interesuje me kako najbrze ali i najsigurnija pre svega moze da se proveri regularnost automobila tj da li je kraden ili ne,u pitanju je auto 2003 godiste na stranim tablama(italijanske) gde prvo da idem i kome da se obratim da ga detaljno provere,znam za neke seme preko interpola ovde kod nas ali cuo sam da on moze da bude regularan jer recimo interpol jos nije izdao poternicu za njim,inace rec je o vecoj sumi novca tako da mi je vrlo bitno da mogu 100% da proverim regularnost,naravno vlasnik garantuje zivotom da je auto cist i da ga je navodno on kupio preko i dotereao ali mom burazeru,za koga je inace ovaj auto za koji se raspitujem,oduzeli pre 10-ak dana slican auto i to plus sto je auto proveravan u MUP-u,ocarinjen ovde i izvrsen prenos i niko nije provalio da je auto kreden,jednostavno naletela murija kuci i zatrazila auto,naravno da ne objasnjavam kakva je sad dalja procedura u vezi oduzetog, predhodni vlasnik navodno nije znao da je auto kraden i hoce da nadoknadi sumu u vidu kompenzacije slicnim autom pa mi je sad jako bitno da znam sta je ciniti kako ne bi ponovo doslo do ovoga,naravno ovajk lik sto daje auto nema nista protiv bilo kakve provere pa makar i negde dalje ako treba ali jednostavno vise na rec ne moze da se veruje nikome......unapred hvala
kako proveriti regularnost automobila
Collapse
X
-
-
Koliko ja znam nasi neproveravaju putem intepola legalnost auta iz prstog razloga sto kod nas ima gomila automobila koja je nelegalna a uredno se vozi na nase tablice, e sad kad bi interpol Srbija ili SCG nebitno proveravao takav auto koji je recimo ukraden negde preko, tamo preko bi se upalio alarm, i onda bi ta zemlja mogla da trazi taj auto nazad, a kako da im ga isporucimo kad sama drzava SCG garantuje da je taj auto legalan samim tim sto ti ga je registrovala, tako da jedino moze da se proveri da li je kraden kod nas.
-
-
to mi nije jasno za interpol,ovaj auto koji je oduzet pre par dana je ukraden u nemackoj 2003 godine i to cim je kupljen nov zatim je odvezen u italiju odakle je zavrsio kod nas i to pre nego sto ga je moj burazer kupio a to je bilo pre 2 meseca,znaci auto je doteran iz italije i par dana bio u SCG dok ga je ovaj lik ocarinio i registrovao pa ga je onda moj brat uzeo auto izvrsio prenos i vozio skoro 2 meseca i tek su ga onda oduzeli,nista ne kapiram kako je auto 2 godina vozen a nije oduzet zar interpol ne izdaje poternicu odmah,neki kazu da ne mora da se izda poternica odmah ali ipak je 2 godine malo mnogoEx Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
-
1. Poternica ne mora da se izda odmah.
2. Potrenica moze biti i samo lokalnog karaktera.
3. Poternicu ne izdaje interpol, vec se njima obracaju policije (clanice interpola) sa zahtevima sa se predmeti ili lica stave na spisak za cime se traga i to sa razlicitim rangom prioriteta.
4. Drzava (nasa) je tu cista jer ce uvek da se opravda da u trenutku izdavanja saobracajne dozvole ili produzavanja vaznosti registracije nije imala podatak da je vozilo predmet krivicnog dela ili da je sa njim izvrseno krivicno delo. Znaci, ako drzava (policija) oduzme auto nakon takvog saznanja, uradila je sve "by the book".Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Originally posted by 206Nije tacno. Biro Interpola postoji i kod nas, i desava se upravo ta situacija koju si i opisao, pogotovo u CG.
Comment
-
-
Originally posted by OMPto mi nije jasno za interpol,ovaj auto koji je oduzet pre par dana je ukraden u nemackoj 2003 godine i to cim je kupljen nov zatim je odvezen u italiju odakle je zavrsio kod nas i to pre nego sto ga je moj burazer kupio a to je bilo pre 2 meseca,znaci auto je doteran iz italije i par dana bio u SCG dok ga je ovaj lik ocarinio i registrovao pa ga je onda moj brat uzeo auto izvrsio prenos i vozio skoro 2 meseca i tek su ga onda oduzeli,nista ne kapiram kako je auto 2 godina vozen a nije oduzet zar interpol ne izdaje poternicu odmah,neki kazu da ne mora da se izda poternica odmah ali ipak je 2 godine malo mnogo
Treba uvek traziti, orginal kljuceve, bez kljuca se tesko prijavljuje kradja.
Ako se auto prijavi da je ukraden posle podnosenja zahteva za carinjenje i registraciju, prijava pada u vodu.
pogledaj :
http://hiitek.mine.nu/forums/cannonball ... gularnosti
Comment
-
Comment