Kakva sreca..
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
Re: Kakva sreca..
NARAVNO!!
Ako ste na nepoznatom putu, uvek vozite oprezno i 10-20 km/h sporije nego na poznatom. Ljudi često podsenjuju mokar kolovoz. Ko prati F1 (i uopšte motosport) zna da čak i sa specijalnim gumama ne može više od 20 do 25% sporije makar i ne bio jak pljusak.
Kako se radi o postizanju maksimuma (F1) u oba slučaja, uprošćen zaključak bi bio da za 20-tak % smanjite brzinu pri kiši. Naročito se podcenjuje 'drizl' koji je gori od umerene kiše. Što novije gume to bolje, ali pre svega smanjiti brzinu!
Još jedna od zabludi je prekomerno poverenje u ABS. Koliko god koristan bio (naročito na klizavim podlogama) nije svemoguć a mnogo ljudi (doduše van foruma) i dalje misli da je tako
P.S.
Pošto i sam vozim oštrije odustao sam od promene karburatora (da nabacim 10-tak konja) i 1.3 verzije moje 'kante' baš zbog toga što bih morao da korigujem stil vožnje (na višim obrtajima i posledično veće brzine; za to treba i bolja šasija).
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Re: Kakva sreca..
Comment
-
Comment