najbolji sajtovi za poredjenje automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zoki1959
    CBC Član
    • 10.10.2010
    • 11
    • Paracin

najbolji sajtovi za poredjenje automobila

Evo vrsljajuci po internetu, mislim da je za automobil nekoliko stvari vazno:
    ponasanje na putu, pouzdanost, sudar-test, kocenje, i naravno dizajn...

Za poredjenje mi se cini da je najbolje pogledati sajtove

Primetio sam da mnogo ljudi poredi samo ubrzanje od 0 do 100, medjutim najbolji automobili se testiraju u brzini
    0-100 + 100-0
    Ima li neki sajt koji prikazuje poredjenja u zaustavnom putu automobila od 100-0 u metrima, ja nisam uspeo naci.
    Naravno vazne su i gume kao i tezina putnika, ali bar u globalu, mislim da Audi, BMW daju najbolje rezultate,
    kao i u crash testovima.
  • Zoki1959
    CBC Član
    • 10.10.2010
    • 11
    • Paracin

Re: najbolji sajtovi za poredjenje automobila

fastestlaps nije naravno vazan radi jurcanja po putu, vec radi iznenadnog izbegavanja recimo automobila koji je krenuo u direktan sudar,
    tu odlucuje stabilnost, upravljivost, i naravno pomoci ce vam da ne sletite sa puta...

Jos jedna stvar je vazna kod sudara dva automobila a to je masa, generalno automobili sa visim centrom mase su se pokazali kao jaci u sudaru
    u odnosu na one sa nizim centrom, i takodje automobili sa vecom masom su bolje prosli u sudarima protiv laganijih automobila.
    Ali opet glomazniji automobili su se pokazali slabiji na testovima upravljivosti, tako da ispada da i jedni i drugi imaju neke prednosti.

Ima li neko iskustva sa praksom tj. sa stvarnim dogadjajima?

Ja sam jednom vozio automobil i sleteo sam a bez ABS, ESP, tad to nije postojalo, i mogu vam reci da sam imao te uredjaje najverovatnije ne bih sleteo sa puta
    (u susret mi je krenuo kamion koji je preticao i morao sam naglo promeniti pravac).

Kako se quattro pogon pokazao u takvim situacijama, ima li neko iskustvo?

Comment

• APOGEE
      CBC Senator
      • 01.06.2005
      • 243
      • Beograd, Vracar

http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... fault.aspx

Gomila opsirnih testova u pdf formatu, doduse na nemackom jeziku, ali uglavnom se razume.
      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Damir_K
        CBC Član
        • 26.03.2009
        • 83
        • Beograd

zeperfs.com

Poredjenja performansi automobila, ima i kocenja od 130-0, 100-0, ....

Comment

Working...
        X