Koliko kilometara je presao vas ljubimac ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Originally posted by MILAN VTS View Post
    xexexe tesko da ce sa ovim kvalitetom delova kakvi su se ugradjivali doziveti da bude eksponat,mozda je najbolje resenje hibrid motor iz 1979 a karoserija 2006 i nema brige
    He, he, he ... sasvim si u pravu, jedino si propustio poentu: muzejski eksponat je bio kada je kupljen
    Tako da se (u odnosu na to) dobro drži.
    Za 1979 si u pravu, ćaletov je stigao do 160k km (2006.) kada je limarija (posle 2 sređivanja) saranila isti.
    Kolega sa posla još vozi jedan '79. (po gradu, inače Pasat 1.9 TDI) a u sebi ima 195k km.
    Kvalitet delova tada bio neuporedivo bolji, a preko toga su je i "frankenštajn" (stavljali šta su imali ne možeš ni pohvatati od čega je).
    O pojednim slučajevima preko 300k km sam nešto pisao na blogu i to su uglavnom modeli s kraja '80-tih iako su u proseku pred kraj '70 tih bili i izdržljiviji.
    No sve je to istorija, zanimljive mi bile samo brojke (numerologija).
    Pozdrav!
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Ovde se slažem sa Tobom. Konstrukcije trapova sa kraja 80-ih bolje podnose ovo naše bespuće, takav je moj utisak.

142.000, nevožen punih 10 god.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Bili losiji i putevi,pa morao cvrsci trap

Comment

• MILAN VTS
          CBC Veteran
          • 06.10.2010
          • 159
          • Beograd
          • Saxo vts 16v

I bilo je dobrog goriva tito je znao gde je dobro iz libije i iraka,kad se sipa stari super a auspuh beo ko sir a ne ovo sto nama serviraju iz kazahstana i urala

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

@ Teča, - baš to. Za naše uslove, što jednostavnije i robusnije, to bolje. Znaš i sam VW/Audi sa alu ramenima... Ili Alfa/Fiat... ne moš' se namenjati toga.

Gorivo je još jedna "bolna" priča... :/

Ok, ne bih dalje u off...

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Dobro sam zapamtio to srecno vreme,ne znam sto se vama cini da su delovi bili kvalitetniji...zastavina ramena su crkavala posle par meseci,spone isto,limarija trulila posle 3-4godine....Motor,.hmm,pa nije neka kilometraza 200k...sadasnja vozila prelaze i nekoliko puta vise.
              A ,da zastavin motor novije generacije...pa nisu mogli preci 100k jer gospoda u rakovici pocela da fuseri kod obrade,nisu valjda imali motiva da savesno rade.Taj isti motor se razbusi na specijalu i prelazi duplo vise,a delovi isti...klipovi motins i fabricki i u specijali,i sta vise da pricamo

Comment

• superbrick
                CBC Član
                • 11.12.2012
                • 14
                • Banja Luka
                • 965 2.5 24v/740 16vT

Dizlo - 2 puta rađen motor (i dalje se čudim od kakvih "stručnjaka" sam kupio auto i šta su uspjeli od OK auta uraditi za dvije godine...), oba puta sam ga radio, drugi put je došlo do toga jer nisam na vrijeme shvatio šta će biti.
                Bilo kako bilo, evo ga na 385.000km.
                3.0-24 je stao na 203.303km u sjajnom stanju.
                Ovaj 944 je kupljen u Moskvi, vozio se tamo neko vrijeme, nakupio ovlaštenih redovnih servisa do 40tkm i onda Poljska pa Bosna kao službeno auto...396.000km, druga, a uskoro će i treća prednja sjedišta, upoznao se sa Scaniom u nekom momentu, pa sad ima nov branik, farove i žmigavce.
                Valjalo bi mu promijeniti ulje, možda čak i pluto dekla...

W123 benzinac slupan sa skoro 600.000km, a bio prekraŠan.

Jedva čekam vidjeti Prius sa 200tkm.
                Aus dem Tal der Vergangenheit,
                Vergessen, doch stets bereit...

Comment

• WEST 014
                  CBC Senator XXL
                  • 17.08.2010
                  • 862
                  • Valjevo
                  • Audi A4

Audi A3 1.9 TDI 237 000 km.

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Logan 152.200 km

Kadet 249.920 km

Comment

• Bingodalton
                      CBC Senator XXL
                      • 12.11.2012
                      • 316
                      • Novi Sad
                      • GP 1.9 JTDM Sporting

Fiat Stilo MW 1.9 JTD (115), 2003.Kupljen 2006. sa 155.000 km (neki majstor kasnije ocitao da ima 150.000 vise, a mislim da je to greska jer je ipak bio u super stanju, a 300.000 za 3 godine je zaista puno i videlo bi se na njemu)Sada ima 375.000kmNe trosi ulje, ajd da ne bude bas nista, mozda 1dl na 10.000km, plivajuci zamajac jos uvek nije menjan.Zatvoren EGR, skinut katalizator za svaki slucaj. Dizne nisu ciscene. Ide i dalje, ne kao pre, oseti se da je popustio, ali sobzirom da je potrosnja u gradskim uslovima 6.0-7.0 L u proseku, sa klimom, do Grcke 6.2L, tempo 160, pun, rekao bih da mu nista ne fali.

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Ma sta je bitno koliko ima na satu ako je dobar.Ja sam video Oktaviu koja je stigla iz nemacke,za 3 godine 480 000km i covek je spustio na 150 pa prodao jer auto uopste nije pohaban.

Comment

• Azrael
                          CBC Senator
                          • 29.06.2006
                          • 278
                          • Kragujevac

Brava 2001. je trenutno na 203 i nesto hiljada i still rolling.

Jugoje 2006. (zenomobil), kupljen 2008. sa 8000km, je trenutno na 99500, kompresija je 11, a trosi oko 300dl mineralnog na 1000 km....

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Jasno je da je samo greška u kucanju i razumeli smo, 3dl (300ml) na 1000km troši ulja što je vrlo dobro (za pred okretanje kilometar sata).
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Azrael
                              CBC Senator
                              • 29.06.2006
                              • 278
                              • Kragujevac

Potkrala mi se greska, trosi 3dl na 1000km. Sve u svemu smo zadovoljni sa njime, iako ume neprijatno da iznenadi sa glupim kvarovima kao npr kada se pre 2 nedelje na -20 zaglavila brava i nismo mogli da zatvorimo vrata. I onda je krenula zurka, popravljanje brave na otovrenom i pod ulicnim svetlom. Kada ga tad nisam polio kantom benzina i upalio, necu nikada....

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Ah, da ...
                                "Male radosti" sa Zastava vozilima.
                                Služi na kraćim relacijama, jeftino održavanje, ako čukneš, ogrebeš (parking) nije neka šteta ...
                                I naravno (zavisno od stanja) jednom do tri puta godišnje OBAVEZNO dođe misao u glavu:
                                "daj mi mama šibicu i malo benzina da zapalim kolica da ne bude zima".
                                Ništa izbrojiš do 20 i nazad (na svim jezicima koje znaš), dišeš duboko i teraš dalje (čim pritisak padne na ispod 160/100).

Comment

Working...
                                X