Prepravka motora-smanjenje kubikaze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Prepravka motora-smanjenje kubikaze

Mozda je glupo sto pitam ali gledajuci silne prepravke na motorima na Discovery kanalu pocelo je da me muci pitanje da li moze i moj da se prepravi i umesto 2.4 dobije 2.0 i tako mi ostane odlican auto sa malom registracijom.
    Ne zelim da ga prodajem jer je u odlicnom stanju, kako motor tako i limarija i unutrasnjost.
    Sta bi trebalo konkretno da se uradi da se smanji kubikaza i recimo mozda neka turbina ako moze da se ugradi da ne izgubi na snazi?
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Re: Prepravka motora-smanjenje kubikaze

Pa da smanjis zapreminu jedino sto mozes da uradis je da ugradis radilicu koja daje kraci hod, ali tako nesto je pravo pitanje da li postoji za tvoj motor, a cak i da to uradis, to prijaviti i registrovati kod nas ja mislim da je skoro pa ne moguce... A ugradnja turbine i toga da ne bi izgubio snagu ce te izaci toliko da mozes slobodno jos jedno desetak godina da placas tu skuplju registraciju ako ne i vise... Mislim da ti je onda najlakse da ubacis neki 2.0T motor
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• gaga75
      CBC Veteran
      • 08.01.2010
      • 157
      • Vranje

O menjanju motora ne razmisljam jer ovaj je odlican, jbg mislio sam da ako ne bi bilo mnogo skupo (citaj do 1.000-1.500€) da izvrsim prepravku a kasnije bi to atestirao na masinskom fakultetu! Turbina nije pod obavezno, cisto ako bi se uklopila u ovu pricu o ceni i to polovna naravno!

Comment

• YUgisa
        CBC Senator XXL
        • 05.06.2008
        • 793
        • Subotica
        • Yugo 1.1 EFI

Pa konkretnije ti ne znam pomoci, probaj naci koliki hod daje ta radilica koju ti imas pa treba naci neku koja daje manji hod, mada mislim da ce se tako nesto tesko naci posto je to i ovako mali V6 motor... Pa nije tu fazon turbina da se uklopi za te pare, nego ono ostalo sto je potrebno da ta turbina produva, samo ubacivanje turbine bi izaslo bar 2000e posto neverujem da bi to radilo dobro sa fabrickim ECUom...
        Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

kolika je razlika u ceni registracije?
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Nije vise od 20000

I love my

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

sto znaci ako bi tutnuo u njega 1000-1500 eura, investicija bi se isplatila tek za 5-7 godina
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gaga75
                CBC Veteran
                • 08.01.2010
                • 157
                • Vranje

Ma celih 30.000 nego aj da ne lupam vise, vidim da je to nemoguca misija

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by YUgisa
                  Pa da smanjis zapreminu jedino sto mozes da uradis je da ugradis radilicu koja daje kraci hod, ali tako nesto je pravo pitanje da li postoji za tvoj motor, a cak i da to uradis, to prijaviti i registrovati kod nas ja mislim da je skoro pa ne moguce... A ugradnja turbine i toga da ne bi izgubio snagu ce te izaci toliko da mozes slobodno jos jedno desetak godina da placas tu skuplju registraciju ako ne i vise... Mislim da ti je onda najlakse da ubacis neki 2.0T motor
                  Kako može radilica sa kraćim hodom da smanji zapreminu motora?!? Valjda će da poveća. A i drastično će smanjiti kompresiju. Da bi smanjila zapreminu, morala bi se još i podići višlje što mu dođe nemoguće, pogotovo kod V mashina.

Jedini način je da se u cilinde ubaci "neka cev" koja će smanjiti prečnik samog cilindra, plus naravno, uži klipovi. Dakle, batali!
                  Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• YUgisa
                    CBC Senator XXL
                    • 05.06.2008
                    • 793
                    • Subotica
                    • Yugo 1.1 EFI

Zapremina je povrsina klipa puta duzina hoda radilice... Sto veci hod to je veca zapremina i obrnuto... Naravno da bi radilica sa kracim hodom drasticno smanjila stepen kompresije, zato bi morao i da skine glavu i da obrije blok za toliko mm koliko radilica daje manji hod...

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Radilica manjeg hoda i duze klipnjace
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Cvagen
                        Banovan
                        • 17.04.2010
                        • 122
                        • Beograd

Sve i kada bi moglo da se "prepravi" bez ijednog problema, možda ne bi bilo loše razmisliti i o tome ko bi ga tako "prepravljenog" za par godina kupio i koju "priču" bi prethodno morao da proguta ?

Nemoj da ga prodaješ, zameni ga za Mazdu 6 sa 140-150 konja i to je to = duplo niža registracija, isto brzo ide(ako ne i brže+ NEMA idiotski kick down kome treba 4 sekunde da shvati pedalu na podu) i najverovatnije su 20% jeftiniji delovi. Da, i ne troši 18 litara kao dobar dan, nego 12-13.

Na primer http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... azda_6/#10

Comment

• Cvagen
                          Banovan
                          • 17.04.2010
                          • 122
                          • Beograd

EDIT: Pogrešan link

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... mazda_6/#5

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... da_6_20_b/

Comment

• NShappy
                            CBC Senator
                            • 09.03.2005
                            • 261
                            • Novi Sad
                            • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by 206
                            Radilica manjeg hoda i duze klipnjace
                            Hm! Jes vala...
                            Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• gaga75
                              CBC Veteran
                              • 08.01.2010
                              • 157
                              • Vranje

Originally posted by Cvagen
                              Sve i kada bi moglo da se "prepravi" bez ijednog problema, možda ne bi bilo loše razmisliti i o tome ko bi ga tako "prepravljenog" za par godina kupio i koju "priču" bi prethodno morao da proguta ?

Nemoj da ga prodaješ, zameni ga za Mazdu 6 sa 140-150 konja i to je to = duplo niža registracija, isto brzo ide(ako ne i brže+ NEMA idiotski kick down kome treba 4 sekunde da shvati pedalu na podu) i najverovatnije su 20% jeftiniji delovi. Da, i ne troši 18 litara kao dobar dan, nego 12-13.

Na primer http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... azda_6/#10
                              Sve si u pravu sto se tice prepravke, a i kad bolje razmislim i nije tako skupa registracija , ne ozbiljno mislim kada pogledas registracije u Makedoniji ili Hrvatskoj (mada i plate su u HR mnogo vece) onda i nije mnogo.
                              Sto se tice Mazde, nije lose ali koliko sam citao Mazdini motori i Fordovi ne trpe plin, a ja upravo vozim na plinu i moja potrosnja je do 15l u gradu i oko 12-13l na otvorenom, a do CG 11l pa kao sto vidis kad sve to preracunas u benzin i nije neka potrosnja za toliki motor.
                              Ne znam koliko je Mazda kvalitetna, ali A6 2.4 je kod mene u firmi presao 450.000Km bez ikakvih intervencija na motoru i prodat je u odlicnom stanju, iz tog iskustva ja sam se odlucio da menjam Mondeo+doplata i veoma sam zadovoljan, osim registracije

Comment

Working...
                              X