Razlika je drasticna u korist ALfe.... S tim sto je BMW bio 316i 1996, god. ALfa je noviji auto, druga klasa, BMW kompakt je skracen (3 vrata). Mozda je to neuporedivo (babe i zabe) ali ja sam prezadovoljan sadasnjim stanjem... Na stranu sto u BG i Srbiji svaka seljacina seda u BMW ili Mercedes, tako da se meni BMW 3 serija proizvodnje do 99 god. (e36) uopste ne svidja (naravno, sem kompakta). Da rezimiram, i pre i sad sam voleo neku vrstu egzotike (sto je bio kompakt), a narocito sad sa ovom 156icom. Alfa je startna, ne tvrda u vesanju, nece da se prevrne u krivini (koliko god pokusavao da to namerno da uradim), lepa, nezna, brza, cuje se kao grmljavina.... Samo da se ne uzjoguni... Ne znam jos koliko trosi. Ne zuri mi se da to saznam....
Alfa ili bmw
Collapse
X
-
Hehe... Pa, gde bash nadje da uporedjujesh 316i compact sa 156-icom od 2 litra?!
Razlika je u nekih 50 konja snage, 400 ccm radne zapremine, 70-ak Nm obrtnog momenta.. pre svega chak i u samoj klasi automobila... Malo "promasheno" uporedjivanje, reako bih...
Sem toga, ja nikad ne bih ni pomislio da uzmem BMW compact (i ne znam zashto ga svrstavash u "egzotiku"). Ovo narochito vazhi za seriju E36, jer je chak i ono po chemu je BMW "poznat" - dinamichnost u vozhnji - uskracena kod compacta jer nema zadnju "Z-axle" osovinu kao sedani i coupe verzije iste serije (E36) vec obichnu osovinu koju je uz minimalne prepravku preuzeta sa "kockice". Upravo je Z-axle umnogome doprinela povecanoj dinamici vozhnje kod E36 (ista je i na M3 modelima), a nje kod compacta, dakle, nema...
Po svemu je, pa i po ceni, Compact E36 "obogaljen" model sedan/coupe verzije, i predstavlja "entry" model u BMW porodicu, i samim tim je daleko od bilo kakve "egzotike"...
Ne razumem tvoj post...
-
-
Ne razumem tvoj post...[/quote]
Ne razumes zato sto nisi pazljivo procitao
Covek me je pitao da uporedim u nacelu BMW i Alfu jer sam "promenio klub". Mogu da uporedim samo ono sto sam imao i vozio, zar ne? Uz to, rekoh da su to babe i zabe... Bmw kompakt je egzotika u smislu masovnosti na nasim drumovima, jer rekoh da dosta ljudi vozi BMW e36 u Srbiji... Kompakta nema toliko mnogo, ne vidja se toliko cesto.
U pojedinostima se slazem sa tobom, kompakt po pitanju osobina nije nesto narocito... Vizuelno mi je on jedini tip BMW e36 koji mi se svidja...
Comment
-
-
Ne razumes zato sto nisi pazljivo procitao
Vidis, ja bih se kladio da tamo pise:
Razlika je drasticna u korist ALfe...
E sad, ako bi pomenutu 156 uporedio sa sebi ravnim modelom iz BMW-a i onda komentarisao ko ce brzhe/bolje kroz krivinu i ko je startniji, to bi vec bila druga pricha...
Uostalom, kad vec pomenuh WTCC shampionat, na zvanichnom linku se vidi kakva je situacija sa BMW-om i Alfom. Naravno, to su Touring modeli koji su koncepcijcki ravnopravni za uporedjivanje. Dakle, tamo se vidi pravi "odnos snaga" bez uporedjivanja tipa "babe i zhabe" =]
Pozz
Comment
-
-
-
Odnos snaga u wtcc je izjednacen. Do pre dve godine Alfa je pobedjivala, svake godine sve teze, prosle godine BMW je pobedio...isto jedva. Prosle mozda i ne bi pobedio BMW da se nekoordinirani Alfini vozaci nisu medjusobno izguravali par puta...no dobro, to je sport. Ove godine jos nista nije odluceno, mada je BMW bolji nego ikada, ali su ga dodatnim opterecenjem znatno usporili. Sve u svemu - BMW mnogo bolje startuje, a Alfa je nesto brza na dugackim pravcima i bolje koci . Sve zavisi od vozaca i od staze koja kom autu vise lezi.
To su dva iskonska rivala jos od davnina (2002 Alpina vs. 2000GTAm), a nastavak sledi 2007. kada dodje 159-ka protiv nove 3-ke.
Comment
-
-
-
Deutsche Tourenwagen Mercedeshaft - tu ni BMW nece da ucestvuje, a kamoli neka nenemacka firma. Zato se i voze tri firme vec godinama...mada su koncept trka i njihova pravila u stvari super. Sve su upropastili sa svojom pristrasnoscu. Gledam te trke zbog dobrih vozaca -mladi lavovi protiv majstora veterana.
Comment
-
-
@overspeed: Matori mislim da smo josh odavno utvrdili kako stvari stoje po pitanju "lichnog osecaja" automobila. -Svako voli ono shto vozi najvishe, pogotovo ako je imao opciju da bira.
To shto pokushavash da ubacish neke baze za realna poredjenja je mlacenje slame. Chovek je iz subjektivne perspektive sagledao situaciju od DVA automobila koja je vozio i koja je kupio/posedovao. Louderic ima realno mishljenje na realnoj bazi (za njega), znachi uporedio je dva automobila koji su generalno razlichite klase ali iz napominjem, subjektivnog ugla i u kontekstu "dobro za mene".
Pitanje koje mu je postavio, chini mi se zoranbg (koji se elegantno izvukao iz diskusije) je izgleda upalo kao mala provokacija, a moglo se interpretirati i kao duel dva pomenuta modela i kao duel brand-ova... Opushteno, samo skrecem pazhnju na chinjenicu "dobro za mene", pre nego shto ispishemo josh 10 strana...
za Vujadina: GTAm je vladar autotrka, gde god se pojavljivala pobedjivala je, jedina konkurencija joj je bila druga GTAm.
Comment
-
-
Re: BMW ili ALFA?
Originally posted by louderickRazlika je drasticna u korist ALfe.... S tim sto je BMW bio 316i 1996, god. ALfa je noviji auto, druga klasa, BMW kompakt je skracen (3 vrata). Mozda je to neuporedivo (babe i zabe) ali ja sam prezadovoljan sadasnjim stanjem... Na stranu sto u BG i Srbiji svaka seljacina seda u BMW ili Mercedes, tako da se meni BMW 3 serija proizvodnje do 99 god. (e36) uopste ne svidja (naravno, sem kompakta). Da rezimiram, i pre i sad sam voleo neku vrstu egzotike (sto je bio kompakt), a narocito sad sa ovom 156icom. Alfa je startna, ne tvrda u vesanju, nece da se prevrne u krivini (koliko god pokusavao da to namerno da uradim), lepa, nezna, brza, cuje se kao grmljavina.... Samo da se ne uzjoguni... Ne znam jos koliko trosi. Ne zuri mi se da to saznam....
@Killaz ... nemogu da ucestvujem u diskusiji kad nit sam imao nit imam ni alfu ni bmw...a to sto neki od svakog subjektivnog misljenja naprave diskusiju,nije moj problem.
@Overspeed....tu si u pravu ,sto se tice klasa,kad automobili nisu u klasi nemogu ni da se porede.
Moje skromno misljenje je da NIJEDNA dva automobila razlicitih fabrika nemogu da se FABRICKI stave na CRTU. jer ili je jedan malo jaci,ili je drugi tezi....itd..itd...
jedino u trkama,pravila dovedu automobile na 99% istu crtu.ali mi to ne kupijemo i ne vozimo i nema NIKAKVE veze sa putnickim automobilima.
ALFI zameram sto vise neprave automobile u nizoj klasi sa RWD.
kod BMW to bas cenim(RWD),ali mi se nesvidja imidz koji vuce za sobom.
ALFE su mi lepse.
kad bi u istom novcanom rangu mogao da biram ALFA vs BMW...bila bi ALFA,cisto subjektivno(a kako bi drugacije =] )
za one koji su stariji ovde na forumu ( naprimer 26+ godina) ,poruka:
smešno je biti ostrašćen povodom bilo koje marke , i sta tu ima da se "diskutuje ",ko ima novca i afiniteta treba da ima Alfu i bmw i ...itd,koliko god neko naprimer nevoli bmw,neverujem da ce da ga ujede za **** kad sedne u njegaLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
A tu li si 'tico...
OFF: zoranbg: Uvek mozhesh uchestvovati u diskusiji, pa makar u kontekstu navodjenja teme na zheljeni pravac i odgovore koji te interesuju. Pitanje koje si postavio louderick-u je preobimno i ne definisano - na to sam potencirao, a smajli na kraju pitanja, je samo pitanje chinio pomalo hipotetichkim. Razmishljao sam da te editujem, kako se ne bi aktivirala nova "bitka" subjektivnih mishljenja.
Ovaj thread se nadgleda i nadam se da ce neko na kraju cele priche chastiti makar neko picence...
pozz // laki
Comment
-
-
@ killaz:
Necu vishe u kontru, dajem rech...
Ja sam samo malo kontemplirao o njegovom "subjektivnom" osecaju i naveo razloge zbog kojih je chovek stekao utisak posle Compacta da je Alfa u prednosti. Obzirom na uporedjene modele, takav ishod je bio za ochekivati pa ne vidim u chemu je smisao uopshte poredjenja dva totalno koncepcijski razlichita modela. I nishta vishe... Alfistima poodavno ne kontriram, mnogo ih/vas, bre, ima...Opushteno zezanje...
Nego, u pravu si: zoranbg je u ovom sluchaju glumio "piromana"! Da ga malo linchujemo:
@ zoranbg: NHF, ok, samo se zezamo...
Comment
-
-
Originally posted by killazRazmishljao sam da te editujem, kako se ne bi aktivirala nova "bitka" subjektivnih mishljenja.
overspeed : " Nego, u pravu si: zoranbg je u ovom sluchaju glumio "piromana"! Da ga malo linchujemo: "
kad je rekao da je imao BMW pa ALFU...nisam mogao da izdrzim..
ajd sad pa se poubijajte......
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Glupo ih je porediti ne zato sto nisu iz iste klase nego prvenstveno sto nisu iz iste generacije. Alfa 156 je generaciski i u klasi sa E46.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment