honda prelude

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolicji
    CBC Veteran
    • 26.06.2007
    • 133
    • Beograd

kasno marko na kosovo stize

E, pa, dok sam ja shvatio da postoji domaci forum ljubitelja hondi, svima je vec postalo dosadno da kuckaju, a ja se ne skidam. Pa rekoh da pisem onako da skupljam postove. Nego ima li jos ljubitelja karburatora na forumu. Ja bas volim taj specifican rad motora. ali imam nekih problema kao da mi levi carb ne radi kako treba, Ne znam da li je neki od navedenih majstora rad da se smara sa karburatorima, ipak nove tehnologoje su tu prikacis komp, on ti kaze sta i kako pa udri.
    Honda
    ako ti nije mrsko da mi odgovoris na glupo pitanje bio bih ti jako zahvalan. Vidim da na ulja fakta ignorisete ELF ulje. E pa ni ja ga ne hvalim nego resio da sredim curenje ulja na dihtungu kartera, a po savetu vasem necu da koristim sredstva za ispiranje. Svidja mi se varijanta da sipam bilo koje ulje na kratko pa da ga opet zamenim. Auto mi je jako slabo odrzavan kod predhodnog vlasnika pa bih to da sredim. A caka je sto imam kantu ELF-a koji bi za to iskoristio. Ako je to iole zdrvorazumno. Unapred hvala na strpljenju. Al sam udavio sta mi bi.
    Lud za Prelude

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

Sta znam, u sustini mozes da uradis to sto si naumio...iako ja sam koristio engine cleaner kad sam menjao vrstu ulja u autu...

Svako ulje, nebitno koje je, bitno je da se menja sto cesce....
      Koliko si mislio da vozis taj ELF i koje je ulje i koja gradacija?
      Power of dreams !!!

Comment

• Timothy Leary
        CBC Senator XXL
        • 23.04.2006
        • 439
        • Beograd

Ispiranje motora je vrlo delikatno pitanje....Ukoliko motor nije bio odrzavan kako treba(znaci neredovno menjanje ulja i filtera), dolazi do pojave stetnih naslaga(koks itd..)...e sad ono sto se cesto desi, je da ako je auto bio bas zapusten, skupila se poveca kolicina naslaga, ubacivanjem sredstva za ispiranje dobije se kontra efekat, ispirac razbije neko parce naslage, pokrene ga i ono zablokira neki uljni prolaz i dodje do totalne havarije....
        Ako je to ELF ulje u +- specifikacijma za tvoj motor, mozes ga stavis unutra pa da redovno pratis stanje ulja.Znaci malo, malo pa pogledas kakve je boje ulje na merachu.Ako posle 2,3 k i dalje bude prozirno(braon) sve je ok imash relativno cist motor.Ako pre toga totalno pocrni, onda je to u principu losh znak, i mozda bi trebalo preduzeti neke drasticnije mere...
        Jesam malo ovo konfuzno napisao, ali pitaj sta god te interesuje

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Brate, ja kad izvadim moje ulje iz motora posle 10k km jos uvek je braon...Pile se cudio
          Power of dreams !!!

Comment

• Zeljoni
            CBC Senator
            • 04.05.2007
            • 200
            • Beograd, Vračar

Originally posted by Honda
            Brate, ja kad izvadim moje ulje iz motora posle 10k km jos uvek je braon...Pile se cudio
            Pa jel to od rdje

Pozdrav sinovcima Legenda

Comment

• nikolicji
              CBC Veteran
              • 26.06.2007
              • 133
              • Beograd

Ulje je mineralno Elf prestigrade ts 15w40. Motor je ET 1.8 bio je dobar do skora a onda sam shvatio da lije ulje. Sad me zezaju i karburatori tj. levi. Do sada sam radio sve kod Novice i Dalibora ali oni nece da pipnu karburatore bez seta za reparaciju(80E). Auto ne vozim sada, jer izbaci svo ulje, trebalo bi danas da mi to srede ako ovaj dihtung sto sam kupio u Jap San-u odgovara. planiram da kasnije teram Motul neko 10w40 ili jos bolje 10w50. Tako kazu u fabrickom uputstvu API SE ili SF ovo Elf je SJ/CF ako sam dobro razumeo to odgovara. Nego kako to u manuelni menjac 10w40 ulje, nije mi jasno. Neki info o vrsti plz.
              Lud za Prelude

Comment

• Timothy Leary
                CBC Senator XXL
                • 23.04.2006
                • 439
                • Beograd

lako, svi Hondini menjaci koriste "retka" ulja, oduvek, bilo je puno primera unistenih menjacha kad su vlasnici unutra stavljali neki 85w ili slicno....

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Kod honde se sipa motorno ulje u menjac-polusinteticko 10w40
                  Ili Honda MTF ulje...to je fabricka ugradnja...ali najblize ima kupiti u Austriji ja mislim...
                  Power of dreams !!!

Comment

• nikolicji
                    CBC Veteran
                    • 26.06.2007
                    • 133
                    • Beograd

Ma sipacu i u menjac Motul. Bar sam ja shvatio da je Motul uopsteno dobar za hondu. Da da shvatio sam da su sva ulja dobra nego dosta ljudi je zadovoljno Motulom pa rekoh kud svi tud i ja. A onaj ruski modifikator drugar ga sipa u 2.0i, kaze ne skodi, neka iskustva od vas.
                    Zaboravio sam bitnu stvar hvala sto postojite, uskoro cu i ja u HCS samo da opravim auto. Sramota da dodjem u sluzbenom jugu a kao Honda club. Poz.
                    Lud za Prelude

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

polako ima vremena....

samo puno puno truda i ljubavi i nista nije nemoguce

rece ja
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• nikolicji
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2007
                        • 133
                        • Beograd

Trud i ljubav su najmanji problem, od malih nogu chekam dan kad cu imati Hondu, a sad je tu. Svaki dan posle posla nesto cackam na njoj, samo da mi je neke garaze rasturio bih je celu.
                        Zna li ko koliki je stvarno problem rasturiti karuratore bez seta za reparaciju, ne bih da diram ako necu moci da ih sastavim, nije to jugo. Pukle su one gume na usisnoj grani do karburatora a boga pitaj sta je unutra.
                        Inace motor je presao 96k(ako je za verovati brojacu valjda ne premotavaju 20god star auto), al verujem da je katastrofa odrzavan, sudeci po tome da je sve sto se pokvari, a moze da radi bez toga, vadjeno. izvadjena je vakum kontrola, skinuti senzori i pulsari sa tockova itd. Da ne davim.
                        Lud za Prelude

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by nikolicji
                          Inace motor je presao 96k(ako je za verovati brojacu valjda ne premotavaju 20god star auto), al verujem da je katastrofa odrzavan, sudeci po tome da je sve sto se pokvari, a moze da radi bez toga, vadjeno.
                          onda je presao 96k, ali sa dvojkom ispred
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nikolicji
                            CBC Veteran
                            • 26.06.2007
                            • 133
                            • Beograd

Pa ni ta dvojka ne bi bila strasna da je auto odrzavan kako treba. A ja bih da ga sredim do kraja, al nema `vremena` jbg.
                            Lud za Prelude

Comment

• nikolicji
                              CBC Veteran
                              • 26.06.2007
                              • 133
                              • Beograd

Jel zna neko cenu za orginalni spaner zupcastog kaisa, Selakovic mi trazi 70E.
                              Lud za Prelude

Comment

• -Vedran-
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 3255
                                • Beograd

Pa to ti je cena...racunaj Selakovu ugradnju i to je to
                                Power of dreams !!!

Comment

Working...
                                X