Sasija, registracija?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Sasija, registracija?

Daklem, problemce je sledece prirode:

Posto bi trebalo da krenem da sklapam jedan mali autic na bazi E30 BMW-a, treba mi i skoljka od kockice. Imam jedan ceo auto, ali zao mi da ga rasturam skoljke radi. Auto kad se zavrsi mora i da se registruje, a ja posto ne volim muljavine, hocu dakle potpuno cist i legalan auto. Koje opcije imam? Dakle, treba mi skoljka koju mogu da registrujem (ili eventualno vec registrovana skoljka/ceo aauto), u koju bi bio ubacen drugi motor. Ja sam razmisljao o sledecim varijantama:

- da kod nas nadjem trkacku skoljku od E30 M3 Grp. A - ovih ima dosta, ali vecina ne moze da se registruje, zar ne? Kakve bi papire morala da ima za registraciju, i na koju varijantu bi ova skoljka mogla da se registruje?
    - da se nadje rasturen ili havarisan a registrovan auto - koja je varijanta da se njemu uradi zamena skoljke? Kakva je tu procedura oko registracije?
    - da eventualno uvezem golu skoljku - koja je ovde regulativa? Kako i da li se samo skoljke mogu cariniti? Pretpostavljam da postoji i limit na godine?
    - postoji li koja varijanta sa strancima? Ili samo sa papirima? A da je naravno, legalno?

Dakle, koja varijanta po vama je najbolja da dodjem do skoljke koju mogu da registrujem? Bez ociglednih resenja kao "kupi ceo auto pa ga sredi", o tome sam razmisljao naravno, ali tu je stvar jasna, nema dilema.

Ideje?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

To sa skoljkom ide jako tesko,zato nasi ljudi i krpe kola do besvesti.Sto se tice stranca mozes samo motor da carinis(sto tebe ne interesuje) skoljku nikako mada je i to moglo do pre neku godinu.A da nadjes regularnu skoljku u dobrom stanju je tesko jel kola kod nas idu u rashod upravo zbog limarije,a havarisan mozes jedino da poravljas sto je po meni glupo.Mislim da je regularnim putem jako tesko zavrsiti posao sa skoljkom
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Pazi sada:
      Nema sanse da uvezes skoljku i da mozes da je registrujes, ali.... legalno i bez muke nadjes totalno havarisan auto ili moze i truo, uzmes nekog stranca i lepo iseces dobar komad limarije oko broja sasije sa havarisanog i navaris na stranca. Otprilike, velicina treba da je po 30 cm oko broja. Iako ce neko reci da je to ilegalno, nije... Samo posle sve uklopis i ofarbas. Gledaj samo da i jedan i drugi budu iste boje i nema da brines.
      A sada kritike da cujem:

.................................................. ......
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Pa i meni je to bilo kao jedino razumno resenje,ali kaze covek hoce sve legalno.I treba naci limar koji ce se sa tim zezati...
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Prvo pitanje broj jedan:

Kako to moze da bude legalno kad ti pravis krivicno delo istom ko sa prekucavanjem broja samo sto ovde radis navarivanje?

Jedina moguca opcija je da ovde kod nas uzmes auto ili i bosni i rasturis ga na delove i uzmes skoljku u nju ubacis drugi motor ili sta vec ako treba atestujes i registrujes na novi motor!To je jedino resenje

I ja sam mislio da moze da se uveze skoljka na konto totalne stete al vise ne moze samo motor moze da se carini tako da imas dve opcije al posto oces legalno samo jednu da ovde uzmes auto i raskupusas ga!

I love my

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Nazalost bas kako sam i mislio...

Cuo sam za te fore sa navarivanjem brojeva sasije, ali to je naravno DEBELO ilegalan posao, i ne bih se cimao s time, hvala.

Jedino mi je bilo zapelo da vidim da li ikako moze da se zameni skoljka, odnosno da se kupi neki registrovan krs, raskupusa do lima, zameni se skoljka (trkackom, recimo ) i ubaci motor, ali to bi vec bio kompletno nov i drugaciji auto, je li...

Pa dobro.

Znaci, da se uzme neki registrovan auto, raskupusa skroz, sredi se skoljka, ubaci motor unutra i to je to, a?

Ti Kani prodao svog, je li?

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Jok jos uvek nisam.Imam par kombinacija da ga popravim i da ga prodam j.....s tajav auto i jedan batica mi nudi da mu dam mog i da dopaltim nesto za njegovog u prilicno dobrom stanju!

E sad samo da vidim za sta imam para tj za koju kombinaciju!

I love my

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Imaš samo onu opciju sa vozilom koje je već bilo registrovano....
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Tako sam i mislio, hvala.

Nego Kani, na sta lici sad taj tvoj razbijeni lesh i koliko ga cenis, cisto iz radoznalosti?

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Hmmmm pa lici na isto ono pre par meseci kad je razbijen

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=40

Evo slicke su ovde pa pogledaj.
                    A cena bi bila pa pravo da ti kazem stvarno nemam blage veze al ajde 800 evra.Al opet kazem da stvarno ne znam kako se krecu havarisani!

I love my

Comment

• Delkan
                      CBC Senator XXL
                      • 14.06.2005
                      • 829
                      • 60 km From BG,West

206 znas kako su nekad radili: nadju divcibarca,ogule ga do balchaka i onda sutnu negde pored puta ili na neki parking.Dodje murija,pokupi ga(sta,nije niciji?dobro sad je nas...) i evo ga na licitaciji Savezne uprave carina...
                      Tu ga isti ti ljudi koji su ga ogulili kupe i dobiju papire!Zivela Srbija!
                      To sam video sa jednom Mitsubishi Sigmom daleke `94 ili `95...

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

A dok se oni ne sete to da urade, po meni raste paucina

Ipak izgleda da ce biti ova Tetkova varijanta.

Comment

Working...
                        X