Da li da ga prodam ili popravljam?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: Da li da ga prodam ili popravljam?

Stvarno bih pomogao ali se nisam uključivao jer je pitanje zaista teško.
    Yugo zaista nije bog zna šta, a pravi problem su delovi koji nisu dobrog kvaliteta. Ako nemate poznanika u prodavnici delova i majstora prijatelja (ali ne baš dobrog pijatelja, više poznanika, jer ono prvo obično iziđe na nos) pa da više od 50% delova ubodete presešće vam često menjanje deova. Ono za bregastu je zaista slučaj jer samo srećene okolnosti mogu da vas spasu jer od starta su Sra... kroz gusto granje i zaista dobra bregasta iz '88. ili '89. možde da traje duže od nove. (Zemljo Srbijo među šljivama). Ipak malo spašava stvar što možete NEKE (na žalost manje od 50%) delove da koristite i za druga vozila pa makar bili skuplji ili da vam dobar majstor malo pomogne (recimo nisam menjao celu pumpu za vodu jer su ionako sr.. nego samo ležaj a kušte mi čovek našao polovno pa sklopio i već drži isto km kao originalna a (da ne čuje zlo) još nije prop.šala).
    Članovi koji zagovaraju GII zaboravljaju da vaš automobil NIJE u dobrom stanju inače bi se lako složio sa njima.
    Međutim postoji i drugi problem sa Jugom. Osim što je teško naći nov (isključivo od vlasnika i da nije stariji od 10god.), pored toga drže (nenormalnu) cenu.
    Vaš GII je blizu 25god. Zaista mnogo.
    NAJGORE u svemu je to što ste NA POLA PUTA da sredite auto. Zaista bi trebali da zastanete i izbrojite do 20 pa unazad.
    Ako vam treba još 500€ za očigledne nedostatke, teško da vredi. Pominjali ste na početku da i limarija nije neka dika.
    Ovo je većina previdela. U star auto vredi ulagati (uglavnom) ako je limarija koliko-toliko dobra (mnogo dobra i ne može biti).

Kako god vam zvučalo za vas je najbolje da se ratosiljate auta što pre i da kupite neki auto iz devedesetih (druge polovine).
    Neki "kršteni" auto. Tu vam već ne mogu pomoći koji ali prijatelji sa foruma koji su se javljali u temi su tu već na svom terenu i znaju više od mene te bi za taj slučaj mogli da budu izuzetno od koristi.
    Kreda vam za tako nešto (do 3500€) može biti i ispod 40€ mesečno (na 4-5god. zavisno od učešća) što je verovatno isto (ili manje) koliko izdvajate za održavanje sadašnjeg auta. Ali i tu ima vic ... ne možete uzeti auto kredit (povoljniji) za tako star auto, već samo keš koji je skuplji.

Zaista je situacija da vam je auto odavno amortizovan i zapravo nema vrednost ali JOŠ IMA neku UPOTREBNU.
    Sa malim detetom (bebom) prvenstveno vam treba pouzdan auto te to još otežava situaciju. Dobro za ne daj bože tu je taxi. Kako niste u provinciji (gde ta opcija možda i drži vodu mada je lokal (linijski) od nove sada 50din.) taxi vam nije rešenje za posao. Ako nemate (dobar) gradski prevoz stvar je još komplikovanija.

Ipak, ukoliko vam je 3 soma evra nedostižno možda da ipak potražite Juga za pola te sume (ili još bolje do 2 soma).
    Ukoliko nađete od vlasnika pa još da ga znate makar iz druge ruke i ukoliko nije stariji od 5-6 godina (mada tu i počinju razni sitni kvarovi) i ima pređenih do 60k km (ili max. 70 mada bi merkao sa manje od 50) možda vam je to TRENUTNO najbolje rešenje. Stariji jugo od 10 god. nikako ne bih preporučio a 75k km je zaista gornji limit jer zavisno od toga ko je vozio i šta u njega sipao (prvenstveno ulja) ili nije sipao (nije menjao antifriz i kočiono ulje pa čak i, manje bitno, menjačko) može vam se svašta desiti a generalna na 100k km je prosek, mada nije ni to tako skupo.
    Eventualno stariji (a sa dobrom limarijom) jugo bi zapravo mogao da bude 45. Tek to nije auto, ali je motor za "moju babu" (da popravlja, ovo je dodato kasnije da bi bio jasniji) što bi rekao majstor (ime poznato "redakciji") jer je jednostavan a možda repariran može da se nađe i za 200€ a delovi za generalnu i za manje. Osim toga manje troši, naročito u gradu.
    Ako sam dobro shvatio 5,5km do posla i toliko nazad i možda još toliko za sve ostalo pa ukupno tek 500-600km mesečno. Za to ČAK i jugo može biti dobar. Ako je više od 10k godišnje, popravljaj GII ili kupi malo noviji (isti ili sličan "kršteni") inače ćeš zažaliti.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• 2Busy
      CBC Član
      • 19.12.2010
      • 44
      • Novi Sad

Ljudi,hoće li mi neko nešto preporučiti konkretno,sem jugića?Da li da ga registrujem i oteram na doboš,šta i koliko ću dobiti za njega i da li će vredeti da ga prodam?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja bih rekao da su svi do sada pisali o mesečevim menama
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

Ma prodaj to , ima 25 godina .. sad ce da uvedu tehnicki na 6 meseci . neces mozda moci da prodjes ni sa izduvnim gasovima,ni sa kocnicama.
          I da niko ne pominje ono sto si rekao za limariju. ko zna koliko tu ima da se radi. ( ti znas mi neznamo )

I tako ..KONKRETNO ja bi to prodao,jer sam pre 3 godine prodao potpuno ispravnu Opel Corsu 1986 godiste jer sam osetio da ce da se otvori "rupa" za popravke bez dna.
          Ako nadjes nekog ljubitelja,da mu uzmes priblizno 1000 evra za Golfa, pogledaj ovako nesto za par 100 evra vise :

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... stava_101/

ili

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... t_punto_s/

ima jos kola i kola,pa ti vidi sta ces. sto novije,ispravnije sa majnom kubikazom . manje ce te kosta,bolje ce da odrzi neku cenu.

ovo ti je onako ne-diplomatski savet , Ja bih tako uradio da sam u tvojoj poziciji.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Ova Zasatava 101 ima jos 10hkm do generalne a limarijski ce da se raspadne za 3 god.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ako planiras samo golfa da prodas i da kupis yuga,onda vozi golfa i uzivaj...ako imas da dodas jos 1000-1500e mozemo svasta da ti preporucimo,sa tng-om ili bez

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Sjajno legendo.
                2Busy: Bolji savet nećeš dobiti. Sad samo zavisi "how high can you get?"
                Koliko para toliko i muzike. A bez dodatnih šuški drži se auta koji već poznaješ.
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• TheWickerMan
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2007
                  • 791
                  • DE
                  • AR Giulietta TCT

Preporuka,prodaj ga i kupi nesto do 1600-1700 evra...

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Lepo je to sto ti kazes ali covek je naveo da je u problemu sa parama:beba na putu,kirija,kredit,komunalije itd. tako da sumnjam da je spreman da doda jos novca za auto.
                    Slazem se sa onima koji su napisali da vozi to sto ima i odrzava koliko moze jer sta god da kupi za taj novac,ima da ulaze u njega.

Comment

• 2Busy
                      CBC Član
                      • 19.12.2010
                      • 44
                      • Novi Sad

OK,hvala Vam puno na predlozima,sugestijama...!Za početak registrovaću ga i srediti amortizer.A posle ću videti.Imam još 6 meseci dok beba ne stigne .A ako mi matorci ulete sa nekom kintom (oko 1500),rešiću većinu potencijalnih kvarova.Mislim da sam dovoljno uložio da mi se ne isplati da ga prodam.Voziću ga dok ne dođu bolja vremena... Zatvaram ovu temu.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pametan izbor
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X