Zvuk benzinskog turbo motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan1
    CBC Veteran
    • 27.10.2004
    • 137
    • Beograd

Zvuk benzinskog turbo motora

Interesuje me gde mogu da skinem zvuk benzinskog turbo motora.Ali ne neke trkacke masine vec nekog serijskog automobila(nebitno SAAB,Audi,VW sve jedno) po mogucstvu 6-taka(V6 motor),cuo sam taj zvuk nekoliko puta na ulici,ali me bas zanima ponovo da ga cujem s'obzirom da turbo benzinci nisu bas cesta pojava kod nas.

Da li se vama svidja taj zvuk ili ne?
  • luka.l
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 490
    • Beograd
    • ВАЗ 21213

O boze...pa taj zvuk varira od auta do auta i zavisi naravno, najvise od izduvnog sistema. Zvuk samog motora nije nista specijalno upadljiv sem sto mozes eventualno da cujes dodatni zvuk nesto visocijih tonova koji pravi turbina.

Evo ti recimo saab 2.0t, calibra 2.0t i sl. Jako tesko ti mozes da izvalis da je turbo samo po zvuku. E sad, kad je tu i blow off, druga je prica...
    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
    - "I vi ste dobro."

Comment

• Nenad
      CBC Senator XXL
      • 06.01.2005
      • 1364
      • BBgd/Mow

Zvuci prakticno isto kao i obican auto. Fabricka izolacija je dovoljno dobra i sve cevi kroz koje prolazi kompresovani vazduh su dovoljno debele da se ne cuje nikakvo sistanje i slicno.
      To sto si ti cuo i svidelo ti se je najverovatnije izduv
      Boost or bust...

Comment

• Stefan1
        CBC Veteran
        • 27.10.2004
        • 137
        • Beograd

bas sam cuo u****vanje vazduha,ono "zujanje" kao kod TDI-a,naravno bez dizel kloktanja vec samo ono zujanje,doduse u pitanju je bio Golf GTI 1.8T

Comment

Working...
        X