Brabus B8S :o

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Brabus B8S :o

Malo pre se vozim Zvechan - Mitrovica, blaga uzbrdica pored topionice Trepcha (ko je vozio ovde zna o chemu pricham) i ispred neka kolona 6-7 vozila a "na chelu" traktor Usporavam, ne zhurim pa nema svrhe da krenem u "ruski rulet" preticanje jer su se mnogi zahebali na ovoj deonici obzirom da se vozila iz suprotnog smera ne vide zbog toga shto je nekih 200 metara ispred vrh brda a sa druge strane oped nizbrdo. Tako da, treskam pepeo sa cigarete kroz prozor i cooliram, idem 30 km/h i tad u retrovizoru primetim neshta veliko crno mi se priblizhava Vidim: S klasa, ali neki zahebani primerak, niklovane lajsne, drugachija maska hladjaka napred, zatamnjena stakla... Kochi, staje iza mene u kolonu, ali samo nekih sekundu-dve, a onda HORROR Znachi, levi zhmigavac i zastrashujuci zvuk (levi prozor je otvoren i sve chujem savrsheno lepo dok ovaj "crni zmaj" prolazi pored mene), a na poklopcu prtljazhnika samo ugledam BRABUS B8S
    Ne mogu da vam opishem kojom brzinom (ubrzanjem) se taj auto izgubio na vrhu brda, trebalo mu je 3 sekunde da izredja svih sedam vozila i "zadje" sa druge strane. Neverovatno, dok je preticao mene i ubrzavao video sam kako se ceo "slegao" na zadnju osovinu i izdigao napred, koliko je TO shto ga pokrece mocno!!! Ali najbolje od svega je zvook, zastrashujuci i prefinjen istovremeno, bruka, neopisivo...
    A ja, i svi u koloni

Zna li neko koji/kakav je to model B8S?! Shta mu je "pod haubom"? Brabus, ovo je "tvoj teren" Meni se iz vidjenog chini da je neki V8 ili V10, linijski motor ne mozhe da svira onako... Kakva makina, braateeeee... Brooka...

BTW. Zaboravih da napishem: a felne bejahu minimum 19", naravno, hromirane

Pozz
    http://www.bmw.tv
  • dejoo
    CBC Član
    • 18.04.2005
    • 46

tablice??????

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Tablice "D".

Prva varijanta je da je neki "domacin", gastarbajter na godishnjem odmoru.

Druga varijanta je da je neki shiptar koji je u prolazu na putovanju juzhno, ka centralnom Kosovu, takodje gastarbajter (ili neki diler u shvabiji ). Nemate pojma koliko ih 'ladno provozaju kroz severnu Kos. Mitrovicu u prolazu iz evropskih zemalja gde "arbajtuju" ka centralnom Kosmetu...

Ako je prva varijanta, videcu auto opet po ulicama Kos. Mitrovice, bice i neka fotka jer cu aparat od sad striktno da nosim sa sobom
      Ako je druga varijanta, mrka kapa, taj je vec negde u Prishtini, Prizrenu, Uroshevcu...

Al' beshe makiiiinaaaa...

Pozz

Comment

• RS-6
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2005
        • 581
        • Montenegro-Bar
        • 2x AR I BMW 330XI

Evo ih sve oznake S klase Brabusa.

S 280

BRABUS 3.8 V6 capacity increase, 280 hp / 206 kW, 390 Nm at 3,000 - 4,500 rpm. Export only!
        S 320

BRABUS B9 performance kit, 239 hp / 176 kW. Export only!
        BRABUS 3.8 V6 capacity increase, 280 hp / 206 kW, 390 Nm at 3,000 - 4,500 rpm. Export only!
        S 320 CDI

BRABUS D6 performance kit, 241 hp / 177 kW, 540 Nm at 1,800 - 2,600 rpm
        S 320 CDI NEW MODEL!

BRABUS D6 (II) performance kit, 250 hp / 184 kW, 560 Nm. Also for cars with Diesel Particulate Filter.
        S 350

BRABUS B9 (II) performance kit, 260 hp / 191 kW. Export only!
        BRABUS 4.4 V6 capacity increase, 325 hp / 239 kW, 430 Nm. Export only!
        S 430

BRABUS B10 performance kit, 306 hp / 225 kW. Export only!
        BRABUS 5.8 capacity increase, 400 hp / 294 kW, 597 Nm at 3,000 - 4,250 rpm
        BRABUS 6.1 capacity increase, 426 hp / 313 kW, 621 Nm at 4,100 rpm
        S 500

BRABUS B11 performance kit, 336 hp / 247 kW. Export only!
        BRABUS 5.8 capacity increase, 400 hp / 294 kW, 597 Nm at 3,000 - 4,250 rpm
        BRABUS 6.1 capacity increase, 426 hp / 313 kW, 621 Nm at 4,100 rpm
        BRABUS 6.1 S capacity increase, 445 hp / 327 kW, 635 Nm at 4,500 rpm
        BRABUS anti-slip differential. 40 per cent locking ratio.
        S 55

BRABUS B55S performance kit, 390 hp / 286 kW, 555 Nm.
        BRABUS 6.1 increased capacity engine, 426 hp / 313 kW, 621 Nm at 4,100 rpm
        S 55 Kompressor

BRABUS K8, 550 hp / 405 kW, 780 Nm at 3,000 rpm
        S 600

BRABUS 6.7 V12 increased capacity engine, 450 hp / 331 kW, 635 Nm at 4,300 rpm
        BRABUS 6.7 S V12 increased capacity engine, 475 hp / 349 kW, 650 Nm at 4,200 rpm
        S 600 Biturbo

BRABUS T12 performance kit, 570 hp / 419 kW, 900 Nm from 1,900 rpm
        BRABUS SV 12 Biturbo increased capacity engine, 640 hp / 471 kW, 1,026 Nm from 1.750 rpm, 310 km/h (electronically limited)
        BRABUS SV 12 S Biturbo capacity increase, 730 hp / 537 kW, 1,100 Nm (electronically limited)
        S 65

BRABUS T12 S performance kit, 652 hp / 479 kW, 1,100 Nm
        BRABUS T65 S performance kit, 715 hp / 526 kW, 1,100 Nm (electronically limited)

Preuzeto sa brabusovog sajta.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Pa utripovao si over....kako si mogao sve da vidis i oznaku i tablicu i felne ako je on tako brzo proleteo. Ja tad obicno nista ne vidim
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Da, ja se ustvari malo zezam sa vama, jel' na to mislish? Provaljen sam... Ovako, kad vec moram da objashnjavam:

Tablicu sam proverio chim mi je prishao iza, i napisao sam da je zastao u koloni koja se kretala 30 km/h na sekundu-dve, sasvim dovoljno da sam u retrovizoru odmah spazio da je iz shvabije, znam "napamet" kako im tablice izgledaju jer sam boravio tamo u vishe navrata. Dakle, dve sekunde mi je bilo dovoljno da "snimim" izmenjenu prednju masku, niklovane lajsne, tamna stakla i tablicu (ako ne verujesh - probaj i sam, ako iole imash dobar vid i moc zapazhanja za dve sekunde mozhesh da "memorishesh" puno toga ).
            A kad je pocheo u preticanje (dakle, sa 30-ak km/h) sam lepo video na poklopcu gepeka BRABUS B8S. Da me je pretekao na autoputu na nekih 160-170 km/h verovatno ne bih video ni koja je serija u pitanju, ali obzirom na situaciju i "timing" kako se to desilo sam uspeo da vidim o chemu se radi...

Jel' treba josh neko objashnjenje?

Eeehhh, M: bash si skeptik...

Nego, koliko je mene ovo zaintrigiralo, ja sam lepo pozvao mog prijatelja, automehanichara, koji zna par stvari o automobilima... On kazhe da je verovatno u pitanju bio S8B, a ne B8S i da mi se u brzini uchinilo da je tako. Ja sam ubedjen da sam lepo video to shto sam video... Kazhe: taj S8B bi mogao da bude Kleeman V8 Kompressor model, za koji kazhe da ga je video u Nemachkoj i da bez limitera pichi preko 300 km/h bez problema Elem, ja videh Brabus, a ne Kleeman...

Nissam upucen u MB (ovde ne mislim na pivo ), niti u Brabus, niti u Kleeman... Tek, znam o kojim se kucama radi, tako da stvarno nisam pametan... Mozhda bi Brabus, ako je tamo negde, mogao da kazhe koju, ovo bi trebalo da za njega bude gradivo iz osnovne shkole.

Da li je moguce da je Brabus V8 model ali sa Kleeman-ovim kompressorom, pa otuda i bedz na poklopcu prtljashnika?

Pozz

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

@ RS-6:

Vidim da si u ovoj listi pomenuo i B9 i B10, ali i B55 Brabus performance kit. Obzirom na numeraciju verovatno postoji/je postojao i B8 (sa pomenutog Mercedesa, B8S) performance kit koji po numeraciji prethodi B9 i B10.

Ovo su trenutne informacije, tj. trenutna ponuda Brabusa u smislu tuninga, a Mercedes iz ove priche je stariji, ne razumem se u MB ali nije nova serija, i verovatno je u pitanju neki raniji, "outdated" performance kit Brabusa, koji vishe nije u ponudi.

Tako bar ja mislim...

Pozz

Comment

• RS-6
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2005
                • 581
                • Montenegro-Bar
                • 2x AR I BMW 330XI

Moguce je,jer su ovo podaci koji se trenutno nalaze u ponudi Brabusa S klase.
                Pozdrav.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

Working...
                X