Audi B4 2.0 16v quattro avant

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Rizikujem da me napljujete, al u Jugu ima vise mesta na vozackoj poziciji. Problem kod 80ce/B4/A4 je u nesrecno postavljenom tocku upravljaca (nisko), debelim sedistima i relativno niskoj masci komandne table (oseti se i na suvozackom mestu). Slicno i mercedesu 190. Jeste da je verovatno "problem" i u gabaritima vozaca, premda mi je totalno sumanuto da u golfu2 ima vise mesta i da taj auto mogu da vozim (kao i Jugo), dok audi 80/A4 jedva, bez obzira na gabarite i vreme kada je auto dizajniran (proizveden)!

Inace, mislim da je kvalitetno doradjen i ekonomski isplativ auto (citava serija, bez obzira na motor).

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

na VWu se signal za obrtomer uzima sa W kleme.
      remenice alternatora i radilice treba da imaju odnos 2,04:1 za pravilno pokazivanje obrtaja.

obrtometar moze bilo koji, samo da se podesi da radi sa 4 dizel cilindra bilo preko DIP prekidaca bilo stelovanjem trimera.

ako nije obrtomer bas za dizela, moze i obicni da se prepravi tako da se signal W dovede posle integratora/pumpe u deo obrtometra koji vrsi konverziju frekvencije u napon.

na W klemi treba da bude AC signal napona oko 8V a promenljive frekvencije u funkciji broja obrtaja.

naravno, instrument tabla mora da sadrzi adekvatan ili prepravljeni obrtomer.
      W klema moze da se izvede iz svakog alternatora, iz sredista zvezde ispravljackog bloka- svaki euto elektricar bi to trebao da zna da odradi.

treba proveriti i remenice, da li su odgovarajuce za tu primen (preciznost).
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ja sam, kao što znate, imao jednog 80 i dva 90 modela.B-4 je evolucija i jako mi se dopada.Lično nisam imao nikakvih problema sa ergonomijom Audija a jedino mi je možda zaobljeni prtljažnik pravio malo problema oko pakovanja stvari za duže putovanje.Inače enterijer deluje baš onako prijateljski i ušuškano, tako da se vozač sigurno oseća u vožnji!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Nego kad vec pominjete obrtometre, posto u mazdi 626 dizel imam tablu iz benzinca sa obrtometrom, da li mogu nju da prepravim da radi nekako?

Comment

Working...
          X