Iskustva sa kupovinom sa sajta auto-gume ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VladaVTS
    CBC Početnik
    • 08.08.2008
    • 5
    • Beograd

Iskustva sa kupovinom sa sajta auto-gume ?

Pozdrav,

Ako nije u dobrom forumu molio bih da se premesti na adekvatno mesto.

Zanima me da li je neko imao iskustva sa kupovinom felni (ili guma, svejedno je) sa sajta auto-gume kojim slučajem? Prodaja im radi po principu da se novac unapred uplati na račun, pa se felne čekaju onda nedelju, dve, tri, zavisi od roka isporuke. Pokušao sam da nađem na netu neka iskustva sa kupovinom međutim baš slabo, naišao sam samo na jedan komentar koji je bio rekla kazala, pa ne bih da se hvatam za to.

Cena felni koje tražim je osetno povoljnija nego na drugim mestima koje nalazim, a i nizakoga nisam čuo ko je kupovao od njih do sada, pa bi bilo kakva iskustva više nego dobro došla!

Hvala unapred .
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Iskustva sa kupovinom sa sajta auto-gume ?

Nisam baš siguran da li su to ti,ali sam neke kontaktirao telefonom pre nekog vremena. Nisam baš oduševljen kako to sve treba da funkcioniše,pa sam odustao od kupovine. Naime,poručiš preko neta a na e-mail ti stiže potvrda porudžbine i način za uplatu novca. Treba da uplatiš u roku od 1-2 dana i tek tada ti šalju gume brzom poštom,ali iz nekog i nečijeg od magacina u Srbiji...
    Meni su ponudili neke Mišlen gume po dobroj ceni iz Tigrovog magacina u Pirotu(?),ali kad dodam prevoz,montažu,balans,rizik...batalio sam priču.

Napomena: ovo je moje razmišljanje i nije obavezno da ima ikakvog smisla sa životom.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

ja sam porucivao gume preko ipg-a(rondo) i zadovoljan sam sto se moze naci svasta na jednom mestu ali nisam jer se izgubi puno vremena(2-3 dana)
      ide ovako:

-porucene gume
      -potvrdjeno sutradan
      -uplaceno preko e-bankinga istog trenutka
      -sutra videli ali nisu poslali
      -prekosutra poslali dve umesto cetiri
      -nakosutra poslali jos dve
      -posle mesec dana dobio racun(fakturu) sa jelkicom i garanciju za prve dve gume
      -posle 2 meseca dobio drugi racun(fakturu) i garanciju sa upakovanom jelikicom za druge dve gume

epilog

zadovoljan ali se nacekao.. dobio ono sto sam platio i bili su usluzni kada sam zvao, malo lagali i vintali u startu ali posle rekli istinu sto cenim

Comment

• VladaVTS
        CBC Početnik
        • 08.08.2008
        • 5
        • Beograd

Stratos - otprilike tako ide ceo proces. Ono što se meni ne sviđa je što moraš da platiš ceo iznos unapred, onda čekaš 2-3 nedelje da stignu felne. Nikakav živi kontakt itd. Ne kažem da je firma prevara (prvi bih ja voleo da nije i da može da se kupi preko njih na licu mesta), ali otvara dosta mogućnosti za tako nešto. Firma jeste registrovana zvanično po APR-u (u Februaru 2010), ali opet to ne znači ništa.

Što se samih guma tiče, tu ima više prodavnica na netu, između ostalog i navedeni IPG. Međutim kako su ovde u pitanju felne, ovde sam uspeo da nađem ono što mi treba i po povoljnoj ceni ali pokušavam da vidim da li je neko kupovao preko njih do sada. Samo čekanje mi nije problem, iskreno, koliko mi je problem da izvršim uplatu, a felne nikada ne stignu . Videću sa njima kakve su opcije nekog eventualnog depozita. Ovde ostaje, ako jeneko imao iskustva sa njima (baš sa auto-gume.rs prodavnicom - u pitanju je firma Ideamix), neka se slobodno javi .

Hvala još jednom!

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Moje iskustvo koje sam naveo je sa drugom firmom sa sedištem u Futogu i istim principom rada.

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Moras uplatiti, nema tu druge. Jer sam i ja u tom poslu, i deo trgovine mi se odvija bas slanjem guma na adresu. Nije klasicna internet prodavnica, vec kontakt putem telefona, deo ponude na web adresi, pa idemo dalje ako su gume raspolozive.Tako da se proces kontakt-isporuka u vecini slucajeva odviju za 24h, danas za sutra.
            Nailazim na ljude kojima je problem da plate unapred-i razumem ih, a ima i onih koji insistiraju da uplate pa kad bude raspoloziva dimenzija i marka koju traze da im posaljem na adresu-ovo naravno ne radim. Ali vecini nije problem da izvrsi uplatu, bar iz ovog 1.5 godisnjeg iskustva.
            E sad zasto ja, a sigurno i ovi drugi ne salju robu pa da se placanje vrsi pouzecem, ima vise. Kao prvo i najbitnije, sta ako taj neko odustane i nece da primi posiljku-jednostavno se predomisli, onda moram da platim ja trosak da mi se gume vrate, a uglavnom ucinim uslugu kupcima da im posaljem besplatno gume na adresu. Tako da bi me to onda kostalo 25e nizasta. Drugi razlog, koji se moze preziveti, jer da se ceka uplata 7-10dana, da kurirska sluzba uplati novac. Treci razlog, za uplatu novca se placa provizija. Tako da razumite i nas, ipak smo pravna lica, pa da kazem da nam se moze uci u trag ako nesto ne ispostujemo, dok sta ja ili bilo koja druga firma da radi sa fizickim licem.

Tako i ovi za felne. Mada vidi ako mozes da im uplatis kaparu, pa kad stignu felne u Srbiju da im uplatis ostatak iznosa. To bi bilo najpravednije sa njihove strane, a sa tvoje sigurnije.

Comment

Working...
            X