bmw 320i e36

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maki
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 878
    • Budva, CG

bmw 320i e36

postavio sam ovu temu pod "nemacki automobili" ali nema odgovora, vjerovatno nema dovoljno prometa tamo pa da probam ovde

Zanima me nesto vise o ovom autu i kako su se pokazali motori M50B i M52B,koliko su dugovjecni, koje su mu slabe tacke (motora i uopste auta) i na sta da obratim paznju pri kupovini,prije svega me zanima coupe verzija jer je jedan vec u opticaju 94.god. samo me odbija njegova kilometraza a to je oko 240000km, mada mi majstor u servisu za bmw koga licno poznajem kaze da je auto dobro,jedino me lomi ta kilometraza, ili da trazim vani nesto sa manje kilometara
    Pomagajte sa informacijama i savjetima sto prije jer se pare lagano ali sigurno tope
    pa navalite sa info
    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Nije velika kilometraza, ako je sve ostalo ok, tj ako je tu kilometrazu odradio napolju na auto putevima uz normalno odrzavanje. Koliko sam ja shvatio jedini problem kod tih motora je Vanos koji riknjava na oko 100-150kkm, ali vec ce neko upuceniji dati malo vise informacija.

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Taj šestak M-50 je sila od motora, ima odlične performanse a pokazao se da je i trajan.Začudo ima i razumnu potrošnju.Ja sam ga vozio u varijanti 520 pa kad je tu bio dobar kako ne bi u mnogo lakšoj karoseriji!Znači ako je sve ostalo OK ja sam ZA!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• maki
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 878
        • Budva, CG

ok, so far,so good
        ali da cujem jos koje misljenje,nesto sam gledao po internetu ima ih dosta 94-95 god sa po oko 150 000km a kostaju oko 3000 eur,znaci da bi mene ovde dosao oko 4500-5000 + plin da ugradim oko 1500 to mi se uklapa u finansije predvidjene za auto, jel bolje tako nesto iz vana ili ovaj za 4000 eur, auto je bas dobro ocuvano,jedino mu se odlijepilo platno od tapacirunga na krovu pa je kao malo nabudzeno ali to je od dubinskog pranja vjerovatno,zadnjih mjesec dana ga je vozio gazda placa na kome se prodaje inace je uvoz iz italije,sto se kilometraze tice kod njega je sigurno da nije vracano, e sad me zanima koliko kosta npr generalna za ovaj motor ili koliko kosta drugi dobar jer je ovaj trenutno dobar ali za 10000- 15000 moze vrlo lako da rikne (s obzirom na moju voznju ),trapovi su mu dobri,nije udaran,motor je bio na testiranju kod registracije na izduvne gasove i to je ok,dali zbog katalizatora ili je stvarno motor zdrav neznam,prvi servis kod nas mu je radio jedan radulovic majstor za bmw tu iz bd i on mi je rekao da je auto dobro, ima standardne aluminiske 15" 5kom., klimu,muziku cini mi se original bmw,jedino sam zaboravio da ga pitam za kontrolu proklizavanja ima li.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Generalna kosta dosta. Polovan motor kosta 400-800EU.
          Brza voznja ne utice mnogo na vek ovog motora ( bez izivljavanja bukvalnog naravno) vec vise redovno i dobro odrzavanje.
          Kontrolu proklizavanja nema.
          Ja sam za. Najbitnije je da nije udaran i da su mu trapovi ok. Ako je vozio te fabricke 15-ice onda super. Ja sam za.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• komarac
            CBC Član
            • 15.09.2005
            • 62
            • Istocna Hrvatska

imao sam prije par godina jedan takav 320 M50 sa 390.000km na satu i auto je normalno radio samo je imao dosta hrđe na to obrati pažnju

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Redni shestaci su standardno pouzdani agregati BMW-a, mada je redovno odrzhavanje preduslov za odluku o kupovini. Tu bih pre svega obratio pazhnju, BMW motori ne prashtaju loshe odrzhavanje, narochito neredovnu promenu ulja.

Motori M50 i M52 iz prvih (ranih) serija su imali problema sa pumpom za vodu koje su znale da otkazhu zbog plastichnih propelera; u kasnijim serijama je ispravljen propust i ugradjivane su pumpe sa metalnim krilcima. Ovo mozhe da dovede do vecih problema ako se na vreme ne uochi i reshi problem.

Inache, motor M50 DOHC sa 24 ventila je jako pouzdan i navedena kilometrazha jeste velika, ali mislim da ima josh nekih 100-120 k km vozhnje bez problema pred sobom, ako je u dobrom stanju/odrzhavan. Sredinom '93. godine su M50 motori zamenjeni M50TU (Technical Upgrade) motorima koji su imali VANOS.

Kod motora M52 bih ti skrenuo pazhnju na jedan detalj: motori proizvedeni pre proleca '98. su imali blok od legura metala a nikasil koji je upotrebljen se brzo shebavao zbog sumpora u gorivu. Ovo je dovodilo do preranih generalki i promene bloka motora. Kasnije je BMW upotrebljavao alusil umesto nikasila, a nikasil blokove je zamenjivao pod garancijom tokom kasnijih godina. Ako je u pitanju M52 motor, obrati pazhnju na ovaj detalj - problemi su pad kompresije, neravnomeran ler i pad snage motora.

Sem toga, ovi motori (M50, M52) imaju plastichnu usisnu granu (koliko mi je poznato) pa morash znati da ako eventualno nameravash da ugradish plin moracesh da idesh na sekvencijalno (1000 + evra), tek da znash...

Inache, shto se E36-ice tiche mislim da necesh imati previshe problema. Ja vozim moju tek preko 6 meseci, i sem odradjenog prvog malog servisa nisam imao ni nagoveshtaja problema. Odlichno lezhanje, upravljivost, solidna udobnost i uz shestak (ochekivano) jako dinamichna i zabavna vozhnja, kao i renome BMW-a... Shta ti josh vishe treba!?

Ja sam za jedno veliko ZA! Apsolutna preporuka!!!
              http://www.bmw.tv

Comment

• maki
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 878
                • Budva, CG

za plin znam,raspitao sam se kod "nadzornika", rijesen sam da ga uzmem ali cekam jos par dana da mi jave iz agencije kad idem na brod,trebalo bi sad oko 1.,ako mi to potvrde onda nista od kupovine,sta ce mi auto sad za 10-15 dana

Comment

Working...
                X