pravo da cinis navedene preksaje (mada i mozes - svako je krojac svoje sudbine) a po najmanje da iznosis stavove kako to ti radis i kako je to normalno.
                      Nema veze, sve ok, no hard filings.
                      Dajem predlog za lock jer je misterija iz Naslova teme otklonjena.

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Mada mozda nije moj problem to sto me pogresno razumete i izvlacite iz konteksta moje reci,ja vam se izvinjavam! Ne zelim da neko pravi prekrsaje ili nastrada jer mu se ucinilo da ga ja na to ohrabrujem,ovo posebno mislim na "mlade" vozace. Moje misljenje je samo moje! Izvinite narode!

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Traktor je masina, izvor : wikipedia
                          Traktor je mobilna mašina za obradu zemlje.

Traktori predstavljaju univerzalne uređaje na koje se mogu priključiti različite mašine specijalne namjene, kao što su plugovi, drljače, kosačice, cisterne za navodjavanje i đubrenje, berbu krompira, berbu repe, šprice za iznošenje pesticida i sl.

Iako za mnoge poslove postoje specijalizovane mašine, traktor ostaje, zbog svoje univerzalnosti, prije svega mašina za manje farme. Traktori se dijele po njihovoj veličini i snazi. Najjači modeli dostižu oko 300 konjskih snaga. Osim za rad na polju, moderni traktori se koriste i za transport. Pri tome dostižu brzine i do 60 km/h, a postoje modeli čija je maksimalna brzina čak 80 km/h. Brzina traktora je ograničena njegovom konstrukcijom, naime velikim masama i točkovima kao i prije svega nedostatkom amortizera na zadnjoj osovini.

Na bosanskohercegovačkim prostorima su traktori teško ekonomski isplativi zbog malih parcela, tako da je to, pored visokih cijena modernih traktora, jedan od glavnih razloga zašto se u ovim krajevima pretežno upotrebljavaju mali traktori i motokultivatori.

Poznati prozvodjači traktora su: Fendt, John Deere, Steyer, NewHolland itd.
                          .. moze da juri i 80, ipak ostaje masina.

1nsane, imas moj glas . Ne znam samo kako bi zelene tablice rastumacio prekrsajni sudija ....bilo bi zanimljivije da neko ima takva sudska iskustva. I sta sa onim mini traktorima koji vuku male vagone za decu (prazne), pa dok ne dodju do parka koriste gradske ulice ?
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Profi-Mare-Gas-Gas

Traktor je motorno vozilo i ne sme se preticati ako se gleda po zakonu...Jedino sto on moze da uradi jeste da skrene malo u desno da zmigavac pa da ga preteknesh.
                            Ali naravno ko jos postuje ta pravila?

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Kako svaki drugi zakon ima po nekoliko zvaničnih tumačenja,tako smatram da će i ovaj imati zvanično tumačenje. Dotle..hm...svako tumači kako mu se ćeifne.
                              Možemo,dok ne objave zvanično tumačenje,da organizujemo kladionicu pa ko izgubi neka raspali roštiljem.

Comment

• Damir_ZR
                                CBC Član
                                • 07.01.2008
                                • 22
                                • Zrenjanin

manite se preticanja na punoj liniji, ja se svaki put najezim kad predjem preko mosta gde je sleteo autobus u reku zbog tamo nekog idijota (sad pokojnog) sto je preticao traktor na punoj liniji... koga nemrzi nek procita http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2005 ... 2005.shtml

Comment

Working...
                                X