Nasilnička vožnja i kamere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Nasilnička vožnja i kamere

Bas tako
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

Re: Nasilnička vožnja i kamere

U nekim zeljama, Qatar npr. gde se trenutno nalazim, dosta blesavo voze. Ima jako puno Indusa koji red nikada nisu naučili i Arapa koji su veoma nadobudni. Polovina vozila ima više od 3000ccm. Voze ko blesavi. Mnogo ih gine na putevima. Uglavnom, glavni ovde, Emir, rešio da zavede reda. SVE je pod kamerama. Kada se snimi prekršaj, vrlo brzo bude obrađen i na ovom sajtu http://www.moi.gov.qa/TFCViolations/Eng ... hInput.jsp lepo ukucate registarski broj kola i vidite ima li šta od prekršaja. Evo, probajte sa ovim brojem 432789. Ako ne znate ko je vozio, dogovorite se. Ako se ne dogovorite, posledice, uključujući i bodove, snosi vlasnik vozila. Kod rent-a-car vozila, kaznu snosi onaj kome je iznajmljeno vozilo u vremenu kada je snimljen prekršaj. Ono što je posebno zanimljivo, dok ima neplaćenih kazni, ne možete registrovati auto.

Naravno, uvek možete otići u neku ustanovu gde vam detljano opišu šta je urađeno, gde možete dobiti snimak vašeg prekršaja i gde zajedno, prijavljujete ko je bio za volanom.

Kazne su strašno visoke. Ali STRAŠNO. Prolazak kroz crveno je 1500eur. Ako je time prouzrokovan udes, kazna je i do 10000eur. Ako je neko nastradao, robijate. Ako nemate toliko para, robijate...

Otkada su uveli ovaj sistem, smanjili su udese i nastradale za 85%. Bar tako tvrde. I ja imam dojam da sada voze normalnije nego pre par godina kada sam bio poslednji put. Nisam čuo da je neko nepravedno optužen a znam nekoliko njih koji ovde žive već godinama. A ako i postoji mogućnost da neko nevin plati neku veliku kaznu, š'a ih briga. Oni nisu demokratska zemlja.

Pozdravljam kamere i kod nas. Šta sve vidim po Novosadskim ulicama, zaista žalim što ne bude snimljeno i prikazano na sudu. A pogotovo treba eliminisati korumpirane pandure iz lanca prekršaj-kazna.
      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

Working...
      X