Zafira A 01 1.8 16v iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lemara
    CBC Član
    • 18.07.2009
    • 58
    • Beograd
    • Astra G 1.6 8v

Zafira A 01 1.8 16v iskustva

Evo moja porodica od pre nekoliko dana kupila još jednog Opela. Naime,ćale kupio sebi makinu posle skoro 15 godina provedenih u dve Korse A sa kojima se baš navozao. Ja vozim trenutno Astru G 2001 1.6 8v pa smo razmišljajući odlučili se za Zafiru jer ćaletu treba veći auto zbog položaja sedišta,stariji čovek već,a nema love za dzipa
    E sad Zafira je kupljena u Nemačkoj sa 170000km plaćena 3500e. Pošto nismo imali susrete sa tim automobilom molio bih ako ima neki vlasnik da nas pobliže upozna sa ovim modelom a pri tom mislim kokretno na motor.
    -koliko je veliki servis i šta se sve menja
    -da li pucanje zupčastog kaiša pravi havariju na ovom motoru,jer na mojoj Astri nije takav slučaj.
    -koliko staje ulja u ovaj motor i šta je preporučljivo za sipati.
    .da li motor ima neku karakterističnu manu na koju treba obratiti pažnju.
    Znam da je ovaj motor ugrađivan i u vekre i u astre pa bi molio njihove korisnike da iznesu svoja iskustva.
    Inače motor je z1.8xe 16v 125ks.
    Hvala unapred
  • SHNAPSI
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 65
    • NIS
    • CITROEN XSARA 2.0 HD

Re: Zafira A 01 1.8 16v iskustva

Ulje u temp opsegu -20 do +40 po preporuci 10w/30 i 10w/40 polusintetika (jeftinije ali zbog kilometraze treba uzeti u obzir) ili sintetika 5w/30 i 5w/40 staje 4,3 litara valjda bez filtera .Ulje za menjac 1,6-1,9 lit ,antifriza 6,5 lit,ulje za kocnice 0,5 lit DOT 4,ulje servo pojacivaca do 1 lit tip (90 544116).
    O tipu motornog ulja i proizvodjacima imas sve na forumu i to toliko detaljno da mozes napisati magistarski rad ako zelis pa konacnu odluku prepustam tebi i tvome majstoru.Posto ne videh da si naveo god proizvodnje od 1997 - 2002 servis na 4 god ili 60 000 k ,od 2002 pa na dalje 6 god ili 80.ooo to ti je sa original delovima naravno tu spadaju kaisevi natezaci lageri filteri itd ...naravno menjace ti majstor .HM cena servisa sitnica od 300 e pa do 420 e sa rukama opet zavisi od delova i gde kupujes.A ta prica da sa pucanjem zupcastog mozes proci jeftino meni ne pije vodu ni za jedan modeniji auto to su price za malu decu i bas bi voleo da mi neko argumentovano (ako je pismen ) razlozi tu temu .
    Problemi sa paljenjem narocito zimi (kablovi svecice),greske kod senzora nivoa goriva ,kcvarovi dostavne pumpe goriva,izbegavaj f 23 transmisiju sklona otezanom menjanju 1 u 2 brz kocenje menjaca kada je hladovina lil minus,predugo paljenje ili kvar kompjutera modeli 2002 pa nadalje i vise ne bih da ne vratius auto u nemacku ipak svestan si da imas polovnjaka pa sta ti se zalomilo ko svima nama u zemlji SERBIJI VOZI DOK NE KRIKNE PA OPRAVKA.POOZZZZZ
    NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• lemara
      CBC Član
      • 18.07.2009
      • 58
      • Beograd
      • Astra G 1.6 8v

Re: Zafira A 01 1.8 16v iskustva

Hvala na iscrpnom odgovoru,model je 2001 inače, Odlično si apsolvirao ono što sam hteo da čujem jer čovek treba biti koliko toliko upućen u ono što se može desiti.
      Hvala još jednom.

Comment

Working...
      X