Bandere koje broje saobracaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Bandere koje broje saobracaj

Zvanicno, ove bandere sluze za brojanje saobracaja. Brojači pružaju informacije o broju, kategoriji i brzini vozila, vremenskim intervalima, neravnomernostima saobraćajnog opterećenja i mnoge druge podatke.

Podaci sa brojača se prenose GPRS komunikacijom na server u IT centru "Putevi Srbije", koji se dalje obradjuju u Sektoru upravljačko - informacionih sistema u saobraćaju.

Podaci se dalje dostavljaju na korišćenje stručnim službama u okviru "Puteva Srbije", fakultetima i drugim zainteresovanim organizacijama.

Ali, sve cesce cujem price u narodu kako imaju kameru koja registuje i tablicu i prekoracenje brzine i automatski salje kaznu. A kao ne vidi se spolja kamera jer je kuciste providno gledano iznutra. Ja na slici vidim klasicnu limenu kutiju.
    A onda juce dosao majstor koji nam odrzava masine u firmi, uhvatila ga policija na relaciji Batocina-Kragujevac i rekli su mu da je prosao 120km/h pored brojaca i da je navodno to bandera registrovala. Mozda su ga i lozili, ne znam.
    Da li neko zna tacno sta je u pitanju ili je ''istina tamo negde napolju'' ?
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Re: Bandere koje broje saobracaj

Users browsing this forum: 13 reg and 38 guests

Eto kako se šire priče
    Ne razumem kako bi ga identifikovala ova naprava?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Kakva paranoja, ne verujem
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• wlady
        CBC Veteran
        • 13.11.2010
        • 144
        • bern
        • daf

ovde kod mene postoje iste,(sad kolezi ne moraju da palacinkare,nego ko gospoda,lezerno),ali su oznacene sa upozorenjem na nekih 200 metara.nije regularno bez obavestenja...a ko pita..

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Meni su snimili i izduvne gasove. Srecom pa sam oduzeo gas na vreme...
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Šta lagiš kad ni nemaš gas....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

Pazi, i meni je to cista glupost, ali dodje tip koga poznajem, inzenjer, dosta inteligentan tip, i pocne da prica kako je otisao kod ovih kada su otvorili kutiju i jasno video kameru unutra. I taman pomislim, presao se nesto, nema to pojma, dolazi majstor i sam pocne da prica kako ga navatala policija preko bandere, he,he... pa me zanima da nema jos neka vrsta tih bandera ili samo ovakva.
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• ASTRAOPC
                CBC Član
                • 16.06.2010
                • 70
                • Cacak

Originally posted by wlady
                ovde kod mene postoje iste,(sad kolezi ne moraju da palacinkare,nego ko gospoda,lezerno),ali su oznacene sa upozorenjem na nekih 200 metara.nije regularno bez obavestenja...a ko pita..

Kako izgleda taj znak obavestenja?

To bi valjalo znati.

Comment

• wlady
                  CBC Veteran
                  • 13.11.2010
                  • 144
                  • bern
                  • daf

ma to su samo konverteri za energiju i ta kutija nema kameru unutra,predvidjen je za kacenje sondi i mernih instr.A postavljeni su bas na mestima gde je saobracaj ucestal,bas kako je objasnio zloca,za merenje saobracaja i verovatno za kacenje radara.kao sto rekoh,ovde kod mene ih ima,govorim za evropu i kad je prikacen radar mora da bude oznacen.a u Srbiji sumnjam da ce da te upozore iako sam cuo da uskoro(kad?) ce morati i oni da upozoravaju.

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

Aha, znaci, ako sam dobro shvatio, postoji mogucnost da se prikaci radar za banderu? I onda, teorijski pricamo, posto ima mogucnost GPRS komunikacije, bandera bi mogla da salje podatke o brzini i slike vozila koje navata? I, opet teorijski, neki softver bi mogao automatski da selektuje i izdvaja one koji npr. voze preko 20 ili 30km/h od dozvoljene brzine i pise im cestitke? Ili, sto je meni verovatnije, svaki grad dobije po neki ovakav radar i policija ga nakaci na neku banderu, udalji se 100-200m i peca. Ti proletis pored bandere i onda ti blicaju da ima policije, regularno spustis brzinu ali kasno.
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• ASTRAOPC
                      CBC Član
                      • 16.06.2010
                      • 70
                      • Cacak

ma to su samo konverteri za energiju i ta kutija nema kameru unutra,predvidjen je za kacenje sondi i mernih instr.A postavljeni su bas na mestima gde je saobracaj ucestal,bas kako je objasnio zloca,za merenje saobracaja i verovatno za kacenje radara.kao sto rekoh,ovde kod mene ih ima,govorim za evropu i kad je prikacen radar mora da bude oznacen.a u Srbiji sumnjam da ce da te upozore iako sam cuo da uskoro(kad?) ce morati i oni da upozoravaju.

A kako je za policijske patrole sa radarima i to bi trebalo da se zna gde tacno stoje, a ne da rade na divlje.

Comment

• wlady
                        CBC Veteran
                        • 13.11.2010
                        • 144
                        • bern
                        • daf

softver sto ti kazes postoji na auto putu u Italiji i zove se Tutor.toliko je savremen da meri vreme prolaska u tacKi A do tacke B i odredjuje srednju brzinu.znaci ako si prosao za 15 min od A do B a dozvoljenom max brzinom treba npr.20 min,automatski slika i kazna ti stize kuci.ponekad se postave i na naplatnim rampama i jednostavno te zaustave.pokrivena je cela A4(TO-VE) i A1(MI-RO-NA),tako da ako neko ide,pridrzavajte se max. dozvoljene brzine,kazne su paprene.

a bandere kao sto rekoh vidjam,ali uglavnom van grada,i kad ima radar ima i patrola.samo te nezaustavljaju u slucaju prekoracenja,nego je povezana i kamerica pa te uslika i stize razglednica kuci.sto mu dodje i logicno,jer obicno postave ujutro,kad ljudi idu na posao, a posto je ovde toliko gust saobracaj morali bi da zaustave sto vozila u roku od 10 minuta.tvoje pretpostavke su nazalost merodavne,to kad postave po gradovima RS,pravice pokolj.mene su ovde jednom uslikali i stigla mi je kazna,posto sam otisao direktno da platim u saobr.policiju ,ona na salteru me jos pita ako mi nije nesto jasno mogu da vidim sliku i to ko je napravio zapisnik.e sad je interesantno da npr.moj navigator koji je sasvim obican,znaci nista posebno,registruje te bandere kao pojavu radara,ali znam sa sigurnoscu da nije.ali dovoljno da se ukapira da ima veze sa njim.no,bilo kako bilo te bandere u Srbiji nisu bas lepa novost za vozace,bar ne za one savesne.
                        @astraopc
                        znam ja to,samo nazalost kontestacija obicno ne vredi,a i u neku ruku je logicno da ne budu oznaceni,jer ogranicenje brzine treba postovati kao propis,a ne zato sto je radar u blizini

pozdrav

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

softver sto ti kazes postoji na auto putu u Italiji i zove se Tutor.toliko je savremen da meri vreme prolaska u tacKi A do tacke B i odredjuje srednju brzinu.znaci ako si prosao za 15 min od A do B a dozvoljenom max brzinom treba npr.20 min,automatski slika i kazna ti stize kuci.ponekad se postave i na naplatnim rampama i jednostavno te zaustave.pokrivena je cela A4(TO-VE) i A1(MI-RO-NA),tako da ako neko ide,pridrzavajte se max. dozvoljene brzine,kazne su paprene.

To sokocalo postoji i na autoputu Beograd-Nis. Bilo je pre godinu ili dve reci o tome da se postavlja i da ce uskoro da proradi, samo ne znam da li je pocelo da radi. Inace najverovatnije zbog toga je u ZOBS-u prekoracenje brzine tretirano i kao prekoracenje prosecne brzine, naravno pored te vrste prekoracenja postoji i ono prekoracnje koje svi poznajemo - u trenutku snimanja.
                          www.paluba.info

Comment

Working...
                          X