Kompresija moze da ubije!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Kompresija moze da ubije!

U nedelju prolazim pored komsije i vidim radi nesto ispod haube na svom Roveru 620 dizel.Rekoh aj da vidim sta petlja.Kaze,menjao grejace pa mu jedan nesto sumnjiv,kao da je proslajfovao.Ja reko aj upali da vidimo da li ce da pusta kompresiju i na bijem glavu pod haubu.U momentu kad je zaverglao,nesto mi prozuji pored levog uveta i vidim nema grejaca u glavi motora (za malo da bude u mojoj).
    Ugasi on auto i vidimo sta se desilo.Grejac precnika 10mm mi je,pod pritiskom od oko 25 bari,proleteo na koji cm pored glave,razbio prozor na kuci,udario i ostetio plafon u sobi i zavrsio u gipsu u zidu koji je od auta udaljen 8-9m.
    Da je bio malo precizniji,ubio bi me ko zeca.Radi poredjenja,vazdusna puska izbacuje diabolu pod pritiskom od oko 8 bara.
    Sve ovo pisem da skrenem paznju svima kako bezazlena situacija moze da vas kosta glave.
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Najezio sam se citajuci ovo,imao si srece i to velike!

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Što se kaže "da slaviš ovaj dan". Zaista, sreća (u baksuzluku godine).
      Dobro što si stavio ovaj komentar jer se situacija slična ovoj često podcenjuje.
      Lepo kaže naš narod - jednom u godini i prazna puška okine!
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Bogami nije bezazleno, verovatno je ga odvio ali nije uspeo da ga izvuče iz glave i onda je kompresija ta koja je ga lansirala, ne vidim neku drugu mogućnost
        Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

I majstori stradaju jer često olako rade opasne stvari pošto su ih uradili mnogo puta a ništa se nije desilo.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chaboo
            CBC Veteran
            • 17.06.2012
            • 195
            • Beograd V.Mostanica
            • citroen C5 hdi

Znaci ne pod haubu kad neko drugi cacka,bitno da su svi zivi i zdravi.Meni se desilo da smo probali izvadjene grejace od golfa onako na zicu da li lepo usijavaju od vrha kad je jedan drzeci ga u ruci a drugom zicu opalio kao petarda i razleteo se na dva dela brat je bio pored...... Onaj vrh grejaca se zabio u zid malter bas duboko ne znam sta bi bilo da je pogodilo nekog od nas.

Comment

Working...
            X