Slepanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Slepanje

Da li neko od starijih clanova ili ljudi sa dosta iskustva moze da napise kako pravilno treba slepati auto, koji auto sme a koji ne sme da slepa i da se slepa tako dalje.. pozdrav.
    Heavy horses ! Move the land under me ...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Slepanje

Izbegavati slepanje auta koji je veci i tezi od tvog.

Automobil koji vuce mora biti potpuno ispravan, a automobil koji se vuce mora imati ispravne kocnice, upravljacki sistem i signalizaciju.

Ako automobil koji se slepa ima servo kocnica, proveriti imas li dovoljno snage da ukocis bez pomoci serva.

Za vucu koristiti konopac koji ima oprugu i hvataljke ili krutu vezu.

Konopac zakaciti na predvidjeno mesto, na istu stranu kod oba automobila(ne dijagonalno) i nikako za delove vesanja ili limarije.

Na oba automobila obavezno okaciti signalne trouglove i upaliti sva cetiri zmigavca. U autu koji se vuce treba dati da bi radila stop svetla.

Kretati lagano i sa srednjim gasom, razvuci prvu brzinu do većeg broja obrtaja, kako bi druga lakse prihvatila. Voziti uvek za jedan stepen prenosa nize nego sto bi vozio bez slepanja.

U autu koji se vuce treba stalno drzati nogu na kocnici, na pravcu pritisnita lagano, jedva primetno, a na nizbrdici jace, da konopac za vucu bude stalno zategnut.

Voziti oprezno i lagano, najviše 40 kilometara na sat. Bez preticanja i obilazenja.

Mislim da ni jedan 4x4 ne sme da se slepa. Znam da moj ne sme

Neregistrvan automobil se ne sme slepati, samo na prikolici.

Na auto putu nema slepanja, mislim da moze do prvog iskljucenja ali nisam siguran.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Odg: Slepanje

Sve tacno osim onoga sto si napisao da treba drzati nogu na kocnici.Nogu nikako ne drzati na kocnici jer ces spaliti kocnice i dodatno opterecivati vozilo koje te vuce a i zabolece te noga.Ti kada si u vucenom vozilu treba da pratis saobracaj tako da ti kocis umesto onoga koji te slepa kako bi sajla ostala zategnuta.Znaci,kociti samo po potrebi,nikako non stop.Slepao sam i slepali su me bezbroj puta pa pricam iz iskustva.Kada ja nekog slepam i primetim da drzi kocnicu,otkacinjem ga pa neka juri drugu zrtvu da ga vuce.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Odg: Slepanje

Na autoputu, samo ako se kvar desio na autoputu i kao što je rečeno, samo do prvog isključenja. Pod navedenim uslovima, da je uređaj za upravljanje ispravan, kočnice i signalizacija (poziciona svetla). Signalni trougao na vozilu koje vuče postavljen spreda, a vučenom pozadi.

Comment

Working...
        X