BMW E46 318i ili Audi A4 B6 1.8(T)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

BMW E46 318i ili Audi A4 B6 1.8(T)

Zanimaju me iskustva vlasnika i servisera, cene održavanja, pouzdanost i trajnost/kvalitet mehaničkih delova, koliko ih vole lopovi i kako podnose TNG sobzirom da je Audi turbo.

Hvala.
    Aspirazione naturale!
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Odg: BMW E46 318i ili Audi A4 B6 1.8(T)

Nisam ni vlasnik ni serviser ali da dam doprinos.

I jedan i drugi rade odlicno na sekvent plin i tu nema nikakvih problema. Audi je vise na meti lopova to je sigurno.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Desmo
      CBC Senator
      • 27.06.2010
      • 280
      • Vrsac
      • VW Mk2 1.8

Ima li koga na forumu
      Aspirazione naturale!

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Težak izbor. Audi je jači, BMW ima turbinu manje, pa je i moguće vanredno održavanje niže, Audi opet ima potencijal za dizanje snage, BMW se manje krade, Audi za dlaku ima više mesta unutra, BMW za dlaku bolje leži na putu....

Ja bih birao isključivo u odnosu na stanje vozila-
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Jedine prednosti BMWa su što se manje krade, što ima zadnju vuču i za nijansu nižu potrošnju. Sve ostalo je na strani Audija. Što se motora tiče, iako na prvi pogled izgleda da je Audijev motor zbog turbine komplikovaniji, nije baš tako, i BMW ima brdo senzora i novotarija koje umeju da zadaju glavobolje. Medjuubrzanja su dobra kod oba, BMW ima 200nm obrtnog momenta sto je odličan rezultat za jedan 2,0 motor bez turbine tj. samo 10nm manje od Audija. Audi ima zupčasti kaiš, BMW lanac. Nose istu dimenziju guma, cene redovnih servisa i trapova su više manje slične. To bi bilo to otprilike, koji god da uzmeš nećeš pogrešiti, ali moj glas svakako ide Audiju.

Comment

• MS PK
            CBC Član
            • 09.01.2012
            • 89
            • Prokuplje
            • nema

Mislim da se taj 1,8t nije nesto dobro pokazao..

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Lose mislis!

Comment

• Desmo
                CBC Senator
                • 27.06.2010
                • 280
                • Vrsac
                • VW Mk2 1.8

Čuo sam od vlasnika golfova da 1.8T ponekad ima problema sa ventilacijom kartera a na forumu pročitao da BMW sa baš tim motorom zbog lošeg španera može da prezubi da mu je rashladni sistem slaba tačka
                Last edited by Desmo; 07.06.2012, 15:59.
                Aspirazione naturale!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Svi 1.8T motori od 2000 do 2007 imaju problem sa provetravanjem kartera pa zato koksaju. Savet je da se na tim motorima ne primenjuje LL servis a ako je u proslosti to ipak cinjeno skidanje kartera sa pranjem i zamenom sita na crpki resava potencijalne probleme. Sto se BMW tice savet je da se pri kupovini polovnjaka odmah uradi veliki servis kao i da se zamene creva i posuda za rashladnu tecnost.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Desmo
                    CBC Senator
                    • 27.06.2010
                    • 280
                    • Vrsac
                    • VW Mk2 1.8

Probao sam oba auta jedino što su bili dizeli i bmw je bio stariji tip e46...kod audija mi je malo lepši enterijer i tabla al zato je spolja skoro pa bezdušan za razliku od bmw. Čini mi se da je bmw malo mekši, nažalost benzinjare nisam imao prilike da probam. Kod 1.8T me malo plaši ta turbina a kod bmw sve ostalo ;D. Verovatno da 1,8T ima plivajući zamajac? Šta je s BMWom?
                    Aspirazione naturale!

Comment

• CMATeam
                      CBC Početnik
                      • 09.06.2012
                      • 4
                      • Beograd

Pozdrav svima na forumu, kako imamo oba automobila u familiji pokusacu da dam sto iskreniji odgovor, bez da budem pristrasan. Ali, pre toga bih zamolio zverka da malo pojasni da li je potrebno pranje kartera i zamena sita na crpki iako je sve kako treba i auto radi besprekorno?

Comment

• CMATeam
                        CBC Početnik
                        • 09.06.2012
                        • 4
                        • Beograd

1,8T su se izvanredno dobro pokazali, primetio sam u Nemackoj, velika vecina je prelazila oko 400-500kkm, servisi su radjeni na 15kkm. Imaju plivajuci zamajac i moze se za pristojnu sumu kupiti APR-ov koji je u stanju da izdrzi svakojaka cimanja i imaju dugacak zivotni vek.

Desmo, nemoj da me pogresno razumes, ali bmw e46 pored b6 izgleda smesno, pogotovo zadnji kraj, ne bih se slozio da je bezlican.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

sve je stvar afiniteta. i meni B6 izgleda bezveze a E46 sto moze da se nadrka ne moze ni jedan (ogibljenje, tockovi). Sto se 1.8T motora tice, svi oni rade lepo do jednog momenta kada se upali lampica za ulje a tu je vec kraj price. Boost je imao situacije da su mu dolazili pasati sa po 80000 na satu. Lezajevi radilice ko folija od milka cokolade. Znaci, citav motor ostaje bez podmazivanja, turbina, glava, sve... Skidanje kartera i zamena sita je vremenski i finansijski beznacajna stavka da bi se rizikovalo prolupavanje. Jedino u slucajevima da je auto od prvog dana kod istog vlasnika koji je sipao pravu sintetiku i menjao na 10000km a sa nasim djubretom od goriva ni to nije garant da je motor cist unutra.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• CMATeam
                            CBC Početnik
                            • 09.06.2012
                            • 4
                            • Beograd

Originally posted by zverko View Post
                            sve je stvar afiniteta. i meni B6 izgleda bezveze a E46 sto moze da se nadrka ne moze ni jedan (ogibljenje, tockovi). Sto se 1.8T motora tice, svi oni rade lepo do jednog momenta kada se upali lampica za ulje a tu je vec kraj price. Boost je imao situacije da su mu dolazili pasati sa po 80000 na satu. Lezajevi radilice ko folija od milka cokolade. Znaci, citav motor ostaje bez podmazivanja, turbina, glava, sve... Skidanje kartera i zamena sita je vremenski i finansijski beznacajna stavka da bi se rizikovalo prolupavanje. Jedino u slucajevima da je auto od prvog dana kod istog vlasnika koji je sipao pravu sintetiku i menjao na 10000km a sa nasim djubretom od goriva ni to nije garant da je motor cist unutra.
                            Zverko, hvala na odgovoru, btw: ko je boost? Moze li se dobiti kontakt tel. na pp ukoliko je covek ( servis oooo ) za preporuku?

Pre par dana smo zamenili ulje, od prvog dana koristimo Castrol full sunt. od txt-a do edge-a, menjamo na 10000km, ne bi trebalo da ima problema. I upravo to, sve je stvar afiniteta, ali b6 sa ultra sport opremom i tockovima od 18" bar meni reprezentativno izgleda

Comment

• CMATeam
                              CBC Početnik
                              • 09.06.2012
                              • 4
                              • Beograd

Desmo, turbina se moze naci za 300 do 400 eur. ne treba to da te plasi

Comment

Working...
                              X