Pitanja za Vlasnike Fiat Maree...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Pitanja za Vlasnike Fiat Maree...

Pozdrav, situacija je sledeca. Trenutno vozim Nissan Primeru 1.6 16v, `91 godiste i sa njom nemam nikakvih problema i izuzetno sam zadovoljan. Naime, imam jednu ponudu za Fiat Mareu 1.6 16v `98god, elx oprema, za 4500eura fixno! Spolja je u odlicnom stanju, a danas cu ici da je pogledam detaljnije...
    Interesuje me sta da gledam na ovom auto? Koje su joj slabe tacke?
    Kolika je ocekivana potrosnja?
    Da li je usisna grana metalna ili plasticna posto ce tu odmah da ide ugradnja plina?
    Koliki su troskovi odrzavanja? Koliko kostaju filteri ulja, vazduha, goriva? Koliko kostaju svecice, koje se stavljaju i na koliko se menjaju?
    Sta je sa zupcastim, na koliko se on menja i ide li u kompletu sa spanerima i koliko to zadovoljstvo kosta?
    Koliko izdrzavaju dik plocice i diskovi?
    Koje ulje ide u motor i kolicina? Moze li polusinteika 10w40?
    Da li je limarija pocinkovana?
    Koliko prelaze motori, konkretno ovaj 1.6 i trose li ulje?
    Na kojoj prosecnoj kilometrazi se menja komplet kvacila i koja bi cena bila?
    Trebaju mi i cene nekih delova koji ce se sigurno menjati, da znam pa da uporedim koliki me troskovi ocekuju...

Ovo mi je na brzaka palo na pamet a mozda ce biti jos koje kada auto budem detaljnije pogledao a dotada slobodno se raspisite, sto vise znam, to je mogucnost za gresku manja... Pozdrav!
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Sta je ovo, nema niko da vozi Mareu? Mogu i vlasnici Bravo/a da se javi posto je to skoro isti auto... Kako da proverim da li auto ima plasticnu ili metalnu usisnu granu??? Gde da gledam, sta da gledam, koji deo je plastican ili metalan? Moze neka slika?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

I vlasnicima Brave ili Brava nije ništa jasno pošto sam video sve kombinaciej od komplet aluminijuma do komplet plastike sa svim prelazima pola pola
      Daklem, od leptrira pa na dalje prema glavi motora sve mora biti metalno.
      Leptir je ono gde se završava sajla od gasa.
      Treba da je metalna ali treba i pogledati.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

E hvala, pogledacu, probacu da slikam pa cu okaciti da vidis, da se ne bi zajebao... Ugradio bih gas, ali mi se ne daje 1000 veverica, tj. hteo bih da ugradim sistem sa lambda kontrolom... Koliko bi kostala ugradnja takvog sistem sa obicnom bocom i onom sto ide u rezervni tocak. BTW, kolika maksimalna boca moze da se ugradi na mesto rezervnog tocka?
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Godina 98 je prelazna shto se tiche alu/plastika kombinacije. Do 10.98 je aluminijum a posle toga pola-pola , tj 2001 godishte je koplet plastika. Nadam se da neces da upadnesh u ona dva meseca, sa kraja 98.

Inache 1.6 motori vaze za izuzetno pouzdane, tako da ukoliko je opste stanje auta zadovoljavajuce, imash izuzetno dobru cenu.

39l je maximalni kapacitet toro boce koji staje , a da ostane ravan gepek
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Ima li nacin da se proveri koji je mesec, odnosno da li upada u tu skuplju kategoriju? Inace tocak je manjih dimenzija od ostalih, onaj tanki... 39 litara je boca i jel na tu cifru racunam 80%? Ako jeste onda treba da stane oko 31.2gasa sto bi pretpostavljam trebalo da bude dovoljno za oko 300km mesovite voznje.... Jesam li dobar sa racunicom??? I jos jedno pitanje za Doru, sto mu je ovaj auto na komplikovanoj listi??? Pozdrav!
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

E dosta mi je te liste, nikad da je obrišem
              Zato što treba poisključivati svašta, zato što nekad nije bilo emulatora za Bravu, zato što je skučen, zato što svi hoće običnu bocu veliku ko cisterna a da se vadi točak normalno i tako to... :
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Situacija je sledeca. Isao sam da pogledam auto samo informativno a za koji dan cu da idem na probnu voznju da vidim kako se ponasa na putu. Vlasnik tog auta je rodjeni rodjak moje devojke, ne vodi se na njemu vec na coveku koji je auto uvezao radi preprodaje i pandur je... Tako da je legalan, uvezen je iz italije i legalno registrovan na nase table... Auto nije bio kod njega dva dana kada ga je rodjak od devojke kupio... Od tada, posto ne prelazi mnogo, za godinu dana nije presao vise od 5.000km i vise stoji u garazi nego napolju. Razlog prodaje mi je naveo da mu treba robusniji auto i dizel, posto plin ne zeli da ugradjuje, nesto sto moze u selo da tera po jarugama, misli Ladu nivu da kupi posle Fiata... Dakle za poreklo sam siguran... Inace cena je 4.700 ali sam ga ja pitao za konacnu najnizu ispod koje ne bi dao auto... Sto se stanja auta tice, mogu samo da kazem perfektno... Sve bukvalno radi, motor kao apoteka, sipano ulje selenia sint, nigde nije udaran, ima par ogrebotina ali nista strasno... Jeste malo nizi jer ima cetrnaestice pa bi to moralo da se menja, da se stave petnaestice... Zupcasti nije menjao i ne zna se kad je menjan... Jedini problem je sto ne radi pokazivac kilometraze, digitalni, nema ukupno predjene i one od zadnjeg sipanja goriva!!! Kaze da se to pokvarilo u njegovom posedu, i da kad je on uzeo auto bilo je na tabli 83.000km a da je sada manje od 90.000km!!! Meni ovo deluje mala kilometraza za 98 godiste iako je u odlicnom stanju spolja i unutra! Moze li to nekako da se proveri! Sta raditi sto je fabricki radio onakvog oblika, ne mogu nista drugo da stavim, postoje li neki adapteri za to... Skoro sam na trenutnom autu kupio mp3 player pa bih voleo i njega da prikacim! Znaci stanje je super, nigde udaran i sve funkcionise super. Jos treba da odem u voznju i na kanal pa i to da proverim... E da koliko kosta zupcasti+spaneri+rad majstora??? Postavicu i slike kada budem isao da ga provozam... Pozdrav!
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Originally posted by Srdjan
                  ...Sta raditi sto je fabricki radio onakvog oblika, ne mogu nista drugo da stavim, postoje li neki adapteri za to... Skoro sam na trenutnom autu kupio mp3 player pa bih voleo i njega da prikacim!...
                  Postoje adapteri za svaki model automobila (table) koji se kupuju odvojeno, imash u "Auto muzika, gps i elektro odeljene" sekciji zalepljenu temu sa informacijama o prodavnicama i tamo adresu te i tel. prodavnice "Kanibal" - nazovi, proveri... Cena je od 10-20 eur (po mojoj slobodnoj proceni). Pozz

Ako kvalitetan mehanichar "blagoslovi" - kupuj (moje mishljenje).
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• nasta
                    CBC Član
                    • 13.04.2005
                    • 25
                    • Leskovac

Kupio ja taj "adapter".Kosta 2150.00 din. i lepo izgleda.

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Nasta to posle lici, imas li kakvu sliku???
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Evo izvestaja i slika:

Namerno sam stavio vise slika motora da bi bio siguran da li je metalna usisna grana, ja koliko sam zagledao jeste, sta kazete??? Kako da proverim koji je mesec proizvedena, moze li na osnovu broja motora ili sasije nesto da se ustanovi??? Pokazivac kilometraze uopste ne radi, a na forumu VG je neki lik rekao da je to siguran znak da je neko nesto cackao oko kilometraze.... Lamela je menjana a auto nema 90.000km, jel to moguce??? Vozen je u Italiji 5-6godina i da li je lamela mogla da rikne posle tako male kilometraze??? Dobra stvar je sto je zamenjena i stavljena je original... U voznji je sve kako treba, bio sam na kanalu i odozdo je kao casa, nemam zamerke osim jedine sumlje u kilometrazu! Bio sam u servisu i oni su mi potvrdili da je stanje odlicno...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• CLD
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2005
                          • 1225
                          • Belgija - ranije Luna-Chico

Motor je opran tako da ne moze da se vidi u kakvom je stvarnom stanju. Obicno iskljucuju sat zbog carine ako ne mogu da vrate kilometre, a na Fiatu je malo komplikovanije vracanje kilometara i moze da se desi da ti sredi ceo sat. ovako na izgled auto izgleda stvarno ocuvano i sad budi pametan. Neznam kako taj motor podnosi tu karoseriju ipak je ona malo veca, a motor samo 1.6. U svakom slucaju auto lepo izgleda.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Motor nije pran vise od godinu dana, to znam sigurno, a ranije verovatno jeste... Nego sta kazu Dora i Ivan, jel ovo upada u jeftiniju kategoriju kada se ugradjuje plin? Mislim, jer ne mora sekvencionalna varijanta? I moze li to da se vidi sa slika?
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Veci deo usisne je metalni. Od plastike moze da bude samo deo uz samu glavu. Ne znam da li takvo resenje uopste postoji. To ce morati da kaze neko ko se sretao sa tim motorima, ali ja sumnjam. Mislim da ces moci da prodjes sa jeftinijom varijantom.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
                              X