Tesko da blic nema veze. OK to da se reflektuje povecana kolicina svetla. Ali sta ako ne postoji tolika kolicina svetla da bi odsjaj bio zaslepljujuci za kameru.
Npr. predvece ili ako je auto u senci...
Da sam ja na mestu policije stavio bi polarizacioni filter na kameru.....Meni uspeva i dan danas da povecam kontrast i sa "skinem" refleksije na taj nacin. Imam ja drugu ideju sto se tice policijske kamere. Sta ako ti njoj bljesnes u oci kad ona bljesne tvoju tablicu? Vozim po propisima pa se ne zamaram tim stvarim a svasta bi moglo. Pozdrav drustvu
U svojoj borbi protiv prebrze vožnje slovenacka policija je učinila još jedan korak. Statični radari s fotografskom kamerom se sada skrivaju u izrađena kućišta koja se uopste ne razlikuju od sigurnosnih stubova. Kućišta su prenosna tako da opasnost od skrivenih radara sada vreba na svim slovenackim putevima.
Dux, i jel ti je stiglo nesto? Ja sam se pre nekih 6 meseci isto pravio blesav tako u sred noci, testirao sam kako mi auto ubrzava u 2, pa kako u 3, pa kako povude u 4. i sve sam se vrteo oko tih kamera jer mi je zgodno bilo na displeju da procitam koliko ubrzam do radara, ali nisam znao da ima i kamera. Za sada nista nije stuiglo a i ne verujem da hoce jer je kamera za semafor - crveno svetlo a ne za radar. Jel da se nadam "cestitci" ili ne?
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Pre neki dan cujem da Bg policija dobija Multinova i Gatso radare i kamere. Radili cak i neke testove po Bg ulicama i rezultati su..katastrofalni. Pa nas, naravno, jer kamere rade odlicno. Ugasili smo ga...
Nego, zna li iko na kom bandu rade Multinova i Gatso? K, Ka, X...?
The difference between men and boys is the price of their toys
Citao sam za ovaj Gatso, kazu da kosta 30.000 eura.
Medjutim toliko je efikasan (ustvari mi nismo disciplinovani) da moze da isplati svoju cenu za 3 (tri) sata rada u Beogradu
Comment