auto ne prima gas,propadne.. pomoc?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• auto ne prima gas,propadne.. pomoc?!

e ovako upitanju je limuzina jugic koral 2005. sta se desava: u sred voznje , nekad u prvoj brzini dok krecem a nekad i pri velikoj brzini, desi mi se da mi probadne gas tj. da nece da primi gas uopste i to traje sekundu i zatim nastavi.. cesce se desava kada dam gas do daske nego kada stisnem normalno.. ne desava se stalno, nekad ucesatlije a nekad posle par kilometara. pa me interesuje misljenje vas znalaca sta moze sve! biti u pitanju.. predpostavljam da moze dosta toga ali me interesuje sta sve moze da utice na to. ja jedino sto predpostavljam da moze biti je lamela.
    hvala na odgovoru, pozdrav!
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Ma to ti je sajla za gas koja nije kao kod normalnih limuzina. Ništa strašno osim što ide na živce. Ne vredi da menjaš sajlu jer je tako koncipirana (njesra). Doduše trebalo bi da je malo pogledaš ako se to povremeno dešava te kod nekog "starog, dobrog" majstora da ti "našteluje" istu. Nova ti neće (mnogo) pomoći.
    Čisto da znaš (ako gaziš gas, kao neki ...) da može i gore da ti se desi. Da gas propadne. E onda ti je sajla proletela kroz karoseriju (desilo mi se na moru). E, jbg. - brza vožnja i zastava ... ne ide.
    Na ulazu u karoseriju se drži na dve plastične izbočine od po 1,5mm a što više gaziš gas (ima i takvih) to popušta!
    No nije mnogo strašno (čak ni to). Posluži se nekom priručnom kajlom (prednosti visoke tehnologije, ovo ne bi izveo na normalnom autu, doduše teško da bi ti se isto i desilo), neko drvce ili slično do kuće (vozio 1000km tako).
    Trajno se može rešiti samo metalnim držačem (lim u obliku ćiriličnog P) koji stegneš šelnom. E onda, lepo gaziš.
    Prednosti su da drugom ne možeš da platiš kaznu na magistralnom putu, a trećom brzinom na auto-putu!! (Sve do 5700-5800 obrtaja u minuti, po brzinometru, a pravu brzinu verovatno i do svih 6200).
    E to sa pravom limuzinom neće moći!!

P.S.
    Podrazumevam da auto inače radi kao sat i da je jedini problem ono što si opisao.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by ipisiyi View Post
      ... upitanju je limuzina jugic koral 2005. ... u sred voznje , nekad u prvoj brzini dok krecem a nekad i pri velikoj brzini, desi mi se da mi probadne gas tj. da nece da primi gas uopste i to traje sekundu i zatim nastavi... jedino sto predpostavljam da moze biti je lamela.
      Koji motor je ugrađen? Opis problema nije najbolji, ali bih rekao, da misliš, kao da se zagrcne i nastavi da radi normalno. Rekao bih, da se radi o karburatoru i još verovatnije, sa palenjem. Ako je skoro rađeno nešto s tim u vezi, prekontrolisati podešenost. Ako ima crevo od karburatora do razvodnika palenja, otkači ga i probaj sa naglim dodavanjem gasa do kraja. Ako se pri tome ne guši, nego normalno prihvata gas, treba malo pomeriti palenje, za par stepeni kasnije, vratiti crevo i probati, kako se tada ponaša. Ako je u pitanju karburator, treba da ga sredi majstor. Moguće, da je potrebno čišćenje i podešavanje.

Comment

Working...
      X