Ostecen mi auto u perionici MegaWash. Koja su mi prava?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hdi
    CBC Početnik
    • 10.01.2011
    • 3
    • Beograd

Ostecen mi auto u perionici MegaWash. Koja su mi prava?

Zdravo svima!

Molim vas za savet u vezi sledeće situacije:

Pretprošlog petka sam ostavio auto na pranje u autoperionici MegaWash koja je u okviru tržnog centra Rodić na Novom Beogradu. Auto sam predao radnicima perionice, otišao u market u nabavku, nakon sat vremena se vratio, platio pranje, preuzeo ključeve, došao do auta, ubacio kese u gepek i otišao kući. Nakon što sam parkirao na parkingu zgrade u kojoj živim primetio sam da je hauba sa prednje strane oštećena. Napravljena je rupa prešnika oko 1cm, oko rupe je tamnija farba (kao da je grebano ili šmirglano) a preko rupe nešto kao lak za nokte ili nekakav drugi.

U tom trenutku bilo je kasno da se vratim do TC Rodić, u gradu je gužva i bilo je nemoguće da na Novom Beogradu budem pre nego što zatvore perionicu. Otišao sam sutradan (u subotu) do perionice ali nisu radili. Otvorenu perionicu sam zatekao tek u ponedeljak.

Čovek koji vodi posao perionice nije hteo da čuje za napravljenu štetu, njegov glavni argument je bio da njegovi radnici nemaju šmirglu i da je to oštećenje od kamenčića koji je pao sa kamiona!!! Da nije možda i kamion zamaskirao oštećenje?!?! Pošto me je konstantno ignorisao nekako sam od njega dobio telefon vlasnika perionice. On je začudo na telefonu zvučao uljudno i rekao mi je da sačekam nedelju dana da se on vrati sa odmora pa da se sledećeg ponedeljka nadjemo u perionici.

Kad smo se našli on je bio još gori od svog radnika, vredjajući me, praveći me budalom, govoreći kako mu se vlasnici skupog mercedesa ne žale, a ja koji vozim auto od 3500evra se žalim. I njegov glavni argument je bio da njegovi radnici nemaju šmirglu niti vremena da to rade. Nije prihvatao da je kod njega napravljena šteta, nije hteo da pregleda snimke iako ima video nadzor u perionici i poručio mi je: "Eto tuži me!"

Da zlo bude veće nisu mi ni fiskalni račun dali tako da ja nemam nikakav dokaz kod sebe da mi je auto bio kod njih. Neki limar mi je procenio štetu na oko 5000 dinara.

Postoji li ikakav način, iz vašeg iskustva, da mi šteta bude nadoknadjena??? To da više nikad neću prati u MegaWash-u, da ću uvek biti pored auta dok ga peru i da ću ubuduće svakom apsolutno tražiti fiskalni to je sigurno, ali šta sad?

Unapred hvala na odgovorima!

Re: Ostecen mi auto u perionici MegaWash. Koja su mi prava?

Originally posted by hdi
    Zdravo svima!

Postoji li ikakav način, iz vašeg iskustva, da mi šteta bude nadoknadjena???
    Ne ...

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Da si na licu mesta primetio ostecenje mozda bi i mogao da dobijes nesto, ovako posle nekoliko dana tesko... Sledeci put dobro proveri kakav ti automobil vracaju.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Ne mozes ti tu nista da dokazes,a privatna tuzba je skuplja od 5000din...zaboravi jednostavno na to i od sada peri auto sam na Omv-u i slicnim pumpama...kad ti operu auto u perionici,pregledaj ga detaljno i spolja i iznutra,pa tek onda placaj...

Comment

• maliomladinac
          CBC Senator XXL
          • 21.11.2008
          • 995
          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Ja uvek, naucen kradjom u jednoj perionici od sad pa za ubuduce stojim pored kola dok peru! Odvezao sam puga u jednu perionicu necu da je imenujem, kad sam ga uzeo falio mi je jedan od uredjaja sa kojima sam tad radio, nije ni bitno, prezalio sam 20e. Sad lepo mu disem za vratom sve dok ne zavrsi i kraj... Prezali 5000din i od sad za ubuduce si naucio da u Srbilendu ne verujes nikome i nikome ne ostavljas kola!

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
          061/665-94-23

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Izvadili patosnice od 100e, a ubacili pijacare od 1000 din. Nisam uzeo fiskalni, nisam odmah primetio i nikom nista. Najcrnje je sto je vlasnik perionice moj prijatelj, koji kaze da su radnici greskom ubacili moje patosnice u neku Mecku, a njegove stavili meni.
            Najvise ne volim prijatelje kad su usluge i zanatski poslovi u pitanju.
            Long Live CBC!!!

Comment

• aleksabgd
              CBC Član
              • 04.12.2009
              • 84
              • beograd

kad nisi video na licu mesta i nisi uzeo racun nista od naplate stete , a to sto te je vredjao e za to bi vec nasao nacin kako da se revansiram coveku, mada najpametnije ti je da sve zaboravis jer smradova i ****** koliko hoces i nemozes se bas sa svima razracunati

Comment

• nina996
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2009
                • 324
                • leskovac

A zasto ne razmislis mozda je stvarno kamencic ostetio jos sada rizle ima po ulicama koliko hoces a ti nisi primetio jer je auto prljav do krova po ovom vremenu.Ne branim nikoga ali razmisli .poz
                Pirke

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Nemas sanse,nisi odma primetio.Ja sam 3 god. radio u auto perionici i par jednom nedeljno se neko zali da mu je nesto nestalo iz auta ili da je auto ostecen.Nikad niko nije uspeo da bilo sta naplati jer nema dokaz.Desavalo se da stvarno ostetimo neki auto ali se vise desava da ljudi namerno doteraju osteceno vozilo na pranje kako bi na nas svalili krivicu i pokusali da naplate stetu.Ista stvar je i na tehnickom pregledu i u servisu.

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

Originally posted by gorans
                    Desavalo se da stvarno ostetimo neki auto
                    Zanimljivo. A kako vam se to desavalo (mnozina) ? Da li ste stetu prijavljivali vlasnicima i ponudili odstetu ?

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

Nema kamera? Ako ima pravac policija i nalog sa njima....
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Sitno je to,nece ni policija da tera...ispod 8.000din nista

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

U jednom perionici mi je na Corolli otkinut senzor pokreta u kolima, zamenili su mi, uz malu frku.

Drugi put, kada su prali motor, upropastili su sirenu, zamenjena i ona.

Oba puta sam posedovao fiskalni račun.

U jednom ovde hvaljenoj perionici na Bežaniji radili mi dubinsko pranje i sjebali ventilacioni otvor i zadnju pepeljaru. Konstatovao sutradan, radnici se prave ludi, gazda kaže čekaj da se vratim sa odmora. Posle kao nađi sam delove, a ja ću da ti ih platim... Jedva našao delove, a on kao to je 35 evra. DA kažem i da je pokrilo troškove delola, ali ne i transporta i cimanja. Mada sam za svaki slučaj tražio fiskalni račun i dobio 5x1000 za hemijsko čišćenje.

Bez fiskalnog ti nema spasa!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Originally posted by Ogi
                            Originally posted by gorans
                            Desavalo se da stvarno ostetimo neki auto
                            Zanimljivo. A kako vam se to desavalo (mnozina) ? Da li ste stetu prijavljivali vlasnicima i ponudili odstetu ?
                            To je bila perionica u kojoj je radilo 6-7 radnika.Ja sam licno ostetio Pezo 407 jer je bio sneg i kada sam zavrsio pranje i odvezao auto na parking,posto je pod nagibom,odvukao mi je na dole prednji kraj i zakacio sam betonski zid i ostetio branik.Stetu sam odmah prijavio sefu i auto je istog momenta popravljen.Mogao sam i da se pravim lud i musterija nebi imala sanse da dokaze da sam ga ja ogrebao.

Comment

• hdi
                              CBC Početnik
                              • 10.01.2011
                              • 3
                              • Beograd

U medjuvremenu sam se raspitivao i kod Nacionalne organizacije potrosaca Srbije ( http://www.nops.org.rs/cms/ ) i zakljucak je - ne mogu nista uciniti. Nemam fiskalni i zavrsena prica

Sta je tu je, od sada vise necu ostavljati auto, duvacu im za vrat, sto rekao neko sa foruma, i za apsolutno sve usluge ubuduce trazim fiskalni racun.

Comment

Working...
                              X