Blagoslov automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RS-6
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2005
    • 581
    • Montenegro-Bar
    • 2x AR I BMW 330XI

Blagoslov automobila

Blagoslov automobila sve je popularniji u Sloveniji gdje godisnje u saobracajnim nesrecama umre 300 do 400 ljudi. U marijanskom manastiru Brezje svake nedjelje u vrijeme velike mise na dvoristu pred bazilikom Marije Pomocnice okupi se cetrdesetak vozila, cak i iz susjedne Austrije.
    - Svake godine kupim novi, korisceni automobil. Ranije sam stalno isao kod servisera, ali otkako dolazim na blagoslov vozila, vise nemam nikakvih teskoca - rekao je nakon blagoslova za ljubljanski "Dnevnik" vozac Miha Okorn.
    Vecinom na blagoslov ipak dolaze novoregistrovana vozila, a mogu se blagosloviti i druga prevozna sredstva, poput motocikla, pa cak i rolera.
    - Blagoslov moze pomoci u sigurnijoj voznji, ali samo ako se vozac drzi saobracajnih propisa - kaze franjevac Mihael koji vodi obred i u sali dodaje da u auto vozaca koji vole da pritisnu gas ne voli sjesti ni andjeo-cuvar.
    Osim obaveznog placanja parkinga, blagoslov automobila je besplatan, a vlasnici mogu da daju dobrovoljan prilog za kupovinu terenskih vozila za slovenacke svestenike koji rade u stranim misijama. Zbog sve veceg broja automobila i vlasnika koji strahuju od nesreca blagosilja se svake nedjelje i praznicima nakon mise, a obicnim danima po dogovoru.

Preuzeto za cafemontenegro

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Samo jos jedan od dokaza koliko je individua slaba i autoskole podbacile

Tipican pokusaj gde se trazi slamcuca spasa u segmentima koji su van uticaja sopstvene kontrole i nista drugo
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Originally posted by BOOST
        Samo jos jedan od dokaza koliko je individua slaba i autoskole podbacile
        Nisi ni svestak koliko si u pravu. Posto mi je sin polozio vozacki pre 10 meseci, jos mi je sveze. Da ne razglabam, taksativno:

1. Nula casova parkiranja;
        2. Nula casova voznje nocu (da se on nije pobunio);
        3. Nula casova voznje po auto putu (da se on nije pobunio);
        4. Nula casova voznje po gradskim raskrsnicama (da se on nije pobunio);
        5. SVO vreme za voznju u lokalu, gde ce polagati (neobicno miran kraj, bez mnogo saobracaja);
        6. MNOGO vremena potrosenog na okretanje ulevo, gde je sex da u jednom potezu napravis zaokret ulevo, u ulici (Carli Caplina) koja je knap dovoljna za to u Yugu. Ako ovo ne mozes, pao si samo tako, to je za drotove vrhunsko umece.

Polaganje pismenog je jasno. Polaganje prakticnog izgleda ovako: sednu SUP-ovci i auto skola, pa preko viskija (obavezno!) sastave spiskove onih koji MORAJU da prodju, makar zgazili i trolejbus. Preostala 2-3 polaganja kako im se dopadne. Prosek polozenih od ukupne grupe je retko kada veci od 12-20%.

Tako je bilo kada je moja supruga polagala pre 11 godina, tako je bilo i sada kada je sin polagao.

Kao sto vidis, tvoj stav je u osnovi tacan, ali je uzasno podbacio, istina je daleko gora.

I sta da ocekujemo pod takvim uslovima? Kada ljudi voze i gledaju, svaki dan, kako dripci u SUV-ovima i BMW-ima voze kroz crveno i nikom nista? Kada pubovi zaustavljaju Yugice i krseve, a nova i uglancana kola ni ne gledaju? Kada nam saobracajna policija nudi "dogovor", soma na ruke bez cedulje, ili prijava? Kada ista ta saobracajna policija krsi zakone u svom radu i nikom nista? Kada je potpis nekog generala policije jaci od zakona, pa on svojim ukazom suspenduje vazeci zakon - i nikom nista?

More, kako je, jos je i dobro kako malo ljudi gine.

Pozdrav,
        DVV
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• luka.l
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 490
          • Beograd
          • ВАЗ 21213

Ma po meni religija moze da se do ove mere uvuce u zivote ljudi iskljucivo kad se javi nedostatak obrazovanja sabran sa nedostatkom intelekta i istrazivacke misli. Katastrofa..."blagoslov automobila". Zamisli molim te...
          - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
          - "I vi ste dobro."

Comment

• observer
            CBC Veteran
            • 06.10.2005
            • 196
            • Novi Sad
            • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Re: Blagoslov automobila

Originally posted by RS-6
            Blagoslov automobila sve je popularniji u Sloveniji gdje godisnje u saobracajnim nesrecama umre 300 do 400 ljudi.
            A ja mislio da su ovi nasi bolidi dostigli vrhunac sa "osvestavanjem" raznoraznih prostorija, ustanova, podruma, kamenja ...
            Kad ono Slovenci zadali domaci za g.Irineja & Co

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Narode, pa niije Brisel blesav, ili im trebs sto si slab da te koriste ili sto si jak da te koriste
              move your mind

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

observer koja je cifra kod nas?

Svedska je momentalno na nivou 400 zivota godiznje.

9.000.000 stanovnika, 6.000.000 vozila u saobracaju.

Dana u godini 365 , dakle isto kao i kod nas
                move your mind

Comment

• HotDog
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 965
                  • BSG 75 (011)

To sa blagosiljanjem me podseca na pricu moje devojcice, kada ju je ujak vozio na Ostrog, kaze gazi Reno 4 kao lud, sece, shta sve ne, i kada mu je rekla da bi mogao malo da se smiri, dobila je odgovor "Ajde bre, pa sta moze da nam se desi, idemo na Ostrog!"

A sto se tice auto skole, DejanV, u koju skolu ti je sin isao? Ja imam relativno sveza iskustva iz "Zelenog Svetla", i sve se radi po PS, nocna, auto put, raskrsnice, kruzni tokovi, bas bacanje u vatru...primetio sam jedino da je mozda malo parkiranje zapostavljeno...

Comment

• observer
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2005
                    • 196
                    • Novi Sad
                    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Ne znam za tacnu cifru, ali znam da smo u evropskom vrhu po broju nastradalih u saobracaju. Mislim da se slazemo da se takvi problemi ne resavaju skropljenjem svetom vodicom u cetir' coska...

Al' ovi Slovenci su me bas razocarali, ja mislio da je to prosvecen narod...

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Ne, samo disciplinovan i poslusan, dovoljno za uspeh jedne drzave

No sad, jbg-a i sunce ima fleke
                      move your mind

Comment

• kilson
                        Moderator
                        • 09.10.2004
                        • 3216
                        • NoviBGD
                        • AR 75 GT

Jedini "blagoslov" za koji ja znam da funkcionishe je da neshto privedesh na zadnje sedishte! (Mozhda) zvuchi chudno, ali deluje, a i ako ne deluje - who cares?

p.s. Ko nema zadnju klupu, nek' se dobro zagreje (na haubi za pochetak)!
                        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• DejanV
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2005
                          • 682
                          • Beograd

Originally posted by lanMi
                          To sa blagosiljanjem me podseca na pricu moje devojcice, kada ju je ujak vozio na Ostrog, kaze gazi Reno 4 kao LUD, sece, shta sve ne, i kada mu je rekla da bi mogao malo da se smiri, dobila je odgovor "Ajde bre, pa sta moze da nam se desi, idemo na Ostrog!"

A sto se tice auto skole, DejanV, u koju skolu ti je sin isao? Ja imam relativno sveza iskustva iz "Zelenog Svetla", i sve se radi po PS, nocna, auto put, raskrsnice, kruzni tokovi, bas bacanje u vatru...primetio sam jedino da je mozda malo parkiranje zapostavljeno...
                          I supruga i sin u istu skolu. Ta nam je najbliza, a plus je gazda drug mog druga.

Ili si imao boljeg instruktora, ili se nesto tamo promenilo.

Pozdrav,
                          DVV
                          Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

Kod nas prosek u 2002. i 2003. godini oko 850 po godini na oko 6.000.000 stanovnika...

Svedska je poznata kao zemlja u kojoj u saobracaju gine najmanje ljudi po broju stanovnika/vozila, i kao zemlja koja najvise ulaze u bezbednost u saobracaju...

Ali i mi smo se osetno popravili, npr. 2001. godine je u saobracaju poginulo 1275 ljudi
                            .:Cuore Sportivo:.
                            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• mirdza
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2005
                              • 2437
                              • Katowice (PL) / Banja Luka
                              • AGP / W126

Originally posted by luka.l
                              Katastrofa..."blagoslov automobila". Zamisli molim te...
                              podsjeca me to na moju babu (laka joj zemlja...):
                              uvijek kad je stari kupovao neki novi auto (2-3 godisnje ) polivala ga je svetom vodicom "za srecu"
                              ali, danas da to radi neko, ma daj............
                              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                              X