Da li da ga prodam ili popravljam?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 2Busy
    CBC Član
    • 19.12.2010
    • 44
    • Novi Sad

Da li da ga prodam ili popravljam?

Pozdrav i srećna Nova godina svim forumašima.Imam jednu dilemu u vezi sa mojim dekom(VW GOLF 2 1.6 D 1986.).Uskoro dobijam bebu,podstanar sam u NS,radim kao vozač,kredit,kirija,stari auto,stislo sa svih strana .Golf je počeo da se naglo kvari,anlaser,amortizer,kočnice,limarija i sad registracija...Kolega mi kažerodaj ga pa kupi Yugo ,bar su jeftiniji delovi.E,sad,ovako.Svi mi znamo šta je Yugo a šta Golf.Od Vas mi treba najiskreniji savet,iskustvo,da li da svog Deku prodam i zamenim za neki drugi auto ili da nastavim sa ovim mesečnim popravkama?Hvala unapred!
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Da li da ga prodam ili popravljam?

Kupi Yugo i slatko ces se navozati,po majstorskim radnjama! Toliko

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

vec se voza po radionica i sa ovim, pa tu onda i nema neke razlike
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Cvagen
        Banovan
        • 17.04.2010
        • 122
        • Beograd

Računaj na trošak od 500-800 eura, jer kada krene sve to po 3-4 hiljade, na ispod 50k se ne zaustavlja, ma koliko da si štedljiv, pažljiv i serviser da je blagonaklon i stručan.
        Verovatno ti je riknuo i neki kočioni cilindar(x2 ili x4), pa ležaj točka(x2 ili x4), pa kugle, spone, silen-blokovi(sve x2), pa centriranje trapa, pa je možda i izduvna grana malo trula, pa kvačilo malo struže, pa ležaj/sinhron menjača, pa tako...

"Normalne" kočnice(diskovi+paknovi, prednji i zadnji), sa zamenom koštaju oko 100-120 eura, "kršteni" amortizeri(KYB) oko 150+50, anlaser mislim da je oko 50 sa zamenom.

Prosto, ne mere bez kabla. Dotrajalo, pojelo vreme, mora da se menja "sve ili ništa", jer ako popraviš delimično i mestimično, opet će posle 6 meseci crći "sve", jer kvarni delovi najčešće ubrzano kvare ispravne, pa ćeš plaćati dvaput iste stvari.

Shvati bukvalno, ako Golfa 2 ne možeš održavati, razmisli o gradskom prevozu ili varijanti sa komšijom(ili komšinicom ), pa da delite troškove goriva.
        Taxi u BG je oko 5 puta skuplji od G2, sa komplet održavanjem. Ne znam kakve su cene u NS.

Na Yugu je uglavnom sve fabrički neispravno i osim ako je ona izvozna serija '90 ili '91 ili ako su dnevne relacije kraće od 10km, onda ćeš i moći da se koliko toliko osloniš, ali je Golf 2 za Yuga "avion". Prosto je pravljen po dimenzijama prosečnog čoveka, a ne po nekim balkanskim odokativnim boodalaštinama. Voziš ceo dan i izađeš iz auta kao čovek, ne bole te leđa, ramena, nemaš grčeve u nogama i znaš da će da upali i "na dnu reke", te ne moraš da pamtiš vremensku prognozu i tovariš gepek kojekakvim rezervnim delovima.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Nemoj dirati taj auto,kakav yugo...popravices ti to,samo polako...

Comment

• WEST 014
            CBC Senator XXL
            • 17.08.2010
            • 862
            • Valjevo
            • Audi A4

Ako nadjes Juga u dobrom stanju, (mislim u stvarno dobrom stanju) kupi ga slobodno. Ja sam posle nekih 6 meseci nasao odlicnog Jugisu, 2000 godiste, od prvog vlasnika sa 50 000 na satu, odlicnog odrzavanog, evo vise od 3 godine sluzi besprekorno, ugradjen mu je gas, nikad nije izdao i ostavio na putu, radi mu se servis redovno, znaci sedi i vozi... Ne stedimo ga, svaki dan prelazi minimum 50 kilometara. Isao sam sa njime na Kosovo kad sam upisivao faks za 7 dana 3 puta, znaci vise od 1500 km..
            Jedino sto nervira na njemu su sitnice, tipa: sediste se zaglavi, krcka inst. tabla, rucna ne drzi bas najbolje.... Ali kad kupujes Juga znas sta sve moze da te ceka. Dok ga nismo nasli jedno 5 smo oterali kod majstora i on je samo rekao da bezimo od njih jer ce da namlati pare na nama
            Za delove i odrzavanje ne treba da ti pricam nista, jeftinije od toga nema...Osim bicikla..
            Moj savet ako naidje dobar citaj odlican Jugo kog je vlasnik voleo kao da je Lambo Reventon, kupi ga

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Mrzim Golfa ali... Naći takvog Juga je ravno dobitku na novogodišnjem Loto-u, čak je eM imao srca i dao je lakše pitanje.... Ako imaš neku razliku i novcu koja ti znači prilikom transakcije sa Golfa na Juga uradi to, održavanje je ipak čini mi se jeftijije za Juga ali je kvalitet delova upitan u smislu koliko se puta obnavljaju u toku godine...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Uzmi u obzir i broj km koji ćeš prelaziti u narednom periodu. AKo ne voziš svaki dan ili prelaziš simboličnu km, uzmi doooobrog Yuga, u suprotnom sređuj polako golfa i uživaj!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• WEST 014
                  CBC Senator XXL
                  • 17.08.2010
                  • 862
                  • Valjevo
                  • Audi A4

I evo sad dok ovo pisem ne mogu da verujem, ulazi cale u kucu i kaze nece Jugo da pali ni na benzin ni na plin...Strasno majke mi...

Ja pisem jedno ono drugo...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ička izdajnička Neka lepo ostavi da se "ohladi" pa prekidač na neutral i upaliće... Ovo nema veze sa temom i kvalitetom izbora, pre bih rekao da je neobaveštenost o uslovima paljenja na gas u zimskim danima

https.autogas.rs

Comment

• WEST 014
                      CBC Senator XXL
                      • 17.08.2010
                      • 862
                      • Valjevo
                      • Audi A4

Ceo je zaledjen, ko zna sta mu je, mozda je akumulator... posle ce doci majstor....

Comment

• aleksabgd
                        CBC Član
                        • 04.12.2009
                        • 84
                        • beograd

Ma nema sta ovo je Srpska realnost,moj ti je savet da prvo sagledas kompletno stanje tvog automobila i stavis sve na papir sto bi rekli stariji
                        1.Limarija -sta mora da se radi
                        2.Motor -koliko jos moze da gura kakva mu je kompresija
                        3.Menjac,kvacilo u kakvom je stanju
                        Sto se tice sitnih stvari bato moj ponasaj se u skladu sa situacijom sve sto mozes sam da popravis popravljalj,ja mislim da je taj golf izuzetno lak za popravku bar je bio kad sam ga ja vozio pre jedno 15 -tak godina a ta prica sa jugom moze ali naci dobar jugo -mislim da su sanse male

Comment

• charjek
                          CBC Veteran
                          • 20.09.2008
                          • 191
                          • Sremska Mitrovica
                          • Jugo

4 WEST 014 Polako mu prelij vrelom vodom po isparivacu i pali masinu! Naravno ako ti je do sada palio na plin normalno
                          Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• 2Busy
                            CBC Član
                            • 19.12.2010
                            • 44
                            • Novi Sad

E ovako.Evo šta sam od polovine do kraja 2010. uradio na njemu:menjanje doboša,oba kočiona cilindra,paknova,sredio ručnu,znači komplet sredio zadnje kočnice.Majstor mi je rekao da su prednje dobre.Zatim,menjao kuglu na prednjem desnom točku,glavčinu na istom i ležaj.Ugradio pištalicu(prosti alarm sa zatvaranjem dvoje vrata),pošto su na gepeku hteli da ga obiju.Anlaser,kad su počeli mrazevi i torvo biksne,pa automat.Žena mi kupila na krdit 4 Wintere,zbog ovih pandura,ja uradio redovan servis(filteri,ulje,klinasti kaiš,rashladna tečnost),punio akumulator.Evo problem iz mog prvog posta još stoji.Lupa mi taj stari amortizer kao da nemam gumu.Ustvari ne znam ni da li je on ili,silen blok,greda,ležaj.... Verovatno je amortizer jer sam morao da zamenim prethodni jer mi je probio koš,pa sam uzeo neki koji mi je majstor dao samo da osposobimo auto.I sad,(još me čeka)kao šlag na torti,istekla registracija,nove tablice,saobraćajna,odjava...Molim za pomoć,drugari!!!(savet,predlog)

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Za ovakve dileme nema pomoći, to se zove večiti auto, ili ga popravljaš dok ima šta da se popravlja pa ga onda gurneš u Dunav (pazi da te ne vide) ili ga prodaš odmah za koliko dobiješ i prežališ situaciju.

Uračinaš sve što ti treba za dovodjenje auta u registrovano stanje xxx evra. Kupovina Juga ili nekog takvog za YYY evra. Sredjivanje tog "novog" ZZZ eva..

XXX-(YYY+ZZZ)=<>0 Ako je veće, jasno ti je, ako je manje opet treba da ti je jasno

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X