Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladetaub
    CBC Član
    • 09.08.2008
    • 26
    • Ub
    • Opel Astra f 1.6 karavan

Re: Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

Svoju prvu kaznu sam platio 1992.godine i to zbog parkiranja na "zelenoj površini". Kazna je u to vreme bila drakonska,tek su korigovali visine kazni i iznosila je preko 30 dem.Izbegavao sam da platim dok nisam dobio rešenje u kojem je pisalo da ako ne uplatim u roku od 8 dana idem 2 dana u zatvor. Parkirao sam pre znaka zabranjeno parkiranje i prijavu je podneo komunalni službenik.Parkirao sam na betonu ali mnogi pogrešno smatraju da izraz "zelena površina" podrazumeva i zelenilo.Takva površina ne mora imati ni travku. Bilo mi je krivo što moram da platim kaznu,pa još i prva, ali od svega najteže mi je palo što je na mestu gde sam parkirao(Valjevo,most na Kolubari kod stare pijace) bilo nepropisno parkirano bar još 30 vozila a na šofer-šajbni prijavu smo imali samo ja i jedan auto iz Mionice dok ostala vozila sa registarskim brojem za valjevsku opštinu nisu imali prijave?
    Stara je izreka : "Lopov je samo onaj koga uhvate"

Comment

• zzZZzz
      CBC Član
      • 12.12.2008
      • 84
      • BGD

Ti si makar dobio cedulju da ti je napisana prijava!

Kod sudije nisam bas prosao kako sam ocekivao - sudja je bila neka zena u 50tim godinama, u crnini i vidno neraspolozena.
      Rekao sam da nisam nikad bio tamo, pitao jel ima slika - vidim u fascikli - nema.
      Oni upisali u zapisnik da sam negirao, a ona mi rekla da ce zvati podnosioca prijave da i njega saslusa.
      Po njenom tonu bih rekao da mi nisu neke sanse da se izvucem, ali videcemo. Ne znam koliku tezinu ima izjava podnosioca prijave u odnosu na moju izjavu, ali sve mi se cini da cu ja biti ebena strana u svakom slucaju.
      Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

ja sam isao na sud i lako se iscupao malo na kukanje (nema deca leba da mi jedu zena u trecem stanju i tome slicno) a rekao sam i da sam dovezao babu koja je bila nepokretna i nije mogla sama da ode do ulaza zgrade pa sam morao da ostavim auto na pola sata epilog 600 din sudskih troskova i bez kazne inace bio sam jedno 30ak metara u zelenom pojasu zbog ladovine bilo 40 stepeni napolju

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

e ja se bas toga plasim da cu da natrcim na neku nadrkanu babu pa da ce da mi pukne film i da joj se nacestitam mile nove godine za sve sto me svrbi u poslednje vreme ... zato, bolje da ni ne idem...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zzZZzz
            CBC Član
            • 12.12.2008
            • 84
            • BGD

Jebiga, to je uvek rizik
            I meni je malo falilo, u principu ne volim kad neko nece da me saslusa ljudski, ali rekoh ajde da probam, mozda naletim na ok sudiju, a ako ne, mozes i na se iznacestitas nove godine, nece te to dodatno sjebati, samo ces da zacementiras kaznu za prekrsaj koji te terete

Comment

Ako si primio poziv, teško možeš da se izvučeš.

Zanima me, koliko je visina kazne onda za parkiranje auta na zelenoj površini u Novom Sadu ako neko zna.

Inspektor mi je ostavio zapisnik na kolima, a u poslednjem momentu sam izbegao da me pokupi pauk, tako da sad očekujem poziv kod prekršajnog sudije na osnovu prijave kom.inspektora, pa u kom rasponu se kreću kazne?

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Meni na kolima kao sto sam vec rekao nista nije bilo okaceno samo odjednom dosao poziv. Kad sam otisao u sud tad su strajkovali pa ocekujem ponovnu plavu kovertu!

Comment

• petarm
                  CBC Početnik
                  • 03.06.2008
                  • 8
                  • Beograd

Nisam planirao da prvu poruku pišem na ovoj temi, al' tako je iskrslo...

Dakle, auto vozim na ovlašćenje, a vlasniku je pre neki dan stigao poziv za sudiju za prekršaje po nalogu komunalne inspekcije zbog toga što sam se 5. novembra prošle godine parkirao na zelenoj površini. Arena, koncert Erosa Ramacotija (da me interesovao, pa 'ajde, nego vodio ženu), jesam se parkirao na zelenoj površini, odneo pauk po nalogu kom. inspekcije. Otišao na Staro sajmište, platio 8830 dinara, kad eto, pre neki dan stiže poziv...

Ono što me zanima je sledeće: da li je u tih 8830 dinara bila uključena i kazna (pored ''usluge'' prenosa vozila)? Ja sam ubeđen da jeste, jer dok sam čekao u redu na Sajmištu sećam se da sam analizirao okačeni cenovik, tj. da je ovaj iznos dobijen sabiranjem kazne i prenosa vozila. Još se sećam da se jeftinije prolazilo ako je auto uklonjen po nalogu saobraćajne policije jer je kazna za nepropisno parkiranje bila jeftinija od kazne za ''zelenu površinu''.

Imam želju da idem da se svađam, ali ne bih da ispadnem debil ako kojim slučajem nisam u pravu, tj. ako me sećanje slabo služi... Okrenuo sam danas par telefona i uglavnom su me pitali da li sam ''uplatio 2500 din. po uplatnici koja je bila na automobilu''. Nikakve uplatnice se ne sećam, a nadam se da ne grešim da su u ukupnom iznosu bile dve stavke, i prenos i kazna.

Comment

• zzZZzz
                    CBC Član
                    • 12.12.2008
                    • 84
                    • BGD

Da li si sacuvao racune koje si platio u parking servisu kada si preuzimao auto sa parkinga ?
                    Moguce je da na racunima pise. Cak i da ne pise, ne budi lenj, otidji do tog parkinga i proveri cenovnik, uporedi ga sa racunima koje si platio.

Ja mislim da ti je vec ukljucena kazna u to.
                    Ako sam u pravu, pojavis se kod sudije, i pokazes racune da si kaznu platio.

Takodje, ako je formalni vlasnik primio poziv posle 5 novembra, to je zastarelo, tako da je i ta cinjenica na tvojoj strani.

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Ja sam pre par meseci odvojeno platio "uslugu" odnosenja auta (13.800din) i kaznu od 5.000din, na jednom salteru PS uzima pare, na drugom sam dobio uplatnicu od OSL
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• petarm
                        CBC Početnik
                        • 03.06.2008
                        • 8
                        • Beograd

Originally posted by zzZZzz
                        Da li si sacuvao racune koje si platio u parking servisu kada si preuzimao auto sa parkinga ?
                        Moguce je da na racunima pise. Cak i da ne pise, ne budi lenj, otidji do tog parkinga i proveri cenovnik, uporedi ga sa racunima koje si platio.

Ja mislim da ti je vec ukljucena kazna u to.
                        Ako sam u pravu, pojavis se kod sudije, i pokazes racune da si kaznu platio.

Takodje, ako je formalni vlasnik primio poziv posle 5 novembra, to je zastarelo, tako da je i ta cinjenica na tvojoj strani.
                        Jebiga, račun nisam sačuvao, ali sam u međuvremenu otišao do Starog sajmišta i uzeo kopiju. Izgleda da sam platio samo prenošenje vozila 8830 dinara. Zbunilo me je, izgleda, to što je maksimalni iznos za prenošenje+kazna za parkiranje od saobraćajne policije iznosio nešto oko 7000 dinara. I tada, a valjda i sada, je odnošenje sa zelene površine, trotoara i sl. (po nalogu kom. inspekcije) duplo skuplje nego sa ulice... Inače, cene su sada značajno manje nego pre godinu dana. A, uplatnice ispod brisača se i dalje ne sećam...

Nego, u iščekivanju poziva za sudiju, daj da vidim to oko eventualne zastarelosti, o čemu se radi. Dakle, mislim da je poziv vlasniku stigao posle 5. novembra. Ali, šta je povod za prekršajni postupak: parkiranje na zelenoj površini ili neplaćanje kazne? Dalje, možda su oni ''pokrenuli postupak'' pre 5.11.2010. a poziv stigao nakon toga...
                        Šta mislite...?

Comment

• briledj
                          CBC Početnik
                          • 25.01.2011
                          • 1
                          • Beograd, Zemun

Druze, Markofpi, da te pitam ako ti nije problem da odgovoris...
                          Ja sam danas dobio poziv da se javim u ul. Zmaja od nocaja radi saslusanja bla bla bla i nikakav zapisnik nisam dobio uz poziv...pa sad nemam pojma o cemu se radi?!
                          Jel i meni to poziv za neko mozda pogresno parkiranje, ili je mozda poziv za nesto ozbijnije ( tipa alkohol, brza voznja ili slicno...), tj jel znas kojim se predmetima bavi taj sud?!
                          Ranije sam za alkohol isao u Timocku 14 ili u Boze Jankovica 14, to su vajda visi prekrsajni sudovi...

I ako ti nije problem da mi napises broj onaj sa poziva "Pr.broj", jer meni je 52816/10, pa me interesuje sta znaci taj broj...

Hvala ti puno unapred...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

i taj je prekrsajni...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

Elem , sutra je tacno dve godine od dana kada je prekrsaj navodno ucinjen. Idem u petak da vidim sta ce mi reci sudija...

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Može da se obriše, dve godine i jedan dan, slučaj zastareo!
                                Jedino ako si već kažnjen ima valjda i godinu ili dve da se sprovede. Ako nešto nije skoro menjano.
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X