Carinski postupak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • danilopeka
    CBC Član
    • 03.03.2011
    • 82
    • Prijepolje

Carinski postupak

Nasao sam jedno pola u srbiji..preko prijatelja..u pitanju je model 2005 godiste 1.4 benzinac 55kw 75konja..presao 145000..5 vrata..comfortline oprema..onaj model sa okruglim farovima..ceni ga 3 soma..samo sto ga je covek odjavio iz svajcarske i zbog toga ne mogu da imam onaj eur-1 obrazac pa mi je carina valjda 12,5 posto plus 18 posto pdv..auto je iz svajcarske..zena vozila..dosla na odmor kuci i ostavila auto na prodaju a odnela tablice i odjavila ga u svajcarskoj...moze li neko da mi priblizno kaze koliko bi me izasla carina? od toga zavisi da li cu uzeti auto...znate da vec drugo trazim a ovaj je savrsen...koja je vasa procena????
    Last edited by danilopeka; 13.09.2012, 18:56.
    Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Pitanje je, kako takav auto uvesti?! Jer je već počinjen carinski prekršaj: roba stavljena u promet, ušla u carinsko područje Srbije, bez prijave, da je za carinjenje. Jasno je, da je izvršen nelegalan uvoz radi prodaje. Kako misli, da izvrši prodaju? Za registraciju, potreban je kupoprodajni ugovor, overen u zemlji, gde je bio registrovan, original saobraćajna dozvola, carinska deklaracija, obračun carinskog duga i potvrde o plaćenim dažbinama.

Ovako, legalno ne može! Nelegalno može, ali kao protivnik takvog postupka, neću da reklamiram, već bih preporučio, da se ostaviš ćoravog posla.

Činjenica, da je vozilo odjavljeno u Švici i bez tablica, otežava ceo postupak, jer ne može da se vrati na svojim točkovima do granice i prijavi ulazak u carinsko područje radi prodaje. To, mora da se obavi šlepovanjem.
    Last edited by Franjo; 13.09.2012, 20:08.

Comment

• danilopeka
      CBC Član
      • 03.03.2011
      • 82
      • Prijepolje

Ja sam se raspitao za tu pricu..bas zbog legalnosti...ima dosta takvih slucajeva kod nas..zena nije neki prevarant ili slicno nego je glupa jednostavno...jedini problem je sto moram slepom da vozim auto do granice i okrenem ga nazad i dobicu sva dokumenta potrebna za carinjenje..to nije problem..tako su mi rekli carinici iz Uzica..kupoprodajni ugovor bi mi stigao kroz 2 dana ako se odlucim za auto..notar u svajcarskoj bi sve zavrsio i poslao..saobracajna je u autu..jeste da je komplikovano ali auto je kao boca...ali zbog te gluposti ne mogu da dobijem smanjenje carine..pa me interesuje zna li neko okvirno koliko bi izaslo..posto taj carinik tek prekosutra moze da mi javi tacno...a pominju iznose od 1500e :O ... ?
      Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• WEST 014
        CBC Senator XXL
        • 17.08.2010
        • 862
        • Valjevo
        • Audi A4

Pa trazi da ti posalju EUR, mislim da mozes da ga dobijes. Procenjivati carinske dazbine ovako napamet je glupo, zavisi od mnogo faktora. Zavisi od iznosa u ugovoru, godista, stanja, kilometraze, itd... Onda se po pravilu uporedjuju cene na carinskom Hostu, gleda se katalog i odredjuje se iznos...

Comment

• danilopeka
          CBC Član
          • 03.03.2011
          • 82
          • Prijepolje

A saobracajnu je zena poslala tom coveku iz svajcarske..odjavila ga pa poslala...to joj brat ..ima potvrda da je odjavljen auto...pa carinici kazu da bi dobio eur mora auto da bude prisutno da bi u madjarskoj udarili pecat neki..tako da nista od toga..a da ga radim kod nas kao neki ljudi sto znam..super su prosli ali meni se ne igra sa tim..carinik mi je takodje rekao ako nemam taj obrazac, ima neki zuto sivi papir,neka potvrda o izduvnim gasovima vozila,zajedno sa nalepnicom koju poseduje ovo vozilo,i na to moze da mi daju popust. Javljam vam kolika bude carina...
          Koliko vremenski kad nabavim kupoprodajni ugovor zajedno sa tim papirom i prebacim ga preko granice slepom do Ue..koliko vremenski traje carinjenje vozila?
          Malopre me zvao carinik..za moje vozilo iznosi 1180e
          Last edited by danilopeka; 14.09.2012, 11:18.

Comment

Working...
          X