Pada taksa za automobile od 2000-3000 ccm?!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: Pada taksa za automobile od 2000-3000 ccm?!?

I do sada je postojalo umanjenje zbog starosti, jedino što ne znam da li su ova nova pravila dodatno to smanjila ili možda povećala.

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Izmenama dopunama Zakona o porezu na upotrebu, drzanje i nosenje dobara je samo promenjeno to da se za putnicke automobile i kombi vozila starija od 20 godina placa 20% od propisanog poreza. Sve ostalo je isto: za vozila do 5 godina se placa pun iznos, od 5 do 8 godina se umanjuje za 15%, od 8 do 10 godina se umanjuje 25% i za vozila starija od 10 godina umanjenje je 40%.
      www.paluba.info

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ZAKON O POREZIMA NA UPOTREBU, DRŽANJE I NOŠENJE DOBARA

Član 4.

Porez iz člana 2. ovog zakona plaća se prema radnoj zapremini motora motornog
        vozila, i to za:
        1. Putnička vozila, odnosno za teretna vozila
        čija je najveća dozvoljena masa manja od 3,5 t
        Dinara
        1) do 1.150 cm3 950
        2) preko 1.150 do 1.300 cm3 1.860
        3) preko 1.300 do 1.600 cm3 4.110
        4) preko 1.600 do 2.000 cm3 8.430
        5) preko 2.000 do 2.500 cm3 41.630
        6) preko 2.500 do 3.000 cm3 84.370
        7) preko 3.000 cm3 174.370

Propisani iznos poreza na upotrebu motornih vozila umanjuje se za motorna
        vozila preko navršenih pet godina starosti, i to za:
        1) 15% - kod motornih vozila preko pet do osam navršenih godina starosti;
        2) 25% - kod motornih vozila preko osam do 10 navršenih godina starosti;
        3) 40% - kod motornih vozila preko 10 navršenih godina starosti.
        Izuzetno od stava 3. ovog člana, za motorna vozila starosti 20 i više godina,
        porez na upotrebu motornih vozila iznosi 20% od propisanog iznosa poreza na
        upotrebu motornih vozila iz st. 1. i 2. ovog člana.

Član 30.
        Ovaj zakon stupa na snagu 1. januara 2011. godine.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• maxx79
          CBC Veteran
          • 21.02.2009
          • 106
          • Pancevo

pa dobro,ali ovo je SADASNJI zakon.......tamo pise da je pripremljen predlog koji ce promeniti ovaj sadasnji zakon....e sad,da li ce se to desiti i kada.......ko zna...

ustvari,ako neko znao,bilo bi super da informaciju podeli sa svima.....

Comment

• madic
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 844
            • Beograd

I teoretski kolika će biti razlika u registraciji za 2500 kubika za auto star preko 20 godina u odnosu na sadašnje stanje?

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Matematika je u pitanju i to za osnovnu skolu (mislim da je to zato sto oni koji to treba da izracunaju i nemaju vise skole od osnovne, mozda imaju neke velike i male odmore u srednjoj).

Ako kaze da je

5) preko 2.000 do 2.500 cm3 41.630
              6) preko 2.500 do 3.000 cm3 84.370
              i kaze

za motorna vozila starosti 20 i više godina,porez na upotrebu motornih vozila iznosi 20% od propisanog iznosa poreza
              onda je iznos za vozilo starije od 20 godina jednak 41.630 x 0,2=8326,00 odnosno 84.370x0,2=16.874,00.

Eto razliku sam izracunaj.

P.S.

Nemoj da me shvatis licno ali nemojte sada ocekivati da vam neko racuna nesto sto moze i ucenik osnovne skole. Em, objasnimo svasta sto niste znali , em da racunamo od slucaja do slucaja koliko ko treba da plati. Pa mnog je brate. Izvini, ali je tako,
              www.paluba.info

Comment

• maxx79
                CBC Veteran
                • 21.02.2009
                • 106
                • Pancevo

ja sam shvatio da covek pita koliko ce biti teoretski registracija nakon sto smanje sadasnju taksu za automobile od 2000 do 3000 ccm....

ti si mu izracunao po sadasnjem stanju,ali ako se ta taksa smanji,kako je najavljeno to ce biti jos nize.....a sad koliko tacno,sada je tesko pogoditi..

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

A posebno je tesko imajuci u vidu izvor ove informacije. Sturo obavestenje u tri reda. Ne bi me cudilo da sluzi za dizanje rejtinga kod internet pretrazivaca.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

onda je iznos za vozilo starije od 20 godina jednak 41.630 x 0,2=8326,00 odnosno 84.370x0,2=16.874,00.
                    Nesto ti ovde dobro ne racunas. Smanjuje se samo porez, a ne registracija u zbiru. A to je daleko manja stavka od toga sto si naveo + za ista vozila idu dva tehnicka po 4500, tako da ce biti i skuplje.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• madic
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 844
                      • Beograd

@Kuzmar

Bravo, pokazao si koliko si pametan...
                      Mnogo volim kad je neko nabeđen a nema pojma o čemu priča.

Ne znam od kojih se sve tačno stavki sastoji registracija, a porez je samo jedna od njih, zato i pitam.

Comment

• kuzmar
                        Moderator
                        • 18.12.2009
                        • 783
                        • Lazarevac
                        • Pezo 207 1.6 HDI

Kolaka ce biti manja registracija za vozilo od 2500 ccm je bilo pitanje.

OK.

Koliko tacno ima ccm? Da li 2499, 2500 ili 2501? Koja je snaga motora? Koja vrsta goriva? Koliko je staro vozilo? Da li se registruje na invalida? Koja je opstina u pitanju (komunalnu taksu odredjuje opstina)? Da li se menja saobracajna i tablice? Koja je agencija u pitanju, posto se cena usluge razlikuje od agencije do agencije> Koje osiguranje zelis (Dunav, Delta generali ili neko trece)? Treba li zeleni karton? Gde zelis da se uradi tehnicki pregled?

I sta sad? Odes u agenciju i pitas. Ko moze da ti da ovde tacan podatak za nesto sto jos ni policija ne zna? Ja sam dao koliko se placa porez na upotrebu vozila navedene kubikaze posto se to jedino u ovom trenutku sigurno zna sve ostalo zavisi (npr. komunalna taksa nije ista u svakoj opstini). Nema teorije kada drzava trazi da se nesto plati, samo praksa.

Cinjenica je da je poznato koliki je trenutni porez na upotrebu i koliko je umanjenje prema godistu. Cinjenica je da je najavljeno poskupljenje osiguranja. Cinjenica je da je najavljeno i uvodjenje bonusa i malusa. Cinjenica je da se zna koliko se placaju tablice. Sve su to cinjenice, ali je i cinjenica da to sto je najavljeno ne mora i da se desi ili ce u konacnom obliku biti izmenjeno. Kako onda da pricamo napamet.

P.S.

A onaj koga interesuje koliko kosta registracija neka ukuca u pretrazivac ``kalkulator registracije vozila`` i tamo moze da dobije iznos, samo sto ima problem da neki kalkuratori nisu azurirani dok je kod nekih prikazana cifra niza nego kada se ode na lice mesta.

I molio bih da se malo povede racuna o recniku u postovima. Ja ne tvrdim da sve znam a tvrdim da niko ovde ne zna sve jer bi u tom slucaju pored kubikaze (netacne jer nema automobila koje ima tacno 2500 ccm) i toga da je starije od 20 godina onaj ko je postavio pitanje dao i ostale podatke koji se bitni za registraciju.
                        www.paluba.info

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Na koga se ti ljutis. Ovo gore sto si napisao je dezinformacija. Umanjuje se porez, koji jedna od 7-8 stavki koje ja placam u Kragujevcu, a ove gore cifre su registracije u zbiru, sa sve osiguranjem i ostalim taxama.
                          Btw - poskupece osiguranje i tehnicki, pa za ta vozila od 20+ godina, 2x godisnje po tehnicki, pa u zbiru ispada nesto mnogo ruzno, tako da nemamo cemu da se radujemo.
                          Inace taj porez na svaku registraciju je uveden devedesetih, i svaka kampanja, tadasnje opozicije, je imala u planu da ga ukine, medjutim, od 2000-te godine, vise se ne pominje nista na tu temu.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• kuzmar
                            Moderator
                            • 18.12.2009
                            • 783
                            • Lazarevac
                            • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by banekg

Na koga se ti ljutis. Ovo gore sto si napisao je dezinformacija. Umanjuje se porez, koji jedna od 7-8 stavki koje ja placam u Kragujevcu, a ove gore cifre su registracije u zbiru, sa sve osiguranjem i ostalim taxama.
                            Btw - poskupece osiguranje i tehnicki, pa za ta vozila od 20+ godina, 2x godisnje po tehnicki, pa u zbiru ispada nesto mnogo ruzno, tako da nemamo cemu da se radujemo.
                            Inace taj porez na svaku registraciju je uveden devedesetih, i svaka kampanja, tadasnje opozicije, je imala u planu da ga ukine, medjutim, od 2000-te godine, vise se ne pominje nista na tu temu.
                            Molim te da mi jos jednom obajsnis ovaj deo koji sam boldovao. Hoces da kazes da je cifra od 41630 dinara koju sam naveo ukupan iznos registracije sa svim taksama itd.?
                            www.paluba.info

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Ako su ove cifre, samo pomenuti porez, ja ti se ponizno izvinjavam, i molim, da obrisete one moje postove, da ne unose zabunu. Ja sam placao porez na auto od 2.8ccm, do 2006. i nije bio ni priblizno onoliki. Iznos poreza za sadasnji auto od 2000ccm i 30 godina starosti, placen u oktobru 4800 din. Umanjen za 80 posto iznosio bi 960 din. Registracija u zbiru 26000-960=25040.

Mislim da zabunu unosi, to sto se ovi "veliki" porezi odnose na automobile tezine od 3,5 tona.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

Ove cifre jesu samo pomenuti porez na upotrebu motornih vozila propisane Zakonom o porezu na upotrebu, drzanje i nosenje dobara koji je stupio na snagu 01.01.2011.godine. Prethodni porez je bio nesto nizi i ima vec negde u temi napisano koliko je iznosio. Znam samo da je za poslednju kategoriju bio 155.000 a sada je 174.370.

nekoliko postova ranije Chubs je citirao iznose koji se trnutno placaju kao i umanjenja na osnovu starosti vozila.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X