Gotovo sa uvozom automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Siva ekonomija... na ulici..

Sta nisu vezani za njive i fabrike. On ti prica o NS i Vojvodini, neko mora i hranu da pravi (Shala... kome jos to treba )
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Originally posted by Dora
      Originally posted by Nikola
      Izgovor je koliko sam ja shvatio budzetski deficit, i skoro milijarda data na uvoz automobila ove godine...
      Ja živim od kola od tih uvezenih je svaki treći sa gasom (bar u ovim krajevima) tako da mi odgovara ali mislim da su u pravu donekle. Država je u fekalijama do guše ništa ne radi a kola na putevima kao šaše. Neki dan mi bio slovenac na ugradnuju i probali kola oko 11 pre podne i on pita "jel radi neko ovde" kaže svi kukaju kako je teško a vidi kola po putevima Kolega prodao deonice od Mlekare i uzeo Fiestu za 4000 evra a sin mu nema posla umesto da mu napravi neku radionicu pa da posle kupi kola. Niko ne ulaže u posao, svi bi da se vozaju
      Sto se price o prodaji deonica tice...pazi primer. Kao sto znate, Philipp Morris je kupio Duvansku Industriju Nis. Radnici prodali akcije i dobili po 20-30.000 evra, mislim na obicne radnike.....i NIKO od njih nista nije ulozio u posao, svi pokupovali kola i nekretnine. Posle mesec dana, drzava trazila da plate 20% poreza na dobit i oni naravno, posto su sve potrosili nisu imali od cega da plate i blokirali put ....neznam kako se okoncalo, ali mislim da su na kraju platili.

Dalje...posto Duvanska ima mnogo vise radnika nego sto je potrebno, a po ugovoru, Phillip Morris ne moze da otpusti radnika 5 godina...oni im ponude dobrovoljni raskid ugovora i tako svako dobije neke ogromne pare za nase uslove po godini radnog staza i naravno, niko ih ne ulozi, sve potrose. Al OK, njihov problem, nego kad sam zadnji put bio dole, sretnem komsiku, starija zena, 55 godina, inace seljanka samo takva. Sad tu gnjavi me ona pitanjima kako je u Nemackoj, kako ide fax....i ja pitam kako njoj ide - kaze: Pa dobila sam otkaz u firmu, sad neznam sta cu da radim....sin mi ne radi, muz u penziju... Ja ne mogu da verujem svojim usima...pazi seljancura koja tesko da ima osnovnu skolu, muz joj pandur, sin jedva zavrsio neki zanat i lezi u krevet ceo dan. 2 grama mozga nemaju svi zajedno, dobila preko 50.000 evra za akcije i DOBROVOLJNI raskid ugovora, kupila kucu i auto i jos se zali

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

Originally posted by Dora
        Neki dan mi bio slovenac na ugradnuju i probali kola oko 11 pre podne i on pita "jel radi neko ovde" kaže svi kukaju kako je teško a vidi kola po putevima
        Isti slucaj sam imao i ja, kada mi je pre dve godine bio rodjak iz Amerike u poseti. Inace decko rodjen tamo, ne zna srpski, i sto je najvaznije ima svest o tome da ako ne radis ne mozes ni da imas. I sad mi u nekom kaficu sedimo oko podne, a on ne moze cudom da se nacudi odakle toliko ljudi na ulicama...
        Koliko mi radimo (u celini, ne mislim na pojedince), nama je super!!!
        I jos uvek stoji ono, da cak i kod nas, ko hoce da radi, a ume i mozak da koristi, nece imati problema sa novcem.
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Stefan1
          CBC Veteran
          • 27.10.2004
          • 137
          • Beograd

Ja popizdim kada vidim tu nasu stoku koja ne namenski trosi novac.
          Njima je tzv. udobnost na 1.mestu...to je onaj fazon...kad se ima trosi se...kad se nema kuka se!
          Takvi ljudi nikad nece biti bogati...posto su oni ostali na nivou ljudi koji imaju manjak novca,tako da ih ja zovem "sirotinja koja trenutno ima mnogo novca"...
          Ima i kod mene u kraju jedan dileja...inace cale od jednog mog biveseg ortaka...pazi lik je radio u Svedskoj u Ericssonu...fizikalije ili tako nesto(u svakom slucaju posao u kom se mozak ne upotrebljava previse) nekih 2 godine.Lik tamo prakticno nije nista normalno ni jeo,ziveo kao poslednji socijalni slucaj...i posle 2 godine lik se vraca ovde u BG,sa ustekanih 20000 eur(tako kaze) i oni su (porodica) to sve sp*ckali za par meseci!
          I to kako...
          Na leto su otisli 3 nedelje u Svajcarsku na planinu,ali posto nisu mogli da dobiju vize,cale platio onim nasim likovima "muftasima" da im srede vize i to za 1500 eur po osobi(ako se dobro secam) a njih je petoro(keva,cale i 3.dece)...tamo se izivljavali,ono najbolji hotel,rent-a-car,zajebancija...onda cale im svima kupio najskuplje mobilne telefone,nov namestaj,nakit,sebi uzeo Golf 2 dizel...trosio novac na kocku,kladionicu,pice...strasno
          ...
          i sve ode...
          ...
          A da vidis prosle godine,non-stop im telefon iskljucen jel nemaju sa cim da plate racun,taj moj bivsi ortak,koji se sada druzi sa mojim mladjim burazerom(posto sam ja na vreme shvatio kakav je dileja...kao uostalom i cela njegova porodica)nema kintu za gradski prvoz pa se zicka od mog burazera za 20 dinara...nema kintu da kupi Coca colu 2L,pa krade iz mini marketa...
          do toga je dovela njihova bahatost i ne namenska potrosnje.Njima je bilo draze da odmah imaju "udobnost" i da se nauzivaju,nego da tih 20K eur uloze u neki mali biznis...mislim takvi ljudi se nikad nece promeniti,to su ljudi koji su osudjeni da nikad nemaju novca...

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Ha... mogao bi se kladiti da znam za koga su glasali na izborima
            move your mind

Comment

• Saabo
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1724
              • Vrbas
              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

E jes ti bio ortak huh Opameti burazera dok nije kasno
              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Originally posted by BOOST
                Ha... mogao bi se kladiti da znam za koga su glasali na izborima
                Nebi imao s kim da se opkladis...situacija jasna kao dan

Comment

• Stefan1
                  CBC Veteran
                  • 27.10.2004
                  • 137
                  • Beograd

da glasali su za "njega"...a inace taj moj bivsi ortak kada sam ga pitao za koga ce da glasa,kaze "za onog ko mi da 2000 eur mesecno"...covek nema 2 grama mozga,posto on to ozbiljno misli(ne sali se).On misli da ima leba bez motike...ono dodje nova vlast i odmah sve procveta sutradan,i ono svi malo rade a plate 2K eur...sta da vam kazem lik je dijabola(da ne upotrebim gori izraz) recimo on je zavrsio najlaksu gimnaziju u Beogradu (pretpostavljate koju)vanredno,ali koliko je decko glup,cale je morao da mu potplacuje profesore za svaki ispit! inace u 21.godini nista ne radi,nista ne studira,dane provodi igrajuci stoni tenis u podrumu i blejuci po kraju,i njemu je to super kaze(ja bih poludeo da zivim tako monoton zivot)...loodilo...steta mlad decko...a od njega u zivotu nista nece biti,to je sada izvesno,posto se on kao licnost sada formirao.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

od zarađenih para
                    potpisujem.

sta ima drzava da se mesa kako ce neko da trosi svoje zaradjene pare, pa sve i da ih spali ili baci u Dunav

a auto biznis se svuda u svetu podstice jer okrece pare i stvara zaradu mnogima u lancu, pa time i smanjuje pritisak na drzavnu socijalu i kasu.
                    kakav " mudri" ministar, zavrce slavinu koja pravi nove pare i motivom podstice mnoge da vise rade i vise stede da bi sebi nesto priustli sto je bilo nedostupno skoro 30 godina.
                    a kao neke price o potrebi podmladjivanja voznog parka, narocito firmi i autobusa/ kamiona.

samo nam autogolovi fale
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Naši ministri više ne moraju da budu mudri, jednostavno ujutru pročitaju fax koji im je stigao iz MMF-a i onda rade domaći zadatak...Mi moramo da budemo mudri sa svima njima!!!!????
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Stefan1
                        CBC Veteran
                        • 27.10.2004
                        • 137
                        • Beograd

e a koji su nacini sada kada nam je onemogucen uvoz starijih od 3 god.da se snizi osnovica za carinu.
                        1.Da li predjena kilometraza utice i koliko,na snizenje carine.

2.Meni su u Dunav osiguranju za A6 3.0 sa full iz 2002 dali neku bansaslovnu sumu koja pise u njihovom katalogu na koji odredjuju cenu osiguranja...pa me interesuje znate li vi da li je to prava cifra (nedaj Boze) koju uzimaju kao osnovicu ili je to samo cifra koju oni (Dunav) uzima kao osnovicu(registrovanog vozila dakle sa carinom i porezom) radi izracunavanja cene osiguranja.
                        Reda radi,A6 3.0 sa oduzetim MWST iz 2001(i po neki iz 2002) moze da se nadje za 14000 eur u Nemackoj,a u AMSS katalogu koji koristi Dunav kao cena pise cak 30000 eur!!!!! e...pa carina i porez bi mi dosli skuplji nego cena auta u Nemackoj!?
                        Dakle da li je to prava cena ili ne.Ja ipak mislim da nije,posto ipak oni uzimaju valjda cenu sa carinom i porezom radi osiguranja

3.Da li eventualne ogrebotine i "manjkavost" automobila(bez felni,bez jednog stopa,ogreban malo) mogu da uticu na snizenje osnovice.

4.Da li je moguce uz pomoc speditera izdejstvovati da ti kao osnovicu ipak uzmu racun iz Nemacke(realan dakle na 14000 eur) prilikom obracunavanja carine i poreza

Molim vas odgovorite mi,makar tudja iskustva

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by 2fast4U
                          Kao i uvek kad govore nasi, tzv. "politicari" mora se "citati izmedju redova". Naime, novi zakon znaci: 1. ogranicenje uvoza "polovnjaka" mladjih od 3 godine, ALI i 2. ogranicenje uvoza "polovnjaka" ciji motori izpunjavaju normu Euro 3 i koji nisu havarisani. Dakle, ovi iz druge grupe MOGU da budu i stariji od 3 godine , ali ne znam koliko je proizvodjaca i u koje modele ugradjivalo motore Euro 3 pre 2001. godine.. Mozda neko ima vise info o ovome PS. Zastavu nece spasiti sve i da posalju zandarmeriju oko nje, to je i njima jasno... Ovde se radi o nesto drugacijim interesima, pre svega mislim na dobijanje "politickih poena" pred (neminovno predstiojece, i to skorasnje) parlamentarne izbore... Samo jos jedno politicko "potkusurivanje", a sve (po ko zna koji put) "po ledjima" naroda. "Na zapadu nista novo..." Poz
                          Zna li se sad za pouzdano sta vazi, sta zakon obuhvarta?
                          move your mind

Comment

• zec
                            CBC Senator XXL
                            • 05.01.2005
                            • 450
                            • bgd

Originally posted by BOOST
                            Hehe.. Dora, opste poznat scenario, radice kad budu MORALI, a nisu ni svesni koliko brzo to dolazi. Koliko god da imas para nestanu, i ako nedolaze nove nista od zivota. Ma gde da si
                            mislim da moze da se uveze samo motor bilo koje starosti a ako nadjes ovde ostatak ...

treba onda da otvorimo jednu rubriku (topic) za zaposljavanje pa ko moze ili voli
                            evo ako nekom treba neko za skidanje tockova pranje vozila rasklanjenje alata (i dodavanje) i eventualno jos neki manji poslic oko kola
                            ako prognozirate tesko vreme onda da nadjem jos jedan posao na vreme
                            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• *Egon*
                              CBC Senator XXL
                              • 31.12.2004
                              • 1232
                              • Beograd, Dorcol, N 44

Originally posted by Stefan1
                              e a koji su nacini sada kada nam je onemogucen uvoz starijih od 3 god.da se snizi osnovica za carinu.
                              1.Da li predjena kilometraza utice i koliko,na snizenje carine.

2.Meni su u Dunav osiguranju za A6 3.0 sa full iz 2002 dali neku bansaslovnu sumu koja pise u njihovom katalogu na koji odredjuju cenu osiguranja...pa me interesuje znate li vi da li je to prava cifra (nedaj Boze) koju uzimaju kao osnovicu ili je to samo cifra koju oni (Dunav) uzima kao osnovicu(registrovanog vozila dakle sa carinom i porezom) radi izracunavanja cene osiguranja.
                              Reda radi,A6 3.0 sa oduzetim MWST iz 2001(i po neki iz 2002) moze da se nadje za 14000 eur u Nemackoj,a u AMSS katalogu koji koristi Dunav kao cena pise cak 30000 eur!!!!! e...pa carina i porez bi mi dosli skuplji nego cena auta u Nemackoj!?
                              Dakle da li je to prava cena ili ne.Ja ipak mislim da nije,posto ipak oni uzimaju valjda cenu sa carinom i porezom radi osiguranja

3.Da li eventualne ogrebotine i "manjkavost" automobila(bez felni,bez jednog stopa,ogreban malo) mogu da uticu na snizenje osnovice.

4.Da li je moguce uz pomoc speditera izdejstvovati da ti kao osnovicu ipak uzmu racun iz Nemacke(realan dakle na 14000 eur) prilikom obracunavanja carine i poreza

Molim vas odgovorite mi,makar tudja iskustva
                              U katalozima AMSJ se nalaze cene novih vozila,. a onfda se u zavisnosti od starosti umanjuje vrednost.
                              Inace cene su im nerealno visoke.
                              Garaza
                              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• maki
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 878
                                • Budva, CG

Originally posted by Stefan1
                                Ja popizdim kada vidim tu nasu stoku koja ne namenski trosi novac.
                                Kako su ga zaradili tako i trose.

Iz licnog iskustva znam da na zapadu koliko radis toliko dobijas, a sto je najgore nas sa istoka gledaju drugim ocima,pa nije bitno sto si pametniji od njih ti si iz nerazvijene sredine, po principu ja sam stariji sigurno sam i pametniji, tako npr. ja kad sam pocinjao na poslu imao sam platu 500$ a radio sam po 10-12 sati, a za isti posao kolega sa pasosem iz hrvatske 800$, kao hrvatska je blize evropi od nas (geografski jeste sto jest jest, ali standard nam je isti), trenutno me tretiraju isto kao i sve ostale,citaj iz razvijenijih zemalja, ali dok sam doso do tog stadijuma trebalo je dobro da se zasucu rukavi i potegne, mozda je to i dobro sto su me tako u pocetku tretirali,treba podsticaja u zivotu, da su me od pocetka tretirali kao kolegu odozgo nebih sigurno sa 24 god. imao platu oko 4500-5000 $(i na malom koraku od toga da dobijem cir na zeludcu ), vec bi bio kao kolega na 3500$
                                HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

Working...
                                X