Uvoz na kosovske table! H I T N O

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • omBRE
    CBC Član
    • 11.09.2005
    • 90
    • Zemun/Chicago

CG

Mislim da u CG nema ogranicenja na starost, ali da mora da ispunjava Euro 2, i mislim takodje da se placa 1 EURO po kubiku...
    Ali ima ovde na forumu ljudi iz CG, pa verovatno ce ti oni bolje objasniti
    a vi kako te?

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Nema ogranicenja starosti,bitno da ispunjava euro2 normu, da izvadis SOC(neznam sta je to) od proizvodjaca vozila ili od generalnog zastupnika za sicg tog proizvodjaca, carina je 6% na dizele i 4% na benzince i na to ide 17% pdv, vozilo se kataloski procjenjuje, npr. za fiat punto 97.god kataloska vrijednost je oko 3000 eur
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• scooter
        CBC Član
        • 26.05.2005
        • 40

Skoro sam naisao na jednog Golfa II , benzinac, u ektra stanju pa me zanima konkretno za njega . Neko ce se upitati ima li logike uvoziti toliko star auto pa jos na CG table ( ja inace zivim u Srbiji ) ali je poenta u tome da mi pored mog auta treba jos jedan za ove moje prilicno lose puteve . Ovaj golf ima katalizator ali sumnjam da ispunjava Euro 2 . Koliko sam shvatio dazbine izadju negde oko 20% na katalosku vrednost sto je izuzetno povoljno . Pozdrav
        VW- beshe zakon, majstori su krivi !

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Nema ogranicenja starosti,bitno da ispunjava euro2 normu, da izvadis SOC(neznam sta je to) od proizvodjaca vozila ili od generalnog zastupnika za sicg tog proizvodjaca
          U pitanju je COC - Certificate Of Conformity, dokument koji garantuje koji od Euro standarda ispunjava motor. Narochito je bitno imati ga kod uvoza Euro 3 vozila nakon nove odluke Vlade o "liberalizaciji" uvoza.

COC dokument izdaje proizvodjach vozila i terbao bi da bude predat zajedno sa ostalom dokumentacijom kod promene vlasnika. Mozhe se i dobiti od, kao shto je vec navedeno, genaralnog uvoznika dotichnog brenda za SiCG, iz baze podatakla proizvodjacha a na osnovu broja shasije predmetnog automobila.
          http://www.bmw.tv

Comment

• maki
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 878
            • Budva, CG

moze i golf 2 da se registruje, dodjes u bar,raspitaj se kad brod dolazi iz italije,ovi cigosi iz italije dovedu tih auta starijih pa tako da za 500-600 eur moze da se nadje dvojka pa cak i dizel,a dazbine za nju ne prelaze 800 eur

Comment

• scooter
              CBC Član
              • 26.05.2005
              • 40

Problem je u tome sto sam ovamo, u Srbiji, naisao na ekstra Golfa inace ne bih ni razmisljao o ovoj opciji. Auto ima Brif ali su tablice vracene i sad ne mogu nikako da ga dovezem do CG . Dosta komplikovana situacija

Comment

• maki
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 878
                • Budva, CG

ako imas odjavu iz strane zemlje,auto na slep do granice,na granici ti daju papire za carinu i dalje sredjujes stvari,das nekom spediteru da ti zavrsi,uzimaju oko 100 eur za uslugu

Comment

• scooter
                  CBC Član
                  • 26.05.2005
                  • 40

Hvala Maki ! Pomenuo si u jednom od postova da dazbine iznose oko 800 eura, to mi se cini mnogo s obzirom da je carina 5% a pdv 18% , na sta ide ostali novac ? Pozz

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Spediter, propratnice, ulazak u kavez, probne table, lezarine.... Dovoljno?
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• RS-6
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2005
                      • 581
                      • Montenegro-Bar
                      • 2x AR I BMW 330XI

Brod u Bar stize:utorkom,cetvrtkom i subotom oko osam - devet sati ujutro.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• RS-6
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2005
                        • 581
                        • Montenegro-Bar
                        • 2x AR I BMW 330XI

Originally posted by sri98
                        Spediter, propratnice, ulazak u kavez, probne table, lezarine.... Dovoljno?
                        I jos za izduvne gasove na masinski fakultet u PG.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

Originally posted by scooter
                          Hvala Maki ! Pomenuo si u jednom od postova da dazbine iznose oko 800 eura, to mi se cini mnogo s obzirom da je carina 5% a pdv 18% , na sta ide ostali novac ? Pozz
                          carina 6%,pdv 17%, sve zavisi koliko ti ga procijene, registracija kosta oko 180-200 eur,a ovo ostalo je po 60-100 eur ali se nabere jer ima vise stavki

Comment

• scooter
                            CBC Član
                            • 26.05.2005
                            • 40

Hvala Vam , sad bar znam kako stoje stvari. Pozdrav !

Comment

Working...
                            X