Postupak pri prodaji auta u staro gvoždje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blackeyed
    CBC Senator XXL
    • 06.07.2005
    • 402
    • Novi Sad

Postupak pri prodaji auta u staro gvoždje

Starom autu (Skoda Favorit 135, 91) nema više spasa i jedino je ostalo da ide na otpad.

Pošto mi registracija još nije istekla, zanima me kakav je postupak papirološki, pretpostavljam da treba da vratim tablice, da li treba nešto da radim da osiguranjem ? Da li su potrebni još neki papiri ?

Inače, ako neko ima iskustva, da li je bolje prodati nekom ko to otkupljuje, ovo mi je trenutno ponudjeno (iznos = (težina u saobraćajoj-200)*17 din) ili ići direktno u firme koje se bave sekundarnim sirovinama. Koga preporucujete za NS ?
    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Auto 91 godiste za otpad?
    Potrebno je samo da odjavis auto, vratis tablice pa ti tamo poniste saobracajnu i posle sa autom mozes da radis sta hoces.
    Taksa za odjavu je trenutno 670 dinara.
    Najbolje resenje je da ti neki majstor rashoduje auto do gole skoljke pa skoljku nosis na otpad i prodas gvozdje na kilo, a ostatak delova mozes prodavati posebno ili prodas sve nekom ko ima takav auto za delove.

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Jel treba još neki dokument uz ovu odjavu. Nešto mi spomenuše da možda treba nešto sa tehničkog ali to mi nije bilo logično...

Otpad mi je poslednje rešenje, zato i pitam koje su sve opcije. Motor je dobar ali limarija je loša (boljka svih Favorit&Felicija Skoda) i stvarno treba dosta uložiti da taj auto izgleda dobro. Nema zaiteresovanih za kupovinu a auto propada od stajanja, jbg, bar nešto para da uzmeme.

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• shime
        CBC Član
        • 22.05.2011
        • 79
        • Vlasotince
        • Peugeot 405

Koliko ja znam, kad ti u MUP-u poniste saobracajnu tj. odjave auto i vratis im tablice vise nista nije potrebno raditi. Ponistenu saobracajnu cuvas ako nekom prodas motor (kazes da je dobar) da moze da registruje auto sa drugim (tvojim) motorom.

Comment

• Blackeyed
          CBC Senator XXL
          • 06.07.2005
          • 402
          • Novi Sad

Hvala na odgovoru !

Ipak izgleda treba registracioni list, evo šta kažu na sajtu mup-a:

Одјава возила

Возило одјављује лице које је као власник уписано у саобраћајној дозволи и евидентирано у јединствени регистар возила или лице кога је власник овластио да одјави возило. Изузетно, ако је власник возила преминуо, возило може одјавити брачни друг или сродник из првог наследног реда:

За одјаву возила потребно је приложити:

1. регистрациони лист;
          2. саобраћајну дозволу;
          3. регистарске таблице;
          4. доказ о плаћеној Р.А.Т. (takse)

Jbg. treba dati 1500 za tehnički i još 670 za odjavu...Ovo je otprilike isto kao i overa ugovra + prepis...

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Piše, priložiti registracioni list, a ne tehnički pregled! Reg. list služi, između ostalog i za odjavu vozila. Popunjavanje RL nije nikakav problem.

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

E, pa nisam to znao, hvala na informaciji !

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

Working...
              X