Nove tablice - nestandardna ležišta na US i sličnim vozilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Nove tablice - nestandardna ležišta na US i sličnim vozilima

pazi, tablica ne sme da se busi i to je zvanican stav, zakon, pravilo, uredba, kako li su to vec krstili. Ali kao i dosta drugih stvari, zavisi iskljucivo od onoga ko sprovodi taj zakon na terenu. Mozda ce te zaustaviti 100 puta i 101 put ce ti, nadrndani policajac kome zena taj dan nije dala, pisati prijavu. Siguran si jednio ako postujes propise i pravila, sve ostalo nosi sa sobom oredjeni rizik. Neko je spreman da taj rizik prihvati, neko nije ni svestan da taj rizik uopste i postoji, itd, itd...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Definitivno en mogu da pronadjem ali kada je pokrenuta cela prica oko busenja tablica bese na TV neki nacelnik nadlezan za registraciju vozila koji je izjavio da pricvrscivanje tablica srafovima nije ni jednim propisom zabranjeno ali uz uslov da oznake na tablicama budu vidljive, odnosno da se srafivima ne prekrije ni jedan deo oznake.
      www.paluba.info

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

potrazicu kasnije ali sam ubedjen da je neko na forumu pisao da ne sme da se busi i da je bio neki citat. Mozda je bio nepotpun, da je neki deo citata izostavljen.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

To ima logike. Ja upravo pitam zbog toga, sto nemam nameru da bilo sta radim na foru - ako je zabranjeno OK, naci cu nacina, ali kada se nesto zabranjuje onda mora da se ponude resenja tj. neka Drzava finansira proizvodnju okvira razlicitih velicina, oblika isl., jer ja koliko sam upucen, moj auto je jos uvek legalan, kao i onaj americki za koji pita 230.

Isto kao npr. za prolazak na zuto svetlo na semaforu - kad je zakon stupio na snagu, gospodin u uniformi sa cvikerima, rece, na RTS-u, da ce ta odredba biti primenljiva,tek kada svi semafori budu imali treptajuce zeleno. Da napomenem, da u KG-u postoji jedan takav semafor, pa to dokazuje cinjenicu, da se ovde prvo donesu zakoni, a tek se onda stvaraju uslovi za njihovu primenu, ako se ikada stvore. Izvinite za Off.
          Long Live CBC!!!

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Ma ko ce ga vise znati. Na TV pricaju jedno u novinama pisu drugo a u MUP rade nesto trece.
            www.paluba.info

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

u pravu si u potpunosti ali nazalost praksa nam govori da dosta toga zavisi od zene, da li je taj dan dala ili ne.

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Tacno tako, zato se i informisem, da ne bi dosao u takvu situaciju, ima jos do novih tablica, ali razmisljam na vreme.

Jos jedan off, ali je zanimljivo, a ne mogu da nadjem temu koju je postavio Mikelandjelo - u toj temi Boost je postavio neko pitanje oko automatskog paljenja svetala, ali tako da kad auto nije u pokretu, svetla budu ugasena. Ja sam se tu zapitao, a sta je sa policijom, ako svetla na semaforu ne rade - Boost je odgovorio da "policajci nisu majmuni"...
                Elem, jedan moj prijatelj, koji forum cita kao gost me je skoro nazvao da mu ugradim takvo nesto, i ja sam to uradio pomocu senzora kucnog alarma, koji radi na 12v... Pre desetak dana je kaznjen, zato sto su mu svetla na semaforu bila ugasena
                Sada ne znam, da li je policajac bio majmun, ili mu zena nije dala tog dana, ali ja ne volim situacije ubedjivanja sa policijom.
                Long Live CBC!!!

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Bio je kod Alvirka neki glavonja iz MUP-a, i pitali su ga da li sme da se busi tablica ili ne sme. I covek je reka da tablica sme da se busi naravno, i da to nije zabranjeno.

I love my

Comment

• 230
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2007
                    • 775
                    • Semberija

Ljudi, ja živim u Republici Srpskoj, tako da Alvirović i kompanija, iz moje perspektive, pričaju u vetar i tablica ne sme da se buši
                    Pitanje za okvir i dalje ostaje otvoreno...
                    155+75=230
                    VIVA LA VITA!!!

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Ovo je bila replika vezana za SRB naravno, a ovo za R. Srpsku ce morati neko drugi

I love my

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Video sam dosta busenih tablica,a ono sto mi je zapalo za oko je da su zanitovane,tako da ti ih pandur ne moze skinuti,sem ako nema kod sebe aku busilicu... Primer jedan,nove tablice nikako ne stoje alfama koje imaju mesto na levoj strani...

Comment

• rza
                          CBC Član
                          • 20.01.2009
                          • 60
                          • bgd-nyc
                          • alfa romeo 156 2.0ts

zapravo izgledaju uzasno na alfi.

Comment

• dellas032
                            CBC Veteran
                            • 04.07.2008
                            • 119
                            • Beograd / Čačak

Kupite dvoslojnu samolepljivu traku i nema potrebe za stavljanjem okvira niti za busenjem tablica, a i lepse je.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

pošto su tablice javna isprava, ne smete da ih bušite, šrafite, vezujete žicom. To bi bilo kao da probušite ličnu kartu, čime ona postaje nevažeća, i morate da vadite novu, što znači dodatne troškove.
                              na ovo sam mislio.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

To je vazilo i sa starim tablicama pa se ne secam da je iko ikada pravio problem oko toga.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X