Iskustva prilikom kupovine automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mario1987
    CBC Član
    • 18.07.2009
    • 40
    • Pozarevac

Iskustva prilikom kupovine automobila

Trebao sam u sredu da idem za BG da pogledam onu Lagunu. Dogovorio se sa vlasnikom da se nadjemo posle 16h jer radim do 15h. I onda on zove oko 13h da kaze da mu dolazi neki kupac, da ne krecem bezveze i da ce mi javiti ako nista ne uradi da odem ja da pogledam auto. Medjutim do 20h se nije javio, ja ga pozovem uvece ok 20h i on kaze kao, taj covek nije dosao docice sutra bla,bla... Pa kad je znao da nece doci, tj. da do 16h nije dosao mogao je da me pozove da onda dodjem ja jer sam mu vec rekao da sam ozbiljan potencijalni kupac. Sutra dan ga pozove kolega sa posla i on onda kaze kao auto je juce kaparisan, prodace ga ovih dana. Pa ko jos dodje da pogleda auto, svidi mu se i dogovori cenu i onda ga kaparise.
  • hagor
    CBC Senator XXL
    • 05.12.2007
    • 362
    • Krusevac

Re: Šta kupiti do 3000 € ?

onaj ko nema da isplati punu svotu novca koliko prodavac trazi za auto, i onda sa odredjenom sumom novca kaparise na odredjeno vreme, ako ispostuje rok i donese ostatak novca kaparisani predmet menja vlasnika ako dogovore vreme istekne kapara ostaje prodavcu . . .
    BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• mario1987
      CBC Član
      • 18.07.2009
      • 40
      • Pozarevac

Sve ja to razumem. Ali zar mu nije onda bilo sigurnije da dodje kupac koji je spreman da odmah isplati sumu koju prodavac odredi? Ja bih bar tako uradio. Mozda gresim, ali isplata odmah i u kesu je ipak bolja nego tamo neko kaparisanje itd.

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Da mu nisi postavljao nezgodna pitanja?
        Daj nekoj ženskoj osobi prijatnog glasića da ga nazove, videćeš kako će zaboraviti na kaparu
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• mario1987
          CBC Član
          • 18.07.2009
          • 40
          • Pozarevac

Odmah ima i cenu da obori bar za 500 evra.
          Mozda i bolje sto se tako odigralo, ko zna. Videcemo. A mozda se sve i okrene. Meni je samo bitno da nadjem auto kako treba. Jbg, da imam malo veci budzet mozda bi bilo lakse naci pravu limuzinu.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Pre 5god kada sam kupovao Pezo 405 covek je trazio 3300e i spustio mi na 3000e.Bio je ponedeljak a u sredu uzimam kredit iz banke pa sam mu dao 300e kaparu a u sredu sam doneo ostatak i uzeo auto.To je normalna pojava.Da se nisam pojavio u sredu po dogovoru i da ga je on prodao meni bi propala kapara a da ga je prodao u utorak morao bi da mi vrati 600e.To tako funkcionise.

Comment

• mario1987
              CBC Član
              • 18.07.2009
              • 40
              • Pozarevac

A da li si imao negde napismeno da si mu dao kaparu? Ako nisi imao napismeno onda je on mogao ladno proda auto a ti ne bi mogao nikako da dokazes da si mu dao tih 300 evra.

Comment

• [darkside]
                CBC Veteran
                • 19.03.2009
                • 107
                • Beograd

Re: Iskustva prilikom kupovine automobila

Ukoliko se daje kapara, obavezno treba da se napravi i Ugovor o kapari gde se izdefiniše koliko je para dato na ime kapare, i do kad treba isplatiti ostatak. Onda se oba lica potpišu, i to je obavezujući dokument. Čak i ako se posebno ne definiše neka odredba, Zakon o kapari postoji pa se primenjuje kako je to tamo i definisano. U slučaju kupca, da mora da isplati ostatak novca ili gubi kaparu, u slučaju prodavca da ako odustane od prodaje mora da vrati kaparu u duplom iznosu kupcu.
                od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Re: Iskustva prilikom kupovine automobila

Kapara je normalna stvar,to ne bi trebalo da te cudi...prodavac lagune je trebao kulturno da ti kaze,da je vozilo kaparisano i da ukoliko potencijalni kupac ne donese novac do tada i tada mozes da dodjes da pogledas auto...to sto ti je rekao bez obrazlozenja nemoj dolaziti,pa te posle nije pozvao,to govori o njemu...automobila ima mali milion,ti za svoj novac mozes da biras...polako nacices auto

Comment

Working...
                  X