najbolji sajtovi za poredjenje automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zoki1959
    CBC Član
    • 10.10.2010
    • 11
    • Paracin

najbolji sajtovi za poredjenje automobila

Evo vrsljajuci po internetu, mislim da je za automobil nekoliko stvari vazno:
    ponasanje na putu, pouzdanost, sudar-test, kocenje, i naravno dizajn...

Za poredjenje mi se cini da je najbolje pogledati sajtove

Euro NCAP provides consumer information on the safety of new cars. Euro NCAP is the European New Car Assessment Programme making your cars safer.

Primetio sam da mnogo ljudi poredi samo ubrzanje od 0 do 100, medjutim najbolji automobili se testiraju u brzini
    0-100 + 100-0
    Ima li neki sajt koji prikazuje poredjenja u zaustavnom putu automobila od 100-0 u metrima, ja nisam uspeo naci.
    Naravno vazne su i gume kao i tezina putnika, ali bar u globalu, mislim da Audi, BMW daju najbolje rezultate,
    kao i u crash testovima.
  • Zoki1959
    CBC Član
    • 10.10.2010
    • 11
    • Paracin

Re: najbolji sajtovi za poredjenje automobila

fastestlaps nije naravno vazan radi jurcanja po putu, vec radi iznenadnog izbegavanja recimo automobila koji je krenuo u direktan sudar,
    tu odlucuje stabilnost, upravljivost, i naravno pomoci ce vam da ne sletite sa puta...

Jos jedna stvar je vazna kod sudara dva automobila a to je masa, generalno automobili sa visim centrom mase su se pokazali kao jaci u sudaru
    u odnosu na one sa nizim centrom, i takodje automobili sa vecom masom su bolje prosli u sudarima protiv laganijih automobila.
    Ali opet glomazniji automobili su se pokazali slabiji na testovima upravljivosti, tako da ispada da i jedni i drugi imaju neke prednosti.

Ima li neko iskustva sa praksom tj. sa stvarnim dogadjajima?

Ja sam jednom vozio automobil i sleteo sam a bez ABS, ESP, tad to nije postojalo, i mogu vam reci da sam imao te uredjaje najverovatnije ne bih sleteo sa puta
    (u susret mi je krenuo kamion koji je preticao i morao sam naglo promeniti pravac).

Kako se quattro pogon pokazao u takvim situacijama, ima li neko iskustvo?

Comment

• APOGEE
      CBC Senator
      • 01.06.2005
      • 243
      • Beograd, Vracar

http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... fault.aspx

Gomila opsirnih testova u pdf formatu, doduse na nemackom jeziku, ali uglavnom se razume.
      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Damir_K
        CBC Član
        • 26.03.2009
        • 83
        • Beograd

zeperfs.com

Poredjenja performansi automobila, ima i kocenja od 130-0, 100-0, ....

Comment

Working...
        X