Licni uvoz automobila. Sta, gde? Kako?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Licni uvoz automobila. Sta, gde? Kako?

U zelji da zaobidjem kupovinu sledeceg vozila u Srbiji odlucio sam da odem samostalno preko grane i sam dovezem sebi auto. Nije mi zao da neko zaradi 1000 eura na meni, zao mi je sto ce osim toga da me prevari a to nije dobro. Prosli put kad sam jurio auto, smucilo mi se da gledam gadne njuske koje mi pricaju price za malu decu. Zurio sam pa sam morao ovde uzeti nesto. Silom prilika radim posao koji je dosta vezan za polovnjake pa znam kako stvari stoje sto se toga tice. Cilj mi je da odem i doteram DOBAR auto, a to preprodavci ovde ne doteruju!

Bitno mi je da mi preporucite gde da odem i potrazim auto. Imate li pozitivna i negativna iskustva sa time i sve sto moze pomoci u ovom poduhvatu. Razmisljam da odem u Austriju ili Nemacku. Nije mi bitno da li cu uzeti od vlasnika ili na placu ako taj plac ima dobru reputaciju. Koja varijanta bi mi bila najbrza, najpovoljnija. Sta mi treba od dokumentacije. Ajde ljudi pomazite ako znate nesto u vezi ovoga!

Inace moj plan je da sednem na avion-bus, pazarim auto i sam ga doteram. Zvuci lako ali nije sigurno, pogotovu ne za nekoga kome je prvi put da se uplice u to!

Svaka pomoc je dobrodosla!
  • MN026
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2009
    • 348
    • SMEDEREVO

prvo znanje jezika,a o ustedi sa avionom tesko ce biti,pa ako kupujes auto za 2-3k evra isto tesko ces ustedeti a za manje jos teze,ako kupujes auto sa pravih 100tinak hiljada razocaraces se u cenu
    sve u svemu moras ,,tamo,, da imas leganje,vreme i volju da trcis sa kraja na kraj nemacke koja nije uopste mala a i jeftina sto se tice prevoza i to vozom-kao najeftinijim prevozom..........ne pokusavam da te odbijem jer sam i ja tako mislio pa na kraju kupio auto ovde....

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Kada god se krene u pricu sa licnim odlaskom i kupoviom automobila u inostranstvu obavezno pocnu ove price o tome kako je to skupo, neisplativo, maltretiranje i ko zna sta jos. Nije lako ali je daleko od toga da je komplikovano a pogotovo toliko skupo. Nije skupo ako uradis pravu stvar. Ja ti pricam ono sto sam sa svojim drugarom iskusio kada je kupovina u inostranstvu.

Prvo dobar auto nije jevtin. Ako podjes od toga i to ti je jasno i jos imas pare e onda ti juris dobar auto a cena je na drugom mestu. Kako ces otputovati je tvoj izbor. Gledaj da prilikom pretrage na internetu odaberes oblast oko jednog grada gde ces biti stacioniran, a oko vecih gradova ima mnogo auto-placeva i nema sanse da ne nadjes ono sto hoces. Kupuj u auto-kuci koja prodaje polovna vozila, a ne na nekom ogradjenom placu. Ti imaju svu dokumentaciju i to sto kupis je prava stvar + sto mnogo njih daje garanciju ako je auto na nekoj kilometrazi ispod 100 000. Kao sto sam rekao ta auta nisu jevtina ali ti hoces dobar auto.
      Ja i moj drugar smo trazili za njega Audi A4 2007. Nasli na mobile.de u nekoj auto kuci blizu Dresdena. Sa prodavcem na mail smo se u principu sve dogovorili. Auto je bio od prvog vlasnika, sa nekih 50 000 km imao je fabricku garanciju jos godinu ali je prodavac garantovao za +1 u principu tesko da bi to iskoristio ali lepo je znati, prodavac bi pripremio sve papire za izvoz (poslali smo mu listu potrebnih dokumenata dobijenom od speditera) detaljno nam je opisao sve o autu. Za svaki slucaj nasli smo jos sijaset Audija kod ostalih dilera. Otisao je tamo onaj prvo koji smo gledali je i kupljen, malo cenkanje i posao zavrsen. Sve je bio kako je opisano i na slikama. Dobio je sve potrebne papire i dovezao auto na tockovima. Ocarinio bez problema, prihvacen racun od prodavca na tu osnovicu je i carinjen, nista nije petljao sa kilometrazom itd. Dakle sve po PS. I da on je uspeo da vrati porez nazad sledeci put kada je isao za Nemacku, to moras proveriti sa prodavcem i to je onaj finansijski momenat koji mu je "popravio" racun na kraju.

Dakle sve je teklo jako jednostavno. Od njegovih troskova samo hotel na jedan dan jer je imao prevoz do tamo i naravno put nazad. Razlog? Pa covek je imao novac i hteo je odlican auto sa solidnom opremom. Nije muvao prilikom carinjenja, nije kupovao na "nekom placu" jer je auto 600-700 eur jevitinije. Kostalo ga je kao da je kupio ovde taj isti auto, nepoznate kilometraze sumljivog odrzavanja i bez ikakve garancije.

Jeste skup nacin ali na kraju njemu se isplatio jer taj auto nista pored redovnih servisa video nije. Dakle ako hoces dobar auto i spreman si to da platis, niko ti nece kupti bolji auto osim tebe samog pogotovu na mestima koja moraju da ti daju na uvid kompletnu dokumentaciju, jer tamo se ozbiljni prodavci sa tim ne igraju. E ta sigurnost kosta malo vise. Po meni vredi.

Sta ti je potrebno od papira je najbolje da pitas speditera koji ce ti cariniti auto. To je to. Nije to nikakva nauka ako neces da se bavis srpskim modelom, uvoz iz Nemacke, pa se pravi iz Italije, pa se dize kilometraza pre carinjenja pa se parvi flash servisna itd......e tada jeste komplikovano i u toj varijati kupi auto ovde.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• WEST 014
        CBC Senator XXL
        • 17.08.2010
        • 862
        • Valjevo
        • Audi A4

Posto sam dosta dobro upucen sta se radi pri uvozu, to cu zaobici, a ionako je carina sada mizerna i ne predstavlja ozbiljan trosak.

Najveci problem je opet nekako zurba, jer moram prvo da prodam svoj auto,pa onda da trazim. Nemam kesa da natenane kupujem i prodajem.

Ako ne uradim to sto sam isplanirao, onda cu svakako ovde gledati da kupim sto mladji auto od vlasnika i kraj...

Comment

Jel zna neko šta je sve potrebno od tih exportnih papira i koliko koštaju za auto iz Nemačke?

Comment

• Desmo
            CBC Senator
            • 27.06.2010
            • 280
            • Vrsac
            • VW Mk2 1.8

Zanimljiva tema. Od čega zavisi povraćaj poreza i da li je moguće ostvariti to pravo na drugi način sem ličnog odlaska u Nemačku?
            Aspirazione naturale!

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Desmo View Post
              da li je moguće ostvariti to pravo na drugi način sem ličnog odlaska u Nemačku?
              Nekad je bilo da porez možeš da dobiješ nazad na izlasku iz Nemačke ali u nekom umanjenom iznosu.
              ex SAABotražitelj

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Ma taj porez nemas uvek, to kad kupujes od firme vozilo, onda mozes.
                To je kao kod nas PDV, pa ako se radi izvoz ili prodaje strancu koji je oslobodjen PDV-a, onda se on odbija.
                Tj. ako kupujes od pojedinca, tog odbitka nema. Na sajtovima, mobile.de recimo, obelezeno je sa * ako moze odbitak da se radi.

Comment

• vladaomega
                  CBC Senator XXL
                  • 11.10.2010
                  • 484
                  • beograd

automobil kupuj samo od vlasnika a ne na placu.sa vlasnikom napravis ugovor i overis kod notara.posle toga pravac policija,odjava vozila,zoll table i zeleni karton.to je najsigurnija varijanta.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Sve veliki uvoznici ovde i svi sve znaju
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Lako je tebi da zayebavaš. Ljudi imaju volju da pomognu sa onoliko znanja koliko ga imaju a ti, što si u tom poslu i znaš mnogo više, nećeš da pomogneš kao da će sada on da ti ugrozi posao time što će da dotera auto za sebe.
                      ex SAABotražitelj

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Moram da se zahebavam jer ispada da je kupovina auta kao da si otisao po papirne maramice i tu iza coska ima bas da se uzme itd. Par puta sam objasnjavao i to u sitne detalje kako i sta, a i ko god je nazvao i pitao veruj nije ostao uskracen za pravu informaciju sta kako i gde, a da ponovo kucam, pa da tumaci ko kako hoce jok more
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Desmo
                          CBC Senator
                          • 27.06.2010
                          • 280
                          • Vrsac
                          • VW Mk2 1.8

Šta ima veze piši, iskopiraj. Ima nas koji bi išli po maramice
                          Aspirazione naturale!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

izgleda da on nece C/P, ali i da drugi nece SEARCH - sve ovo je vec lepo oobjasnjeno par puta, a sve su teme imale slican naziv - kako kupiti auto u Italiji,kako kupiti auto u japanu, kako kupiti auto u EU, kako kupiti auto tamo, vamo......

ovde lock, da se lagano ne pobijete
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Samo da dodam, ispod svake teme ima nekoliko naslova tema koje su slične po naslovu ili sadržaju tako da i ne treba puno tražiti...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X