Mazda RX 8 ili ipak nesto drugo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 22_racing_22
    CBC Član
    • 11.07.2012
    • 11
    • Cacak

Mazda RX 8 ili ipak nesto drugo

E ovako, uskoro bih trebao da kupim svoj prvi auto, do sada sam vozio samo kevin C3 1.4 CDI. Zbog cene registracije, performansi, ali i atraktivnog izgleda cini mi se da je mazda rx8 1.3 (revolution) dobar izbor. Ali zanima me dali se auto kvari cesto, koliko je skupo odrzavanje i servisni intervali. Takodje sam otvoren i za druge predloge (u izboru je i TT 1.6/1.8 ). Hvala u napred
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

Odg: Mazda RX 8 ili ipak nesto drugo

Wanker

Lepša je Mazda al pametnije je uzeti tetku. Nije se proizvodio 1.6, najsabiji agregat je 1.8T 110kw
    Aspirazione naturale!

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Ta Mazda je vrlo egzotičan automobil i kao takav vrlo verovatno može da ti pravi probleme u smislu pravilnog održavanja u zemlji svrbiji. Mnogi naši vrli majstori (čast izuzecima) se izgube kad vide Alfin motor sa 2 svećice po cilindru a mogu da zamislim šta se događa kad ugledaju wankela Uzimajući ovo u obzir mislim da je Audi daleko racionalniji izbor u ovoj situaciji.

Comment

• MILAN VTS
        CBC Veteran
        • 06.10.2010
        • 159
        • Beograd
        • Saxo vts 16v

Mazda je svakako atraktivnija,bolja u voznji,delovi su svakako skuplji od Tetejca vise trosi goriva,neki kazu i ulja,RX-8 je u sustini pouzdana tako kazu...

Comment

• Desmo
          CBC Senator
          • 27.06.2010
          • 280
          • Vrsac
          • VW Mk2 1.8

Aspirazione naturale!

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

za zemlju srbiju i njene odlichne uslove servisiranja (benzin,ulje,majstori) ti predlazem i ja kao vlasnik RX-a da kupis TT-a...osim ako nisi u stanju da RX-a servisiras negde preko.ne zato sto je RX losiji ili nekvalitetniji auto od TT-a vec je teska egzotika.Kod TT-a ti je obican VW-ov motor, nema nista posebno na njemu...opet da naglasim za RX-a da svi problemi poticu od samog vlasnika ili od prethodnog vlasnika.
            Wankel je specifican motor,da nije ne bi davao preko 230 konjica iz 1.3l zapremine.ako se doda na to da mehanicki za jedan okret "radilice" kod wankela odradi se tri paljenja,dok kod klipnog motora samo jedno,potrosnja je onda srazmerna i samim tim i habanje.od decembra 2010 sam presao oko 20.000km bio tri puta na godisnjem servisu,6 puta menjao ulje u motoru,dva puta u menjacu i LSD-u,i jedno 10 Track Day odvozao-bez ijednog kvara,problema,ili slichno.na zadnjem servisu merena kompresija u komorama-sve je na fabrickom nivou.jednostavno magichna rec je odrzavanje.sve ostalo je prdenje u prazno sta god ti neko nesto drugo kaze
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• AreOut
              CBC Senator XXL
              • 22.07.2006
              • 590
              • Zabjelo

istina, RX8 je odlican auto kad se redovno odrzava, s tim sto mu odrzavanje nije bas jeftino..

ja bih ti preporucio S2000 (sa hard topom) TT mi je kao sto mu ime kaze vise nekako za tetkice koje bi da se osjecaju mladje i ostale sponzorusice
              http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• 22_racing_22
                CBC Član
                • 11.07.2012
                • 11
                • Cacak

Hvala svima na odgovorima, da u prici sa mehanicarima koje znam cuosam ovakve komentare " Ma bezi od toga, to ti niko ziv nezna da uradi, sve je to lepo i mala registracija, al ima veliku potrosnju ...."

Comment

• MILAN VTS
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2010
                  • 159
                  • Beograd
                  • Saxo vts 16v

Jesi razmisljao o opel astri kupe 2.0 turbo, nissan 350z, o 407 malo da se nafura neka felnica sto bi juice rekao

Comment

• 22_racing_22
                    CBC Član
                    • 11.07.2012
                    • 11
                    • Cacak

Ne, nebih uzimao ni 407 ni astru, z 350 je uredu ali nisam bas u mogucnosti da mogu da finansiram registraciju od 100 i kusur hiljada Tako da ce se izbor svesti 1.6 - 1.8 TT 99-01. http://polovniautomobili.com/oglas2367507/audi_tt/ ovaj mi je zapao za oko. . .

Comment

• MILAN VTS
                      CBC Veteran
                      • 06.10.2010
                      • 159
                      • Beograd
                      • Saxo vts 16v

da da ovaj tt-ejac je u fulu

Comment

• 22_racing_22
                        CBC Član
                        • 11.07.2012
                        • 11
                        • Cacak

Da li bi mozda mogli da mi kazete nesto konkretnije o Tetejcu quattro 225hp 1.8 2002 ?
                        Last edited by 22_racing_22; 29.07.2012, 14:02.

Comment

• Vuk
                          CBC Član
                          • 06.10.2007
                          • 70
                          • Beograd

Quattro (four-wheel-drive system)From Wikipedia, the free encyclopedia

Quattro (meaning four in Italian) is the name used by Audi AG to indicate that all-wheel drive (AWD) technologies or systems are used on specific models of the Audi automobiles.

Ne bih da zvucim prepotentno, ali mislim da bi dobro trebao da razmislis o svom prvom automobilu.
                          "Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"

Comment

• 22_racing_22
                            CBC Član
                            • 11.07.2012
                            • 11
                            • Cacak

Tu sam da cujem savet, zato sam i otvorio temu Inace do sada sam bio u motosportu, tacnije motokrosu pa sam slabo upucen u auto industriju `

Comment

• WEST 014
                              CBC Senator XXL
                              • 17.08.2010
                              • 862
                              • Valjevo
                              • Audi A4

To je motor 1800 ccm, 20 ventila, postoji u dosta varijanti, 1.8 20v 125 ks atmo, 1.8t 150ks,165ks, 180, 225.. Standardan motor koji se ubacivao u Oktavije, Golfa 4, Passat, Polo GTI, Audi A3, A4, A6... Verovatno najskuplja stavka kod TT-a je limarija i svetlosne grupe, mada ne verujem da planiras da ga lupas svaki dan. Mislim da preko moze da se nadje dosta povoljnije, ovde su im cene prenaduvane a i pitanje u kakvom su stanju i koliko imaju kilometara. E da, negde sam procitao da svaki TT unutra zveci i tandrlja, plastika se brzo rastrese i opako nervira, tako da ako to neces da trpis da znas.

Comment

Working...
                              X