Suzuki Swift 1.3 92 ks GS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Malak
    CBC Senator
    • 26.05.2008
    • 207
    • Beograd

Suzuki Swift 1.3 92 ks GS

Elem , igrom slucaja dok sam cekao svoju dragu da zavrsi posao , svratim do Eurosumara NBGD da malo ubijem vreme , bacim pogled na swifta, cene , ostalo i tamo sretnem ortaka iz srednje koji je manager prodaje itd,itd i naravno dobijem priliku da malo provozam autic sa GS opremom ( 9900 evra )nemetalik boja ( ali cak moze za istu cenu i metalik -doplata je inace 300 evra ) i mogu da kazem da sam prijatno iznenadjen ...
    lepo lezi na putu , lagano se upravlja , hod menjaca kratak i lepo lezi u ruci , lepo ubrzava sa svojih 92 ks i 1030 kg -ako se ne varam ( model sa troje vrata ),naravno kao svaki mali atmo voli visoke obrtaje , kocnice takodje odlicne i ono sto je najbitnije za visoke ljude da sto se tice vozacevog sedista i mesta uopsteno da bas ima mesta , s obzirom da sam visok 198 i tezak 110 kg , ono sto do sad nisam znao da se samo suvozacevo sediste pomera za ulazak na zadnju klupu ali cak i to nije problem jer sam bez poteskoca usao i izasao a i komotno se sedi pozadi , ono sto je minus to je veoma mali gepek ali na kraju to je ipak auto za grad ( naravno uvek se mogu dodati nosaci i plasticni kofer za duza putovanja ) ono sto je po meni takodje ok ipak ima i rezervni tocak a ne kit za reparaciju i naravno gradska potrosnja je oko 10 L.
    tako da po meni je swift odlican mali gradski auto .
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

Re: Suzuki Swift 1.3 92 ks GS

Valjda sledeci paket opreme sa malo jacim motorom kosta 600e vishe.
    Extra autic za grad a cena stvarno na nivou.

Comment

• Darth Malak
      CBC Senator
      • 26.05.2008
      • 207
      • Beograd

pa koliko ja znam sledeci jaci motor je 1.5 102 ks ali ga nisu imali na stanju niti mi je ortak pomenuo a nije 600 evra vec dosta vise i to 12650 evra pa onda 1.6 126 ks i to je swift sport ili GTI a on je 15500

Comment

• madic
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 844
        • Beograd

Steta sto i za GTI nema popusta kao za GLX+i GS.

Comment

• Darth Malak
          CBC Senator
          • 26.05.2008
          • 207
          • Beograd

pa sto se tice 1.3 ima ih dosta na lageru u Madjarskoj a novi swift stize pocetkom 2011 , blago redizajniran ( spolja -unutra ) sa motorom 1.2 95ks ( posle ce biti jos motora u ponudi ) tako da je moguce da ce cena biti jos manja ( za model sa 3-je ili 5-oro vrata ) kada taj novi izadje pod uslovom da ih ostane na lageru .

sto se tice 1.6 sport verzije , naravno da sam pitao i za njega ali neki popust-snizenje puj-pike ne vazi , jer se ne nalaze na lageru , narucuju se i cekaju se oko 30-60 dana jer se dosta manji broj vozila proizvodi za razliku od slabijih modela

Comment

• Darth Malak
            CBC Senator
            • 26.05.2008
            • 207
            • Beograd

novi Suzuki Swift 1.2 94 ks

Da nastavim opet oko swifta , novi swift se pojavio u salonima eurosumara , pa sam resio da ih opet posetim i da dobijem neke informacije:

prvi utisci :
            kada se novi swift pojavio tj. kada su izasle prve slike novi swift mi je bio "bljak " u odnosu na sada vec stari, kada su izasle prve prave fotografije rekoh sebi pa i nije tako los , novi farovi i zadnja meganolika svetla mi se nisu svidela , medjutim kada sam ga video uzivo promenio sam misljenje , novi swift izgleda ( makar meni ) mnogo bolje, lepse kako spolja tako i iznutra , sto se tice unutrasnjosti primecuje se da je sam enterijer tj. kvalitet materijala dosta bolji i lepsi .
            Da je novi swift porastao oseca se samo u prednjem delu ( vozac i suvozac ) dok deo za zadnje putnike je skoro ostao isti , gepek je mozda malo veci ako ne i isti .

oprema : da ne nabrajam mislim da su oba paketa ok, stim sto GS ima bas lepu opremu ( ko zeli detalje nek poseti sajt )

Motor:
            u pitanju je benzinac 1.2 sa 94 KS u odnosu na stari 1.3 i 92 ks , na papiru imamo jaci motor , novi swift je laksi od starog za nekih 50 kg medjutim novi je sporiji od starog, slabije ubrzava itd . kako su mi rekli verovatno zbog drugacijeg prenosa brzina i zbog ispunjavanja euro 5 normi ,, tu su ga "sje**li" , novi manje trosi od starog i moj savet je da ako neko zeli da sad kupi swifta bolje da preskoci ovu " penzos" varijantu i da saceka 2011 prolece ili leto kada bi navodno trebalo da se pojave 1.5 sa nekih 110 ks , 1.6 sa nekih 130 ks a prica se da ce koncept R sa 180 ks biti novi swift sport ali nije sigurno

naravno onaj ko ipak zeli da uzme ovaj 1.2 94 ks , jos jedan savet da saceka jer na prolece 2011 cene bi trebale da idu dole

Pozdrav

Comment

Working...
            X