Kupovina vozila do 2000€

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

mene kod kupovine na primer , uplasi-odbije kada vidim sveze ispoliran auto sa gumama namazanim uljem.
    recimo kada bih prodavao sada moj auto,ima dve vrste ratkapna,prljav spolja,iznutra onako ..
    ali ima nov set kvacila,remontovan alternator,repariran el servo volana ,nov komplet auspuh,komplet nove prednje i zadnje kocnice,uradjen veliki servis,nove bombine,proveren-repariran ECU...itd. ali ja to ne mogu da naplatim-dokazem,i izgleda isto kao i automobil kome svi ti delovi nisu skoro menjani.
    i ja kao @punisher gledam kod kupovine da auto ima mane koje meni nisu bitne,mogu sam da ih poravim i tako-to.pa na osnovu toga skinem cenu ili nadjem auto koji vec ima manju cenu.
    a kad prodajem,kazem sve sta ne valja,neke to odbije,neke ne, jer prodajem i za malo manje cene.jer kad se resim da prodam,ja prodajem i spustam cenu dok ne prodam. nikad mi auto nije bio duze u oglasima od par nedelja.nikada nisam auto kupovao duze od 10 dana.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by The Punisher View Post
      Ako ga nije redovno prao spolja, kako ga je tek odrzavao?
      Ja baš volim taj koji nije izglancan i sredjen za prodaju. Poslednji auto sam kupio od nekog musavog tipa, od koga ne biste uzeli ni orah iz ruke. A auto ispade bombonica, samo redovno održavanje. Što reče zoranbg, najgore je kad nadjete ispoliran i sredjen auto, pa čak i motor opran - kao iz fabrike. Od takvih bežite glavom bez obzira, jer sva je prilika da je "spolja gladac, a iznutra jadac"

Pravilo je da nema pravila kod kupovine polovnjaka. Ali, malo znanja i opreza može mnogo da pomogne...

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Malo off, npr moj je sav uglancan, ulickan (za šta sam ja zaslužan, bio je štroka kada je stigao) ali zato za sve što se radilo na kolima od kad je kod mene od najmanje sijalice do velikog servisa, tng-a baš baš sve imam fiskalne i gotovinske račune, uredno popunjenju servisnu od trenutka dolaska u Srbiju sa opisom svih radova, tabelu u excel-u gde su navedene kilometraže kad se i šta radilo, kod koga, koliko para, pun jedan registrator raznih računa, papira ,svačega, dosta ljudi se pozitivno iznenadi kad vidi sve to, ali zato kad u excel-u pritisnem auto sum dođe mi da padnem u nesvest
        Last edited by slobodank; 24.04.2014, 09:36.

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

Originally posted by zoranbg View Post
          ali ima nov set kvacila,remontovan alternator,repariran el servo volana ,nov komplet auspuh,komplet nove prednje i zadnje kocnice,uradjen veliki servis,nove bombine,proveren-repariran ECU...itd. ali ja to ne mogu da naplatim-dokazem,i izgleda isto kao i automobil kome svi ti delovi nisu skoro menjani.
          .
          Moras da cuvas sve racune od ugradjenih delova. Ja sam prethodnom vlasniku predao fasciklu sa kg papira, od odjavljene nemacke saobracajne do poslednjih uplatnica od registracije.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Kako nesvatate da sami kupci hoce za sto manje para, perfektan auto, da je ispoliran da nema ni riseva od sundjera nego da ga je negde neko samo prao beskontaktnim samponom a susio na vetru, da motor bude prasnjav a pritom suv kao barut i tako dalje.Nekada se i tako radilo, i onda smo se svi profinili i kada smo prvi put videli ispoliran auto, odma je bilo nemoj ovaj vidis da je sav izgreban nego je si video onoga sto se sija kao staklo??? Ili vidi ovaj na semeringu pusta, vidis da je masan (samo me zanima koji nije osim ako nije pran) a kod sledeceg auta sve oprano oribano, ni fabrika ga neda tako, i naravno to privuce ljude. Cinjenica je da se dobar glas daleko cuje..............................
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Kupovina polovnog auta uvek kod kupaca vuče velike zahteve za budžet kojim raspolažu, a posebno kad se uklapaju u 2000 evra. Sad su cene prilično niske i možda se mogu naći dobri, model uopšte nije bitan, samo da je dobar i opet treba puno sreće..

Comment

Working...
              X