Negde u martu ove godine zaustave me s. policija kod sajmista... Posao sam da slepujem druga i uzeo za to zgodniji ocev auto. Ispostavi se da je automobilu istekla registracija, sto nisam znao. Sto je najgore ja sam za taj auto uradio celu proceduru registracije na vreme, tehnicki pregled, placanje dazbina itd. samo je ostalo da se udari pecat u saobracajnu, sto je moj otac zaboravio.
Desi se da u pretincu auta upravo stoji fascikla sa svim dokumetima i placenim uplatnicama za registraciju, ispricam istinu saobracajcu i covek me kroz smeh pusti bez pokretanje price o kazni.
Nista prijava, nista zapisnik, nista natezanje, nista mito, saobracajac me drugarski pusti sa osmehom na licu.
Kad malopre dolazim kuci, a u sanducetu me ceka plava koverta, poziv za sud. U njoj zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka:

Dakle nikakav zapisnik nije sacinjen na licu mesta kada su me zaustavili. Nikakav svedok nije prisustvovao razgovoru mene i saobracajca, sem mog suzvozaca. U zahtevu za podnosenje prekrsajnog postuka pise ucinjen prekrsaj:
-Iz clana 226. stav 1 ,tacka 35. Zakon o osnovama bezbednosti saobracaja na putevima.
Sto je po ZOBS-u, ako je ovo ZOBS: http://www.informisanje.info/wp-content ... tinica.pdf
Sto veze nema sa isteklom saobracajnom dozvolom.
Imate li neki savet kako da se izborim sa ovim. I da li znate kolika je kazna zakonom zaprecena za ovaj prekrsaj ?
Desi se da u pretincu auta upravo stoji fascikla sa svim dokumetima i placenim uplatnicama za registraciju, ispricam istinu saobracajcu i covek me kroz smeh pusti bez pokretanje price o kazni.
Nista prijava, nista zapisnik, nista natezanje, nista mito, saobracajac me drugarski pusti sa osmehom na licu.
Kad malopre dolazim kuci, a u sanducetu me ceka plava koverta, poziv za sud. U njoj zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka:

Dakle nikakav zapisnik nije sacinjen na licu mesta kada su me zaustavili. Nikakav svedok nije prisustvovao razgovoru mene i saobracajca, sem mog suzvozaca. U zahtevu za podnosenje prekrsajnog postuka pise ucinjen prekrsaj:
-Iz clana 226. stav 1 ,tacka 35. Zakon o osnovama bezbednosti saobracaja na putevima.
Sto je po ZOBS-u, ako je ovo ZOBS: http://www.informisanje.info/wp-content ... tinica.pdf
Član 226.
Instruktor vožnje može praktičnu obuku obavljati samo sa kandidatima za
vozače koji se osposobljavaju kod pravnog lica iz člana 207. stav 1. ovog zakona u
kojem je on u radnom odnosu, u skladu sa odredbama člana 209. ovog zakona.
Za vreme izvođenja praktičnog dela osposobljavanja, instruktor vožnje mora
kod sebe imati vozačku dozvolu (licencu) za instruktora vožnje.
kod sebe imati knjigu praktične obuke instruktora vožnje i knjižicu obuke kandidata
za vozača i dužan ih je dati na uvid ovlašćenom službenom licu Ministarstva
unutrašnjih poslova.
Instruktor vožnje može praktičnu obuku obavljati samo sa kandidatima za
vozače koji se osposobljavaju kod pravnog lica iz člana 207. stav 1. ovog zakona u
kojem je on u radnom odnosu, u skladu sa odredbama člana 209. ovog zakona.
kod sebe imati vozačku dozvolu (licencu) za instruktora vožnje.
kod sebe imati knjigu praktične obuke instruktora vožnje i knjižicu obuke kandidata
za vozača i dužan ih je dati na uvid ovlašćenom službenom licu Ministarstva
unutrašnjih poslova.
Imate li neki savet kako da se izborim sa ovim. I da li znate kolika je kazna zakonom zaprecena za ovaj prekrsaj ?
Comment