Poskupljuje auto-osiguranje, uvode se bonusi i malusi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Re: Poskupljuje auto-osiguranje, uvode se bonusi i malusi

U celoj prici kasko osiguranje uopste nije pomenuto. Kakva ce biti situacija sa tom vrstom osiguranja ostaje da se vidi. Ovde je rec o obaveznom auto-osiguranju.
    www.paluba.info

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

cccc sve naopako. Umesto da osnovno-obavezno osiguranje ne diraju a ovaj sistem da primene na kasko, oni rade naopako. Sve kontra od normalnog.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Viper
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 700
        • Kać

A kada su ovi radili nesto normalno, njima je nenormalno dobro i ispravno.
        I DONT NEED SEX
        goverment fucks me every day!

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Mislim da je svima jasna poenta svega ovoga!Postoje ljudi koji smisljaju na koje nacine uzeti narodu pare,celu tu pricu lepo upakuju tako da izgleda kao da je korisna i da povecava bezbednost u saobracaju!A ljudi naravno to prihvataju jer ne umeju da se zajedno bore protiv toga,tako da lopovima samo kaplje u kasu!Videcete do kraja godine sta ce sve nametnuti,pa kad se saberu troskovi,onome kome auto ne sluzi za posao bice bolje da koristi taxi i slicno...

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

vi kao da planirate da se sudarate svaki dan i uvek krivac. kad ukucam u pretragu punjenje kase i boban dobijem 1000 pogodaka, u svakoj temi sve je punjenje kase. Mozda je ovo korak napred? veca bezbednost u saobracaju? mozda?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Bas tako Chubbs, kao da ce se svaki dan sudarati. Medjutim izgleda da postoji taj psiholoski moment u smisli nesklada izmedju iznosa bonusa i malusa. Stariji ce se setiti da je ranije bonus npr isao do ako se ne varam 40 ili 50% , odnosno da je bio 10% godisnje do navedenog maksimuma i to je bilo ok. Sada nije uredu da bonus na godisnjem nivou bude celih 5% odnosno maksimalno 15%. Dakle neko ko za 10 ili 15 godina nije napravio nikakav udes sve vreme placa to umanjenje od 15% a onda sano jednom napravi sitniji udes zbog koga izadje policija ili bude popunjen zapisnik i taj isti vozac ce sledeci put platiti polisu 150%, naredni 130 i naredni 115% (naravno ukoliko bude kriv). Zar nije moglo za takve da bude drugaciji raspored razreda a ne odjednom 150% odnosno isto kao i onom koji prvi put sedne za volan i napravi udes?

Znaci osiguranje 10,15 godina naplacuje neku premiju, taj vozac nikada nista ne napravi i nagrada mu je maksimum 15% a cim prvi put neto napravi tretira se kao rizican vozac.

Da li je posteno da se nekom pripisuju malusi ako nekome pozajmi auto i taj napravi udes?
              Koliko ce vozaca biti oglaseno krviim a udes iako je uzrok mozda stanje puta za koje je odgovorno nadlezno PZP? Najlakse je slucaj zakljuciti konstatacijom: voznju nije prilagodio uslovima i stanju puta.

Inace, za pojedine vozace je i 250% malusa mali iznos, tek bi 1000% mozda bila odgovarajuca cifra.
              www.paluba.info

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Odg: Poskupljuje auto-osiguranje, uvode se bonusi i malusi

Placeno dodatno osiguranje za stakla. Na putu SD-PO kamion sa kojim sam se mimoisao nabacio kamencice i na 3 mesta mi sredio soferku. Posle razgovora sa ljudima u DDOR-u na temu naknade stete tj zamene soferke, gde mi je auto osiguran saznajem da sam ja bukvalno kaznjen na sledecoj registraciji placanjem vise cene autoosiguranja usled stete koju pokusavam da nadoknadim na osnovu dodatnog osiguranja... msm stvarno...

Ima li neko slicnog iskustva? Da li je stvarno tako ili me zavlace?
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Bilo bi glupo da te kažnjava kad nisi ti kriv za nastalu štetu i bila bi čista pljačka ako je istina. Mislim da navijaju na svoju vodu pa gde upali, prošlo je... U tom slučaju bi svraha dodatnog osiguranj izgubila smisao...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

kazes im, nema problema i sledeci put uzmes dunav osiguranje.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo

Pa o tome o pricam Doro... Cemu onda svrha dodatnog osiguranja? Provala oblaka, grad velicine teniske loptice, razlupao sva stakla... I ja sam kriv sto nisam lansirao raketu??? Pa sto onda ne kaznjavaju i ono malo poljoprivrednika sto osiguraju svoje useve?

Chubbs pa tako nesto ce i biti koliko vidim...

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Zasto mislis da je kod Dunava drugacije?

Malus, odnosno "kaznena" premija za sledecu godinu, i bonus odnosno redukcija cene polise zbog odsustva steta je nacin osiguranja koji odavno postoji svuda u svetu, osim kod nas. Zasto bi svi vozaci imali isti iznos premije? Kod nas vazi sistem da se premija obracunava prema tipu, vrsti i vrednosti vozila, i ne uzima u obzir vozaca koji upravlja istim, sto je neverovatna glupost jer vozac je taj koji predstavlja rizik, ne auto koji vozi. Samim tim, zasto bi pazljiv vozac imao istu premiju osiguranja kao neko drugi ko u toku godine napravi 5 steta? Ne znam da li to u Srbiji funkcionise u praksi, ali potpunom primenom sistema bonusa i malusa nece biti moguce izbeci placanje vece polise samo promenom osiguravajuce kuce jer ce postojati jedinstven registar vozaca i istorijata njihovog osiguranja, tako da ako napravite stetu dok ste osigurani kod Delte necete moci izbeci placanje vece polise sledece godine prelaskom kod Dunava, recimo.

Slazem se da za neke stete za koje apsolutno niste krivi ne treba da platite malus, ali to je vec stvar tipa osiguranja koje uzimate kao i sitno stampanih uslova osiguranja koje imate kod svih kuca, pa se nemojte iznenaditi da vas neka druga kuca koja na prvi pogled ima bolje uslove u stvari mnogo vise lupi po dzepu po nekom drugom principu...A vidim da se mesaju malo razlicite price i stavljaju u isti kontekst, osiguranje useva sa dodatnim rizikom stakala uz polisu osnovnog osiguranja. Kasko i osnovno osiguranje uz dodatni rizik su dve posebne price, totalno drugi uslovi, sistem primene malusa i bonusa, obracuna stete, broj prihvacenih steta u toku godine, iznos participacije u svakoj...nije prica bas toliko prosta. Uostalom, pogledajte cene osiguranja u inistranstvu - znam, njihove i nase plate, standard...ali raspitajte se kolika je razlika, proporcionalno tome je osiguranje vani mnogo skuplje nego kod nas, maltene je skuplje osiguranje nego auto u nekim slucajevima. Pa kad jos nakarikate na to i par malusa godisnje i rizicnu kategoriju vozaca, za razliku od no claims polise i sigurnu kategoriju vozaca, razlike su drasticne.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

ako je jedinstven registar onda mu se isto 'vata.

alexa, a koliko je to vise? mislim, kad saberes to sto si dodatno platio i to sto ces platiti u odnosu na cenu soferke u radnji?

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

To zavisi od broja steta koliko je imao u toku godine, iznosa steta, uslova osiguranja odnosno procenta obaveznog ucesca osiguranika u steti, a to je vec stvar izbora osiguravajuce kuce. Obicno je prica takva da se kod jedne stete za male iznose dodje na isto, iznos stete je otprilike isti kao suma koju ste platili za dodatnu polisu plus malus koji ce biti obracunat sledece godine, mada i to mnogo zavisi od osiguravaca i broja i iznosa steta u toku godine. Za malo skuplje stete prica je drugacija...
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

pa dobro, ako je to sve manje od cene soferke u radnji, o cemu pricamo?

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo

ufff Chubbs, koliko mi se cini obavezno osiguranje oko 9500,00 a koliko mi se cini radnica je za sledecu godinu spomenula neku cifru od oko 12000 ako sam je ja dobro razumeo... osiguranje stakala me izaslo 2500,00 a zamena u servisu, soferka + rad, 11000,00

e sad jedino ako se nisam zeznuo oko onih 12k jer mi izgleda nesto mnogo... ispade izmedju 25 i 30%...

PS Vec 4 godine od kad vozim ovaj auto nemam nikakvu stetu pricinjenu ni sebi ni drugima niti imam pisanu neku prijavu...
                                Last edited by alexa05; 22.05.2012, 11:06.

Comment

Working...
                                X