Benzin, TNG ili Dizel?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Benzin, TNG ili Dizel?

Nisam video slicnu temu, a i po skorasnjim poskupljenjima se sama namece:

Elem sta ciniti da se prodje sto jeftinije u voznji, sta vi mislite da je trenutno najisplativije?

Danas sam prodao auto (1.8 plin) i ne znam sta da radim, dvoumim se izmedju 1.2 benzinca(Punto, Corsa, Clio, Polo), 1.2-1.6 benzinca pa da ugradim plin, ili 1.3 MultiJet ili 1.4 TDI (Punto, Polo)

Treba mi auto svaki dan, prelazim nekih 20 000 godisnje, a poenta je da uzmem neki auto da me sto manje kosta, da idem na posao, teretanu, ponekad van grada...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Benzin, TNG ili Dizel?

punto 1.2 na plin.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

Odg: Benzin, TNG ili Dizel?

ovo sto kaze Chubbs. sto noviji benzinac sa sto manjim motorom i sekvent gas DOBRO namesten i ustelovan.
      i bez problema 7-8 litara gasa po gradu , u prevodu 4 litra benzina-dizela. jeftiniji su za popravke od modernih malih dizela.
      na otovrenom putu potrosnja u novcu kao 3 litra benzina-dizela.
      ne postoji jeftiniji nacin.
      nema manje registracije.
      nema jeftinijeg odrzavanja.

ima CNG (metan) ali malo ima pumpi,koliko ja znam ne postoji ugradnja. i boce su preskupe .
      samo neki polovan iz uvoza ,ali opet problem pumpi ,odrzavanja.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• MS PK
        CBC Član
        • 09.01.2012
        • 89
        • Prokuplje
        • nema

Punto 1.2 8v sa plinom i to je to.

Comment

• Cacanin
          CBC Senator XXL
          • 10.10.2005
          • 343
          • Cacak

Drugar vozim Punta 1.2 VAN sa plinom i mogu ti reci da nisam vozio a Bogami ni cuo da postoji auto koji manje plina trosi na 100 km, dakle zimi kad su bili ekstremni uslovi -15 do -22 (ova zima) pola grad, polu otvoreno, 10 litara ali upalim auto i radi 15 minuta dok se ne zagreje i otopi sneg, kad negde cekam ne gasim 5-10 minuta, meni se cinilo dosta...! Ali opasna zima i dugo radi kreni stani !

Medjutim par zadnjih tankova, znaci pun-prazan 100km grad i Cacak-Beograd-Cacak ( lagane) voznje 6.5 litara... To je stvarno malo...

Ako jos treba neka pomoc TU SAM !

Comment

Working...
          X