bmw 320d karavan 2000 godiste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djilepfc
    CBC Član
    • 01.10.2010
    • 27
    • Leskovac-Knjaževac

bmw 320d karavan 2000 godiste

Kupio pre mesec dana bmw 320d karavan , 2000 godiste kome je motor stvarno dobar,provereno e ima jedan problem a to je sto je prosli vlasnik koga ja znam vozio izuzetno brzo,ganjanje u svim brzinama,rupe,kocenje itd,kapirate.I sada ja hocu a i moram da to sve sredjujem jedno po jedno.

Promenio pogace(skoljke amortizera),selen blokove,gumice na balang stangli i auto se vec sada mnogo bolje ponasa u odnosu kada sam ga kupio.
    Problemi zbog kojih se dvoumim pa bih vasa pomoc meni znacila,redom:

1.Mislim,to jest siguran sam da mi auto trosi malo vise od normalnog a to je na otvorenom ,na brzini do 120km/h,trosi 7 litara.

2.Kod polaska laganog u prvoj brzini auto pocne da mi se trese i posle ide sve normalno kod ostalih brzina,a kad probam da u prvu podjem malo ostrije onda se to ne oseca.

3.Kod istog takvog polaska u prvu ili rikverc kao pozadi da cujem lupkanje ali samo jednom i posle je sve normalno,cuo sam da je mozda krst kardana ili nesto oko differncijala

Za sada je to sto bih voleo da mi odgovorite i pomognete ako je moguce,unapred hvala...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: bmw 320d karavan 2000 godiste

prevelika je to potrosnja, 5,5 ne sme da predje na 120kmh pa da je ne znam sta. Tu nesto ne valja.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

ovo sto trese moze biti centralni lezaj na kardanu, hard guma (veza kardan - diff) ili istroseno kvacilo tj korpa u maleru.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• djilepfc
        CBC Član
        • 01.10.2010
        • 27
        • Leskovac-Knjaževac

hvala na odgovorima a pitanje za chubbs,sta bi moglo to da ne valja,posto i sam znam da bi trebala potrosnja da mu bude oko 5,5 i 6.0...

Da li su to skupe opravke vezano za kardan i tih diferencijala,posto bmw prvi put vozim i ne poznajem ga bas nesto,

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

ovako preko foruma, stvarno je tesko reci. Posto su aktuelne prevare sa gorivom na pumpama, za pocetak sipaj na nekoj drugoj pa uporedi sta se desava. Ako je isto, nadji nekog dobrog majstora da ti uradi dijagnostiku i da vidis sta je zaprljano, zapuseno, zaglavljeno. A kad si vec tamo opisi mu i te ostale simptome, ako je guma kardana, lako je utvrditi u kakvom je stanju kad je auto na dizalici.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• djilepfc
            CBC Član
            • 01.10.2010
            • 27
            • Leskovac-Knjaževac

hvala svima,probacu da odem sutra da mi to neko pogleda.A vezano za potrosnju,osim sto je vec nabrojano sta da se pogleda , jel moze biti nesto opasno,gledajuci da motor odlicno pali ujutru,lepo ide,ne trosi ulje itd.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Sve sto je neispravno je potencijalno opasno za druge delove i komponente sa kojim su povezane. Kad se pojavi kvar ili neka nepravilnost u radu, najbolje je to otkloniti u najkracem mogucem roku, jer je tako, na duze staze, najisplativije. Recimo, auto ti trosi 2 litre vise na 100km o uobicajene potrosnje. Ako godisnje predjes 10.000 km to je 200 litara vise iliti 200 i neki euro vise po sadasnjim cenama. Ne verujem da popravka tog kvara moze biti skuplja od 200 eura. E sad, bilo bi ekstra kad bih ti ja mogao ovako preko foruma reci, odvrni to i to, produvaj kompresorom i zavrni, ustedeo sam ti 200 eura. Kod starijih i jednostavnijih konstrukcija motora je to mozda i moglo tako ali u novijima ima dosta senzora i elektronike koji prate razlicite parametre rada motora, dovoljno je da jedan salje neke pogresne podatke i eto belaja. Dobar majstor i dijagnostika bi trebalo da budu dobitna i bezbolna kombinacija.

Comment

• djilepfc
                CBC Član
                • 01.10.2010
                • 27
                • Leskovac-Knjaževac

ok,hvala druze

Comment

Working...
                X