Treba mi pomoc oko odabira auta.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Banee
    CBC Početnik
    • 29.03.2013
    • 5
    • novi sad
    • nemam kola

Treba mi pomoc oko odabira auta.

dvoumim se izmedju tri "Renault Scenic 1.6 107 konja 2003 godiste, presao je 140000, "Peugeot 307 1.6 109 konja, presao je 100000, 2002 godiste i "Skoda Fabia 1.2htp 77 konja , presla je 80000 2003 godiste, sva tri automobila imaju gomilu opreme, na slikama izgledaju odlicno, nigde ogrebani i spolja i iznutra su zategnuti, ja se bas nerazumemo puno u kola, treba mi mala pomoc, sta da uzmem od ova tri , bitno mi je da malo trosi, da popravke nisu skupe... ako neko moze da mi predlozi sta je od ova tri ponudjena najisplativije uzeti. Hvala unapred
  • Bingodalton
    CBC Senator XXL
    • 12.11.2012
    • 316
    • Novi Sad
    • GP 1.9 JTDM Sporting

Bane, nesto su se svi ucutali. Pretpostavljam zato sto ne znaju sta da ti kazu ljudi.

Naveo si tri automobila za koje je jedino zajednicko godiste i benzinski motor, ali ne i kubikaza.
    Ta Fabia deluje kao uljez sa svojim 1.2 motorom. Neko bi ti mozda preporucio Fabiu, ali ako izlazis cesto na autoput...nije bas najsretnije resenje.
    Za kilometrazu je diskutabilno bilo sta reci, poznato je da se u Srbiji kilometar sat nakon 100-150 hiljada km pocne da vrti u prazno.
    Fabia je druga klasa po prostranosti i udobnosti naspram 307 i Scenic-a. Nekako nisu za porediti.

Pokusaj da preciziras svoje zahteve, gradska voznja/vangradska voznja, porodican/samacki auto, ostrija/penzionerska voznja, ugradnja gasa/niposto,... Verujem da ce neko imati nesto da ti predlozi uz malo vise informacija.

Sem ako ti zaista nije jedino merilo potrosnja i odrzavanje, ali verujem da su tu sa cenom posto ih sigurno neces odrzavati kod ovlascenog servisera. Potrosnju ne znam ni za jedan konkretno, ali za 1.6 racunam 9-10l grad, a ni taj 1.2 nije srecan izbor, u NS-u moze da ide na 8l.

Comment

• Banee
      CBC Početnik
      • 29.03.2013
      • 5
      • novi sad
      • nemam kola

Pa ovako, to ce biti vise porodican auto za vise gradsku nego vangradsku voznju , a sto se tice stila voznje bice izjednaceno, hteo samo da pitam da li je peugeot 307 skuplji za odrzavanje od fabije, i da mi neko ko ima peugeota kaze kakva su njegova iskustva, naravno meni je jasno da ako odrzavas auto i redovno ga servisiras , onda je svaki auto dobar , samo je stvar ukusa, ja sam spreman maximalno da izdvojim 3000 eura , a za te pare sam nasao ta tri kao najbolje sto se tice odnosa stanja i cene , znam da je fabia malo ruzna i malo tvrdja kad se poredi sa peugeotom , niko nije udobniji od francuza :-) Ali ako mi je to najbolje resenje za te pare onda bih to uzeo, bitno mi je da se nekvari cesto i da me dugo sluzi, i kad se pokvari da nemoram da prodajem bubreg da bih ga popravio. Naravno ako mi se ukaze neka bolja prilika uzecu nesto bolje za te pare...

Comment

Working...
      X